Baltarusiai kuria filmą apie Vytautą Didįjį  (32)

Baltarusiai ruošiasi statyti meninį filmą apie Vytauto Didžiojo valdymo laikotarpį ir Žalgirio mūšį. Vasarą keletą dienų bus filmuojama ir Trakuose. Taip pat numatyti filmavimo darbai Lenkijoje ir Baltarusijoje. Filmo kūrėjai tikisi, kad nauja juosta kino teatrus pasieks kitų metų pradžioje. Nors dėl pagrindinio – Vytauto Didžiojo – vaidmens nėra apsispręsta, tačiau „yra didelė tikimybė, kad Vytauto Didįjį vaidins lietuvių aktorius“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filmo kūrėjai detalesnę informaciją apie filmą ketina suteikti artimiausiu metu.

Filmo projekto pavadinimas yra „Vytautas Didysis“. Tai bus meninis pilnametražis filmas.
„Baltijos filmų paslaugų“ prodiuserės Linetos Mišeikytės pasakojimu, šiuo metu vyksta paruošiamieji filmavimo darbai. Baltarusiams neseniai buvo pristatytos kino kūrimo galimybės Lietuvoje.

Mūsų šalyje ruošiamasi filmuoti savaitę, tačiau L. Mišeikytės teigimu, „lietuvių kino profesionalai jiems taip patiko, kad gali būti, jog Lietuvoje bus filmuojama truputėlį ilgiau“. Po dviejų savaičių planuojamas antras vizitas, kurio metu turėtų išaiškėti, kiek tiksliai bus filmuojama Lietuvoje.

Taip pat ketinama filmuoti Lenkijoje, bet pagrindiniai filmavimo darbai vyks Baltarusijoje.

Iš viso numatyta filmuoti 90 dienų, o filmo premjera planuojama 2011-ųjų pradžioje, nors neatmetama, kad filmas didžiuosius ekranus galėtų išvysti ir šių metų pabaigoje. „Jie norėtų metų pabaigoje, tačiau tokios apimties postprodukcija ir kompiuterinė grafika, kokia numatoma, užims tikrai [nemažai laiko], ir jie patys galvoja, kad premjera bus kitų metų pradžioje“, – komentavo „Baltijos filmų paslaugų“ prodiuserė L. Mišeikytė.

Jau yra įvykusi ir lietuvių aktorių atranka – baltarusiai, pašnekovės pasakojimu, išsirinko aktorių Vytauto Didžiojo vaidmeniui, tačiau kol kas nėra nuspręsta, ar pagrindinis vaidmuo bus patikėtas lietuviui. Filmo režisierius esą yra pasakęs, jog „yra didelė tikimybė, kad Vytautą Didįjį vaidins lietuvių aktorius“.

Lrt.lt primena, kad prieš kelerius metus buvo numatyta, kad Žalgirio mūšio 600-ųjų metinių minėjimo proga Lietuvoje bus kuriamas vaidybinis filmas apie šį mūšį. Dar 2009-ųjų pabaigoje buvo paskelbta, kad dėl finansinio sunkmečio vaidybinio filmo atsisakoma, nors ieškota bendradarbiavimo galimybių tiek Lenkijoje, tiek Baltarusijoje.

Dėl filmo sukūrimo yra kalbėję Lietuvos ir Baltarusijos kultūros ministrai. Baltarusija analizavo lietuvių autorių parašytą filmo apie Žalgirio mūšį scenarijų, tačiau paskelbė nebeprisidėsianti finansuojant šį projektą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
Autoriai: Monika Kutkaitytė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (32)