Liūdna žinia. Mirė pasaulinė legenda, viena geriausių šokėjų ir dainininkių pasaulyje (Video)  (1)

Šveicarijoje mirė legendinė dainininkė, šokėja ir aktorė Tina Turner.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 24 d. mirė pasaulio muzikos legenda Tina Turner (Anna Mae Bullock). Ji mirė Šveicarijos Kusnachte, netoli Ciūricho, būdama 83 metų. Apie legendos mirtį pranešė „Reuters“, remdamasi informuotu dainininkės atstovu.

„Tina Turner, tapusi viena geriausių visų laikų dainininkių, mirė trečiadienį, būdama 83 metų. Ji mirė ramiai po ilgos ligos savo namuose Kusnachto mieste“, – rašoma leidinyje.

Iš tiesų, pastaraisiais metais T. Turner turėjo didelių sveikatos problemų. 2013-aisiais ją smarkiai suluošino insultas, kuris įvyko praėjus trims dienoms po jos vestuvių su vokiečiu Erwinu Bachu.

Dainininkei teko iš naujo išmokti vaikščioti. Po trejų metų T. Turner buvo diagnozuotas žarnyno vėžys. Be to, dėl piktnaudžiavimo homeopatija dainininkė susirgo inkstų nepakankamumu. Ji net pagalvojo apie savo norą pasitraukti iš šio gyvenimo, užsirašydama į „Exit“ programą.

Laimei, ji to žingsnio nežengė. Dėl to moteriai teko iškęsti ir inkstų persodinimą ir vėlesnes rimtas komplikacijas. Tina Turner turėjo daug talentų, dėl kurių gerbėjai ją tiesiog dievino. Ji pelnytai laikoma viena geriausių šokėjų ir dainininkių pasaulyje. Dainininkė taip pat gavo „Rokenrolo karalienės“ titulą.

 

Legenda gimė Tenesyje (JAV) kunigo šeimoje. Į šou verslą ji įsitraukė būdama 18 metų, susipažinusi su muzikantu Ike'u Turneriu. 1960 metais išleista daina „A Fool in Love“ jiems atnešė populiarumą.

 

Netrukus dainininkė susituokė su I. Turneriu, tačiau jų bendras gyvenimas nesusiklostė: buvo pilnas skandalų, smurto ir priklausomybės nuo narkotikų. Būdama grupės dalimi, ji koncertavo iki 70-ųjų vidurio, po to pradėjo solinę karjerą, kuri jai atnešė dar didesnę šlovę.

Tina Turner gyveno labai audringą ir gyvybingą gyvenimą. Ji du kartus pateko į Gineso rekordų knygą: už pasirodymą prieš didžiausią apmokamą auditoriją ir už tai, kad pardavė daugiausiai bilietų į savo koncertus. 1991 metais Tina Turner buvo pelnytai įtraukta į Rokenrolo šlovės muziejų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(2)
(10)

Komentarai (1)