[ŽT] „Ir jie vadinasi draugai?!“ Neįtikėtina, kokį ultimatumą Rusijos čempionui pateikė Kinija  ()

Vietoj šilto kvietimo į turnyrą, kurio laukė automobilių lenktynininkas iš Rusijos, buvo reikalaujama pasmerkti Rusijos karą prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai tokia draugystė“, – Kinija Rusijos čempionui S. Karjakinui pateikė ultimatumą dėl Ukrainos. Rusijos sportininkai ieško spragų varžytis turnyruose tose šalyse, kurios iš pirmo žvilgsnio „draugiškos“ Maskvai.  

Visų pirma tai padarė lenktyninio automobilio vairuotojas, Dakaro 2017 ralio nugalėtojas Sergejus Karjakinas, kuris bandė gauti leidimą varžytis Kinijoje, tačiau vietoj šilto sutikimo Kinijos pusė pareikalavo, kad rusas pasirašytų laišką, gautą iš Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA), smerkiančios Rusijos karą Ukrainoje. Šio dokumento pasirašymas yra sąlyga Rusijos lenktynininkų priėmimui į turnyrus, vykstančius globojant minėtai federacijai.

Tačiau, kaip rašo S. Karjakinas komentare televizijai „Match TV“, varžybos, į kurias jis bandė patekti, nėra FIA globojamos, tačiau Kinijos organizatoriai vis tiek pareikalavo, kad jis pasmerktų Rusijos karą prieš Ukrainą. „Toks požiūris į mūsų draugystę“, – kinams skundėsi rusas.

 

Anot jo, jis nebeketina leistis į susirašinėjimą ir prašyti galimybės rungtyniauti, nes ankstesniame atsakyme aiškiai teigiama: į turnyrą galima patekti tik pasirašius FIA laišką.

S. Karjakinas pernai paprašė FIA prezidento atšaukti reikalavimą rusams pasirašyti laišką, smerkiantį Rusijos karą prieš Ukrainą, tačiau federacija neketina keisti nustatytų taisyklių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(1)
(56)

Komentarai ()