Smūgis Maskvai. Armėnija jungiasi prie FTB - kas vyksta?  ()

Jerevanas stiprina bendradarbiavimą su Jungtinių Amerikos Valstijų žvalgybos agentūromis, nusigręždamas nuo Maskvos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 16 dieną Armėnijos tyrimų komitetas pasirašė memorandumą su JAV Federaliniu tyrimų biuru (FTB) dėl bendradarbiavimo. Armėnijos tyrimų komitetas apie tai paskelbė jo oficialioje „Facebook“ paskyroje.

Vašingtonui pasirašant svarbų dokumentą atstovavo JAV federalinio tyrimų biuro Armėnijoje ir Sakartvele teisės atašė Heder Berg. Memorandumo dėka armėnai ir amerikiečiai suvienys jėgas kovojant su tarptautiniu nusikalstamumu, įskaitant pinigų plovimą, nelegalią migraciją, prekybą žmonėmis ir kt.

Bus sustiprintas abiejų šalių keitimasis informacija. Armėnija dokumentą jau pavadino „naujo kokybinio lygio pasiekimu“, bendradarbiaujant su Amerika. Memorandumas – dar vienas įrodymas, kad Armėnija pamažu palieka Maskvos įtakos orbitą. Santykiai atšalo per aksominę revoliuciją 2018 metų pavasarį, kai armėnų tauta nuvertė prorusišką ministrą pirmininką Seržą Sargsianą, o į valdžią atvedė provakarietišką Nikolą Pašinianą.

 

Tačiau 44 dienas trukęs karas dėl Karabacho 2020 metais abiejų šalių santykiuose tapo lūžio tašku. Rusija neteikė karinės pagalbos savo sąjungininkei, dėl ko Armėnija patyrė triuškinantį pralaimėjimą ir buvo priversta pasirašyti pasidavimo aktą. Dabar šalis ieško galingesnių ir patikimesnių sąjungininkų nei Rusijos Federacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(1)
(60)

Komentarai ()