Skelbiamas gudrus NVS šalių planas: Putino laukia didžiulė staigmena (Video)  ()

Žurnalistas Vitalijus Portnikovas įvardijo priežastį, paskatinusią buvusių sovietinių respublikų prezidentus gegužės 9 dieną apsilankyti Maskvoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinomas žurnalistas pabrėžė, kad lemiamu argumentu jiems tapo baimė dėl V. Putino žiaurumo ir nenuspėjamumo, kuris gali atkeršyti už kvietimo atvykti į Maskvą per gegužės šventes atsisakymą. Vitalijaus Portnikovo interviu televizijos kanalui „Pryamiy“ galima žiūrėti „YouTube“.

Analitinių straipsnių politine tema autorius išdėstė savo mintis apie gegužės 9 d. Maskvoje viešėjusių Centrinės Azijos šalių vadovų motyvaciją:

Jie supranta, kad Rusijos įtaka regiono reikalams yra tokia rimta, jog Rusijos Federacija gali Kirgizijos atveju – stengtis nubausti ekonomiškai, Armėnijos atveju – sutrikdyti Armėnijos ir Azerbaidžano susitaikymo procesą, kuris šiuo metu vyksta, beje, ne Maskvoje, o Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Europos sostinėse. Tiesiog šie nacionaliniai interesai verčia juos nesiginčyti su Rusija, kad tai nekeltų rūpesčių. Tai yra pagrindinis motyvas, kuriuo vadovavosi visi ten atvykę prezidentai, išskyrus A. Lukašenką“.

 

Tada Vitalijus Portnikovas atskleidė tiesą apie kai kurių buvusių sovietinių respublikų vadovybių planus, padėsiančius sumažinti priklausomybę nuo Rusijos:

„Vadovybės supranta, kad akistata su Maskva joms pavojinga, juolab kad dabar kiekviena iš jų kuria ypatingus santykius aplink Maskvą. Jau sakiau apie Armėniją, o Centrinės Azijos šalių lyderiai dabar vysto bendradrbiavimą su Kinija. Netrukus jų laukia dar vienas susitikimas su Xi Jinpingu, ir jie tiesiog nenori, kad V. Putinas trukdytų jiems kurti šiuos santykius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)

Komentarai ()