Aptiktas grandiozinis „juodųjų mainų“ tinklas. Ką visiškai slapta darė Rusija ir Ukraina (Foto)  ()

„Juodųjų mainų“ tinklas, vykdęs kriptovaliutų sandorius tarp Rusijos ir Ukrainos, buvo likviduotas, areštuota beveik 60 mln. grivinų (1 470 791 eurų).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnybos kibernetinis skyrius blokavo didelio masto pinigų cirkuliacijos kanalą tarp Rusijos Federacijos ir Ukrainos, kuris veikė kriptovaliutų technologijų ir uždraustos Rusijos mokėjimo sistemų, ypač „YooMoney“, pagalba.

Kaip rašo Censor.NET, apie tai pranešė Ukrainos saugumo tarnyba.

Pažymima, kad keturiuose šalies regionuose buvo sustabdyta „juodųjų mainų“ tinklo veikla. Per kiekvieną iš šių centrų kas mėnesį „praeidavo“ daugiau nei vienas milijonas dolerių.

„Prekiautojai naudojo sankcionuotas Rusijos „YooMoney“, „Webmoney“ ir kriptovaliutų pervedimo sistemas. Jie teikė Rusijos rublio išėmimo iš Rusijos Federacijos teritorijos paslaugas, konvertuojant į kriptovaliutą ir išgryninant į grivinas“, – nurodė SBU.

Pagrindiniai klientai buvo programišiai ir komercinių struktūrų atstovai, vykdę šešėlines prekybos ir finansines operacijas su šalimi agresore.

Kriptovaliuta buvo ruošiama požeminiuose keitimo centruose, kurie veikė kaip valiutos keitimo punktai Kyjive, Charkive, Rivnėje ir Sumuose.

 

Atlikdami kratas susijusių asmenų gyvenamosiose ir darbo vietose, teisėsaugos pareigūnai aptiko beveik 60 mln. grivinų ir įrangos, kuri buvo panaudota nelegalioje veikloje.

Vienam iš nusikaltimo dalyvių buvo pareikšti įtarimai pagal BK 100 str. 200 dalį (neteisėti veiksmai su pavedimo dokumentais, mokėjimo kortelėmis ir kitomis prieigomis prie banko sąskaitų, elektroninių pinigų, įrangos jiems gaminti).

 

„Vyksta tyrimas, siekiant nustatyti visas nusikaltimo aplinkybes ir patraukti atsakomybėn kitus neteisėtos veiklos dalyvius“, – pridūrė SBU.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(95)
(2)
(93)

Komentarai ()