„Jis žiaurus ir ciniškas žmogus.“ Visas internetas ūžia, ką Putinas galimai padarė Lukašenkai  ()

Versija apie A. Lukašenkos apnuodijimą vizito Maskvoje metu plačiai aptarinėjama internete.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-30 „Jis žiaurus ir ciniškas žmogus.“ Visas internetas ūžia, ką Putinas galimai padarė Lukašenkai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politologas Viktoras Neboženko ją analizuoja, iš karto pateikdamas kelis kontrargumentus.

Baltarusijos opozicija emigracijoje džiaugiasi galėdama paskelbti malonų gandą, kad po susitikimo Maskvoje A. Lukašenka kritinės būklės buvo skubiai paguldytas į ligoninę. Skubėti nereikia, tačiau iš Baltarusijos pusės siųsdamas Irano bepiločius orlaivius ir rusiškas raketas A. Lukašenka jau pasmerktas sąžiningam kerštui ar teismo verdiktui. Anksčiau ar vėliau tai įvyks (A. Lukašenkos teismas) Kyjive arba Hagoje.

Kitas dalykas – staigi A. Lukašenkos mirtis V. Putinui dabar nėra naudinga dėl daugelio priežasčių. Pirma, į Maskvą atvykstantys politikai, įskaitant Turkijos, Kinijos, Centrinės Azijos, Irano lyderius, po saldaus susitikimo su V. Putinu Kremliuje bijos mirties ar sveikatos sutrikdymo. Antra, kol V. Putinas Baltarusijoje neįrengė taktinių branduolinių raketų ir nenukreipė jų į Berlyną, Varšuvą, Kyjivą, Prahą, Budapeštą (naivus V. Orbanas, mano, jog V. Putinas jo pasigailės), jam reikia pusgyvio ir nesipriešinančio A. Lukašenkos.

Trečia, V. Putinui pralaužti tarptautinę blokadą reikia bet kokio „draugo“, bendrakeleivio, bet kuris Kremliaus svečias – „aukso vertės“, nes ne kiekvienas kitos šalies politikas apsispręs atviram bendradarbiavimui su agresyvia Rusija, kuri yra smerkiama visos pasaulio bendruomenės. Ketvirta, V. Putino priešams labiau rūpi jo draugų ar svečių Kremliuje mirtis, o ne pačio diktatoriaus, nes išstumti V. Putiną iš valdžios viršūnių yra pagrindinis jo vidinių ir išorinių priešų tikslas.

 

Galiausiai, nors V. Putinas yra labai žiaurus ir ciniškas žmogus, jis labai bijo pasikėsinimo jį patį nužudyti. O A. Lukašenkos mirtis gali sukelti nesveikų asociacijų dėl jo figūros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)

Komentarai ()