Bando sukelti naują karą. Pasaulis sukrėstas, ką daro Putino draugas  ()

Prorusiško oligarcho, armėno Rubeno Vardanjano pareiškimas sukrėtė pasaulio bendruomenę. Atsižvelgdamas į ES ir JAV pastangas taikiai išspręsti Pietų Kaukazo padėtį, jis pasiūlė armėnams „arba stoti už Arcacho Respublikos gynybą, arba būti prieš armėnų tautą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai aptariama „Focus“ straipsnyje.

R. Vardanjano raginimai visiškai atitinka Kremliaus nurodymus dėl karinių pajėgų bazės įkūrimo Kaspijos jūros regione. Daugelis autoritetingos tarptautinės žiniasklaidos pranešė, kad R. Vardanjanas yra Kremliaus protežė ir kad jam pavesta sužlugdyti Azerbaidžano ir Armėnijos derybų procesą.

R. Vardanjano strategija siekiama ne tik kurstyti etninį priešiškumą ir atkurti Rusijos kontrolę Armėnijoje, bet ir sutrikdyti energijos nešėjų tiekimą iš Kaspijos baseino į Europą.

Be to, R. Vardanjanas yra agresijos prieš Ukrainą bendrininkas. Sausio mėnesį konservatorių parlamentaras Bobas Blackmanas tai pasakė aiškiai.

„Turime suprasti, kad tai yra asmuo, kuriam buvo įvestos sankcijos dėl Rusijos karinės intervencijos Ukrainoje. Jo valdomos įmonės sėkmingai naudojamos plečiant karinį buvimą Ukrainoje ir Karabache“, – sakė britų politikas.

„R. Vardanjanas yra vienas turtingiausių Rusijos žmonių, artimas V. Putinui... Jis kaltinamas pinigų plovimu per ofšorines kompanijas ir lėšų pervedimu įtakingiems V. Putino draugams“, – rašo „The Washington Times“.

 

Anot amerikiečių leidinio, jis taip pat turi ryšių su Teheranu, kuris remia Maskvą, reguliariai apšaudant Ukrainą: „Jo ryšius su Iranu galima atsekti per Rusijos Gorčakovo viešosios diplomatijos fondą, organizuojantį renginius įvairiose šalyse, įskaitant Armėniją, kuriuose dalyvauja vyriausybės patvirtinti pranešėjai iš Teherano“.

Kodėl R. Vardanjanas vis dar nėra įtrauktas į „Peacemaker“ duomenų bazę, neaišku. Tačiau 2022 metų spalį Ukrainos vyriausybė jam įvedė sankcijas. Deja, Kyjivo Vakarų partneriai šiuo pavyzdžiu dar nepasekė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(13)
(-5)

Komentarai ()