Viskas, to jau gana. NATO pradeda veikti (Video)  ()

Neseniai Rumunijoje buvo aptiktos kito bepiločio orlaivio, panašaus į tą, kurį naudoja Rusija, liekanos. Rumunijos prezidentas paskelbė apie nepriimtiną Rumunijos suverenios oro erdvės pažeidimą.


NATO sureagavo prastai, bet jau yra tam tikrų pokyčių.

Kai buvo įrodytas bepiločių orlaivių nukritimas Rumunijoje, Aljansas pradėjo šurmuliuoti. Apie tai „24 kanalui“ sakė Viešosios analitikos centro „Bašnia“ vadovas Valerijus Kločokas, pažymėdamas, kad greitų sprendimų tikėtis neverta, nors jau dabar pastebima teigiama tendencija.

Dar visai neseniai NATO teigė, kad Rusijos bepilotis orlaivis tariamai „netyčia“ įskrido į Rumunijos teritoriją. Tuo pat metu NATO generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo reakciją lėmė NATO šalių narių sutarimas. Tai taikoma ir incidentui Rumunijoje, ir kitiems įvykiams.

Iš pradžių Rumunijos prezidentas viską neigė, sakydamas, kad Rumunijoje niekas nenukrito. Tik tada, kai Rumunijos gynybos ministras pareiškė: kažkas pas mus nukrito, prezidentas paskelbė apie šio reikalo tyrimą.

 

„Per keistą sutapimą rugsėjo 8 d. pasirodė žinutė, kad britų kariniai orlaiviai pradeda kontroliuoti Juodosios jūros regioną, būtent kelią, kuriuo plaukia Ukrainos laivai. Paskelbta informacija, kad Rumunijoje bazuojami papildomi F-16. Vis dar yra NATO reakcija,“– pažymėjo Valerijus Kločokas.

Šiame kontekste reikia priminti, kad rugpjūčio 16 dieną konteinerinis laivas Joseph Schulte paliko Odesos uostą, kuriame buvo dar prieš prasidedant plataus masto invazijai. Be to, tai pirmasis laivas, išplaukęs iš uosto po grūdų sutarties nutraukimo liepos 17 d. Jis sėkmingai pasiekė Turkijos krantus.

 

„Tai labai reikšmingas momentas. Ir kai R. T. Erdoganas pradeda lakstyti G-20 viršūnių susitikime, suburdamas visus į vieną vietą ir vykdamas pagerbti V. Putiną, siekiant pratęsti susitarimą dėl grūdų, tai iš tikrųjų sako, kad Ukrainai nebereikia grūdų susitarimo. Jau ji turi kuo gali eksportuoti,“ – pabrėžė V. Kločokas.

Be to, Rusija nedrįso patikrinti nė vieno laivo, kuris per šį laiką paliko Odesos uostą. Išimtis buvo su Palau vėliava plaukiojantis turkų laivas, kuriame esą okupantai išlaipino kariuomenę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(2)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: