Šarvuotas traukinys, šunys ir vyrai juodais drabužiais. Rusija pasitinka Kim Jong Uną  (1)

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas vyksta į Rusiją. Kremlius patvirtino prezidentų susitikimą artimiausiu metu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-12 Šarvuotas traukinys, šunys ir vyrai juodais drabužiais. Rusija pasitinka Kim Jong Uną  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų ir Rusijos žiniasklaida ne kartą rašė apie Šiaurės Korėjos diktatoriaus planus apsilankyti pas Rusijos kolegą. Tikėtina jų susitikimo vieta galėtų būti Vladivostokas, kur Kim Jong-inas atvyks šarvuotu traukiniu, rašo „Yonhap“.

Rugsėjo 11-ąją pamažu pasitvirtino gandai, apie kuriuos anksčiau buvo rašoma žiniasklaidoje. Vladivostoko geležinkelio stotyje sustiprintos saugumo priemonės. Visų pirma, rytą, Kyjivo laiku, vietos stotyje pradėjo daugėti policijos pareigūnų.

Negana to, stotyje buvo matyti kareiviai su šunimis, juodais kostiumais pasipuošę vyrai ir juodas automobilis, apsuptas policijos. Kol kas nežinoma, ar tai susiję su būsimu KLDR vadovo vizitu.

Tačiau, anot leidinio, specialusis Kim Jong-ino traukinys jau vyksta į Vladivostoką.

Kim Jong Ino ir V. Putino susitikimas gali įvykti Rytų ekonomikos forumo metu, kuris prasidėjo rugsėjo 10 d. ir truks keturias dienas. Rusai dreba iš malonaus jaudulio, laukdami KLDR vadovo vizito. Ir, žinoma, ne tik todėl, kad jis bene vienintelis Rusijos sąjungininkas.

 

Faktas yra tas, kad prezidentai derėsis dėl ginklų tiekimo. Pasak Izraelio žurnalisto Zvi Zilberio, tai gali būti seno tipo sviediniai. Tačiau, anot žurnalisto, Šiaurės Korėja, norėdama apsispręsti aprūpinti šalį agresorę ginklais, greičiausiai paprašys Kinijos leidimo. Ir jei „ji pasakys Kim Jong-inui „nereikia“, jis to dar nepadarys“, – pažymėjo Z. Zilberis.

New York Times“ išslaptino šalių interesus, dėl kurių V. Putinas ir Kim Jong-inas „susilies“ pasaulio galuose. V. Putinas nori, kad „draugas“ aprūpintų jį artilerijos sviediniais ir prieštankinėmis raketomis. O Kim svajoja gauti iš Rusijos pažangias palydovų technologijas, taip pat branduolinius povandeninius laivus. Be to, Kim tikisi pagalbos maistu.

 

Savo ruožtu JAV reagavo į galimus susitarimus tarp šalių dėl ginkluotės. Ir paragino Šiaurės Korėją nutraukti derybas su Rusija dėl ginklų ir laikytis savo įsipareigojimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(8)
(-8)

Komentarai (1)