„Jis priėmė patį blogiausią sprendimą.“ Putinas pasielgė visiškai kitaip nei Hitleris (Video)  ()

V. Putinas pasielgė visiškai kitaip nei Hitleris situacijoje, kai generolai ir šturmuotojai „murmėjo“ tarpusavyje, ir tai jį dar labiau nutempė į dugną, mano Andrejus Piontkovskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sunkiausio konflikto tarp J. Prigožino ir Gynybos ministerijos, kurio apogėjus buvo J. Prigožino pučas, situacijoje V. Putinas priėmė blogiausią sprendimą.

Jis nepašalino „Wagner“, bet tuo pačiu nieko nepakeitė ir Gynybos ministerijoje. Panašioje situacijoje Hitleris apsisprendė profesionalios kariuomenės naudai, susidorodamas su šturmanais. Būtent tokius sprendimus priima tikri fiureriai, o V. Putinas pasirodė toks „fiureris“, kuris sukelia vis didesnę savo aplinkos panieką.

Savo nuomonę išsakė Rusijos opozicijos politologas, publicistas ir matematikas Andrejus Piontkovskis interviu su žurnalistu Romanu Cimbaliuku.

„Aš jums apie tai sakiau, bet daugelis iš manęs juokėsi ir nesuprato. Apskritai pirmasis šios kovos raundas buvo sausio 10 d. Prisiminkime, kaip J. Prigožinas pradėjo įžeidžiantį išpuolį prieš S. Šoigu ir V. Gerasimovą.

Pats V. Putinas atleido jį ir R. Kadyrovą nuo grandinės“, – pažymėjo ekspertas. J. Prigožinas ir R. Kadyrovas pradėjo „varyti“ ant Rusijos gynybos ministerijos, nes V. Putinui reikėjo paaiškinti, kad dėl pralaimėjimų prie Kyjivo ir Černigovo kalti ne jie, o generolai. J. Prigožinas tai darė ištisus metus.

 

Tačiau generolams tai atsibodo. Sausio 10 dieną S. Šoigu ir V. Gerasimovas atėjo į bunkerį ir pareikalavo dviejų dalykų: 1) sustabdyti siaubingą J. Prigožino kampaniją prieš juos; 2) pašalinti S. Surovikiną, kurį J. Prigožinas privertė paskirti į „specialiosios operacijos“ vado pareigas, ir grąžinti į šias pareigas V. Gerasimovą. Tačiau V. Putinas sausį priėmė lemtingą sprendimą. Jis nepalaikė nei vienos pusės. Jis pašalino S. Surovikiną ir grąžino V. Gerasimovą (dabar jis vėl buvo pašalintas iš šio posto).“

 

Tačiau jis nenorėjo sustabdyti J. Prigožino ir negalėjo, pabrėžė A. Piontkovskis. Kita vertus, Hitleris panašioje situacijoje pasielgė visiškai kitaip, kuri įėjo į istoriją pavadinimu „Ilgųjų peilių naktis“. Fiureris pasirinko generolus, susidorojęs su sukilėliais.  

„Tačiau kažkodėl V. Putinas žaidžia šį savo beprotišką žaidimą. Jis blogina savo padėtį ir tampa visų niekinamas ir nekenčiamas, - sakė politologas. - Mes žinome, kaip su juo elgiasi jo generolai. Kaip su juo elgiasi S. Šoigu ir V. Gerasimovas,  Z-patriotiniai propagandistai, pažiūrėkit į jų puslapius ir bus labai smagu.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: