„Pradėkite nuo savęs“: specialus Kinijos pasiuntinys Ukrainoje skelbia pranešimą dėl karo  (1)

Specialusis Kinijos vyriausybės atstovas Eurazijos reikalams Li Hui oficialaus vizito Kyjive metu pareiškė, kad Pekinas yra pasirengęs sudaryti sąlygas Karui Ukrainoje užbaigti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2023 m. gegužės 16–17 dienomis Ukrainoje lankėsi Kinijos vyriausybės specialusis atstovas Eurazijos reikalams Li Hui. Vizito metu su juo susitiko prezidentas Volodymyras Zelenskis. Li Hui taip pat surengė atskirus susitikimus su Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovu Andrijumi Jermaku, užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba ir infrastruktūros, energetikos, gynybos ir kitų atitinkamų ministerijų bei institucijų vadovais. Šalys apsikeitė nuomonėmis apie politinį karo, kuris Kinijoje vadinamas „Ukrainos krize“, sprendimą. Taip pat kalbėjosi apie šalių santykius.

Li Hui išdėstė Kinijos poziciją dėl politinio Rusijos ir Ukrainos karo sprendimo, sakydamas, kad Xi Jinpingo pateiktas „Kinijos taikos planas“ yra pagrindinis politinio sprendimo atskaitos taškas.

Nėra panacėjos krizei išspręsti, bet visos šalys turi pradėti nuo savęs, kurti abipusį pasitikėjimą ir sudaryti sąlygas baigti karą ir kalbėtis. Remdamasi dokumentu „Kinijos pozicija dėl politinio krizės Ukrainoje sureguliavimo“, Kinija yra pasirengusi prisidėti prie didžiausio įmanomo sutarimo formavimo tarptautinėje bendruomenėje siekiant išspręsti Ukrainos krizę, taip pat dėti pastangas kuo greičiau užbaigti karą, nutraukti ugnį bei atkurti taiką“, – sakė Kinijos atstovas

 

Ministerija pažymėjo, kad Ukrainos pusė „išreiškė pasitenkinimą specialiojo atstovo Li Hui vizitu į šalį“.

(10)
(30)
(-20)

Komentarai (1)