Rusijai smogė trilijoninis deficitas: kas vyksta?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2023-04-21 12:12
gal kas galit pakomentuoti, kodel tokioj situacijoj rublio kursas laikosi stabiliai?
Benediktas 2023-04-21 12:30
Centrinis bankas turi didelius pinigų ir aukso kiekius, kuriuos gali panaudoti. Kai šalies valiuta silpnėja (tampa mažiau verta) palyginus su kitomis valiutomis, centrinis bankas naudoja savo pinigus, kad nupirktų savo valiutą rinkoje, nes šiaip - tai rublio niekam nereikia. Perkant daugiau savo valiutos, jis padeda padidinti rublio vertę. Degina rezervus. Sudeginus rezervus, kai patys nebepirks savo rublio, bus hyperinfliacija - iš karto nuvertės labai daug. Man atrodo Sovietų Sąjungoje taip buvo.
immortallt 2023-04-21 12:43
Pagrindinė priežastis, kad negali laisvai legaliai parduoti rublių. Jei galėtų, neužtektų visų rezervų. Rezervų, kuriuos jau sparčiai leidžia.
Myslius 2023-04-22 02:26
Rusijos deficitas 2022 metais buvo 2% nuo BVP, siais metais gal bus kokia 5%. Nusisvilpt ant tokiu skaiciu. Pakris rublis 5%, surinks daugiau rubliu is exporto is visa problema baigta. O krito del to kad Vokieciai nustojo dujas pirkt, sankcijos turejo termina gruodis. Pasijaute, biski. Neprazus rusai, o ir eilinis zmogelis nepastebes ir nereks. Jus i Lietuva pasiziurekit pirma, planuojamas deficitas 5%, sprogimas Lietuvoje biudzeto deficito, bet straipsniu apie tai nieks neraso, neidomu niekam, nes neskauda rusams, negalima pasidziaugt