Audrius Matonis. Kodėl aš dar neemigravau?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tir4elis 2010-07-21 13:03
Autorius piktinasi, kad žmonės rinkimus ignoruoja. O ką rinkt? Ar yra bent vieni dar iki ausų neprisidirbę, nešokinėjantys seime taip, kad kuo arčiau valdžios atsidurt, o oficialius politinius isitikinimus nekeičiantys vos pasikeitus politinėms "madoms" ? Tenka matyt ne tik išvažiuojančius, bet ir parsirandančius iš svetur. Tik tie parsirandantys nei 12'os klasių nebaigę, be jokios profesijos, kurie nereikalingi ir užsieniuos.. Kodėl neemigravau pats? Galbūt todėl, kad sunku palikt vietas, kurias vadinu savo namais. Gal nesinori atsisakyt to vienybės su tėvyne jausmo, to dar kažkiek užsilikusio nacionalizmo gabaliuko, kuris verčia išlėkus užsienin jaustis tik svečiu. Svečiu, žinančiu, kad ten irgi gyvena žmonės kurie mieliau gyventu tarp savų, nei dalintusi savo tėvyne su įvairiaspalviais ir įvairiakalbiais užsieniečiais..
cluendo 2010-07-21 13:10
Durnas straipsnis! Visu pirma JAV ir UK ne tik murininkais dirba zmones. Jauni baigia 100 kartu geresnias profesijas negu jas galima igyti Lietuvoje pradedant medicina,ekonomika baigiant elementariai Sound Design, profesionalus garso inzinieriai ir panasus dalykai. Beto uzsienyje gyvena ir dirba PILNA issilavinusiu Lietuviu! O cia kazkoks absurdas parasytas. Vien sitas sakinys "Londono Sityje" parodo nepilnaprotiskuma. As asmeniskai zodzio "Sitis" nezinau.Vos ne "Sisis". Tam yra ANGLISKAS zodis City arba kitaip miestas/centras. Saunuoliai Lietuviai kas isvaziavo.Ateity tikrai daug kas grys su gerom profesijom, issilavine VISAPUSISKAI, pamate ir suprate skirtingas kulturas, zmones ir tada negryztamai pakeis Lietuva i geraja puse, kad ateinanciom kartom nebereiketu niekur vaziuoti. O kas sedi Lietuvoj nieko blogo, fronte buti irgi kazkam reikia! Peace people.
šakės 2010-07-21 13:16
Sveikinu, tu pats ką tik parodei savo nepilnaprotiškumą/neišprusimą. Pasidomėk, kodėl būtent taip parašyta, o ne "Londono centre", prieš reikšdamas pasipiktinimą
Simplicity 2010-07-21 13:28
Kodel Lietuvoje neatsiranda nauja veikliu, protingu ir patriotiskai nusiteikusiu zmoniu organizacija? Interneto platybese uzgaudau daug protingai kalbanciu, galbut net krasta nuosirdziai mylinciu ir permainu norinciu zmoniu, bet realiam gyvenime niekas nevyksta. Kuriasi visokie TAF'ai uz kuriu kyso tvarkieciu ir paksininku ausys. Ar ne laikas jaunimui susiburt lyg i koki sajudi, apsislifuot, susideliot prioritetus, pasirasyt programa ir po eiles pilietiniu akciju, aplink save surinkus prijaucianciu rata keliaut i savivaldos rinkimus, o is ten ir i aukstesnia valdzia?
Arns 2010-07-21 13:46
problema tame, kad per daug jaunimo arba apolitiški arba per daug inkę į kraštutinumus. Galų gale žinome kad dažniausiai į valdžią renka pensininkai, o jiems asmenybės ar juo labiau programos nereikalingos(žinomas žmogus partijos vadas, keli "iš televizijos" partiniai ir t.t.). Plius aukščiausius postus norint užimti, galioja ne išsilavinimo, o amžiaus berjeras...
Simplicity 2010-07-21 13:59
Brandi politika nepasiekiama per metus ar du. Reikia tik noro ir viskas pasiekiama. Parodyk, kad gali dirbti- balsuos ir pensininkai. Virtualioj erdvej daug diskusiju, bet jos nesimaterializuoja. Pilna padriku organizaciju ir jegeliu, kurias lengvai isblasko pasiusti naciai su savo raudonom veliavom ir ju jau laukiantys uzsakyti fotografai.
Tas_pac 2010-07-21 14:00
Aš UK nekvalifikuotą darbą dirbdamas per savaitę daugiau uždirbu negu mama su bakalauru per mėnesį Lietuvoje Tikrai norėčiau gyventi Lietuvoje, bet nelabai man įmanoma...
Simplicity 2010-07-21 14:12
Imanoma... Tik reikia kazkokiu budu sviesti zmones (pamirskit ta aukstaji moksla, as ne apie tai) ir jiems aiskinti kaip viskas normaliam pasauly vyksta. Reikia zadinti is to sastingio ir rodyti kelia. As galiu pamokyti savo namiskius kaip elgtis, kur kreiptis ir kaip kovoti su nesaziningais darbdaviais, bet ne daugiau- as vienas ir mano rankos per trumpos. Tik isvykes is Lietuvos ir pagyvenes uzsieny pamatai kokia ta reali situacija Lietuvoje yra. Turbut reikia pakilti auksciau to "dirbu, kad isgyvenciau" (ar "dirbu, kad sumokeciau bankui uz paskola, o jei liks pinigu ir uz komunalinius mokescius"), kad praregetum. Grizti NAMO nenori tik tie, kuriems gyvenime svarbiausias dalykas yra pinigas. Toks individas pilietiskumu nepasizymi, is tokio veikejo nereikia tiketis, kad jis bus saziningas. Gaila, kad tokie individai sekmingai atsisijojo ir nusedu musu valdzios auksciausiuose sluoksniuose.
pinkiss 2010-07-21 15:25
kazkaip nesveikai tuoj lietuvoj,zmones tur gyvent is minimumu dirbt po 50 valandu per savaite kad uz buta susimoketu ir kruopu nusipirktu ? o like dziaugias jei tur koki 50lt kisenej atliekamu.Baisiau negu baisu,dar tiek gerai kad zmones bent banda tvarkingai gyvent ir neapsileist.Bet kiek jegu reik turet kad vargt 20metu ir dar nematyt gala zinant kad turbut net pensijas nesulauksi.Bet jei zmogus sotus sava kiemu ir draugais ir laimings kai gaun pora dienu per s pailset nuo darbu tai kodel gi ne
kionig 2010-07-21 15:29
Oho kaip isizeidem, kad ne tas zodis Beje, pats irgi uodega esi imerkes i vadinamaji fronta, kadangi LR pilietybes neatsisakes juk ? a ?
cluendo 2010-07-21 15:34
to , nes Europos Sajunga yra laisva VISIEMS ir Europos valstybes priima kitataucius be jokiu nesamoniu. Visi turi teise gyventi ten kur nori ir jokia cia emigracija. Kaip kazkas rase, "Evakuacija". ) be jokios priezasties. Imkit pavizdy is pasaulio - truputi politikai ne ta pasako, veiksma koki padaro iskarto riauses, zmoniu MASES,ne keli tukstanciai o MASES! Zmones kovoja uz save(IR ISSIKOVOJA) ne taip kaip kaikurie. Laikas prabusti ir keltis zmones
cluendo 2010-07-21 15:36
to Nieko as neisizeidziau, tik man graudu kad kaikurie straipsniai nei siokie nei tokie O beto as LR pilietybes ir nezadu atsisakyti. Ir fronte pats dalyvauciau.
assassin 2010-07-21 16:10
na o pas mus ateina keli prie seimo pastovi ir viskas, o kiti dar tyciojasi is jus kad jie susirinke. keli kai buna tai juos gali pasodint, uzdet baudas ir t.t. o kai bus keli tukstanciai tai tikrai nesodins tiek.
immortallt 2010-07-21 18:25
Koks geris amerikoje, tikrai mokes pensijas ir pan. NESAMONE. Amerika per 1 gyventoja skoloje apie 50.000 doleriu, taigi kaip tai issimokes ? Tuo labiau, kad skola tik auga. Be to kazkodel grizta i Lietuva gydytis, kodel ten nesigydo ? Todel, kad kaip pats sake nesvietiskai BRANGU. Taip Lietuvoje nera rojus, bet lyginti su 100m esanciomis kapitalistinemis salimis o ir lyginti taip is tikruju negalima. Prancuzijoj, Ispanijoj, Vokietijoj kas eina pagrinde i tas riauses ? Ogi tie arabai ir negrai privaziave, kurie susitempia visas seimas, prisidaro vaiku ir nedirba bei gyvena is valstybes pasalpu. O Lietuvoje zmones dazniausiai tingi dirbti ir tik reikalauja is darbdaviu, juos kaltina viskuo, bet patys pirsto nepakrutina. Geri darbuotojai uzdirba 3k LT, tas pacias ar net geresnes salygas gaunantys vos uzsidirba 800. Del aukstojo mokslo, pats mokaus ISM'e, teko mokytis pagal Times top100 universitete Osle, tai man atrodo kad ISM'e bent jau bakalauro lygis aukstesnis, LT bent mokytis reikejo, o ten tik toosinaus. Beje pvz Norvegijoje atvaziuoja dirbti, gyvena susispaude mazam butuke, maista vezas is Lietuvos, sveikata tvarkos Lietuvoj, tai ir sutaupo. Tai cia jie nieko neuzdirbo, tegul gyvena taip pat islaidaudami kaip cia, tada bus kita kalba. Beje man asmeniskai vienam uztenka 800LT (atmetus nuoma) per menesi pragyventi Vilniuje ir sporto salei ir valgyt ir pramogoms.
cluendo 2010-07-21 19:26
Visu pirmiausia: Juodu zmoniu pasaulyje NIEKAS nevadina is "N" raides, o vadina tik visiski atsilikeliai. Neaiskinsiu kodel. Antra: I riauses eina toli grazu ne juodukai ir ne arabai ar indai, kuriu yra tikrai daug ivairiose uzsienio salyse. Jie rengia mitingus del savo poreikiu(karas Irake, pasalos, etc) As pats asmeniskai esu mates kaip patys anglai siauteja kai kasnors jiems nepatingas valdzioje(tada sunku pamatyti ir tuos juodus ar kitas rases, nebent buna patys tos salies pilieciai). Trecia: Lietuvos mokslo gali net nelyginti su uzsienio nes Lietuvoje mokslo siuo metu ISVIS nera, taigi nera ir ka lyginti. O ka tu ten mokaisi tai neisivaizduoju, turbut business koki arba virejus Nes uzsieny mokytis ne tik kad aukstesnis lygis paruosimo ir t.t bet ir zymiai sunkiau mokytis negu Lietuvoje. Ketvirta: del mazu butuku tai ir Lietuvoje nuvaziuok i kaima pamatysi dar netokiu vaizdu. O siaip normalus zmones kad ir dirba sunkiai tam uzsieny bet gyvena tikrai gerai. Ir ne mazuose butukuose, o namuose su sodais ir t.t. Penkta: Tu super zmogus jei tau iseina uz 800LT pragyventi ir tu tuo dziaugiesi No offense kaip sakant, bet uzsieny zmonems sporto sales, baseinai, valgymas ir kasdienes pramogos yra naturalus procesas kuri netgi paprastas darbininkas daro. Uztai zmones turi galimybe keliauti po visa pasauli, dalyvauti naujausiuose renginiuose, matyti naujausias zinias, dar visaip kitaip sviesti save - vienu zodziu normalus gyvenimas, tik mokek naudotis. Va per tokius kaip tu immortallt Lietuva ir smunka, nes tu TAIKAISI su tuo kas tau kisama ir isivaizduoji kad gyveni visapusiska gyvenima. Tu arba pats sau meluoji arba tycia skleidi nesamones. (nenorejau izeisti)
immortallt 2010-07-21 19:49
Cluendo, tu mane nuvertini. Man sporto sale yra naturalus dalykas, kaip ir dazasvydis ir pansiai. Sviezi vaisiai ir darzoves butinybe, bet as paskirstau tinkamai pinigus (gyvenu tikrai pavydetinam bute). Mokaus ekonomika, tai kas MAN patinka ir yra vienas esminis dalykas, tu mokykis kur nori, bet jei nenoresi - tai nieko neismoksi. Ir taip Lietuvoje nera visu specialybiu, ne visose paruosiamas tinkamai, bet pvz ant medicinos stumti tau nederetu... Pats mokeis kad taip varai ? O mitingai yra ir kulturinis dalykas, o kad ispanijoje ar prancuzijoje daugiausia vietiniai mitinguoja, tik jau nereikia. Negras, juodaodis ar kaip nori, tegul taip save ir vadina. As izvelgiu diskriminacija, kad juodaodziai vieni kitus negrais vadina, o jau baltaodis neduok dieve pasakys negras, tai i teisma paduos iskart. Ir as nesakau, kad Lietuvoje viskas yra gerai, bet lietuvis visada kaltins kitus. Kodel ne vienas mano draugas, ne vienas tevu draugas sugeba daryti didelius pinigus legaliai. Ir tik nepradekit stumt, kad isnaudoja kitus ar pan. Dalis ju yra darbininkai, dirbantys savo darba. Ir galu gale pradek matyt ir save, ne tik kitus... Cia kaip rukantys pateisina kontrabanda, nes neva valstybe pelna daro, o kiek kainuoja paskui gydymo islaidos ? Nedirba ir nori kompensaciju. Nori pensiju, kai pensininku kruvos, o jokiu privaciu fondu nebuvo privaciais laikais. P.S. turiu ideja galvoj, kuria su draugais vis "pazulinam", kurti kaip ir internetine grupe, kurioje daugiausia butu studentai arba iki kokiu 35m amziaus protingi zmones su aukstuoju is ivairiu specialybiu, kurti nauja "rysuleli" istatymu, kurie pagerintu istatymu veikla bendrai visose veiklose. Tik va reiktu daug bendraminciu surast ir kazkaip suorganizuot ta pati darbo procesa...
Mauras 2010-07-21 19:53
Mes tiek ilgai kovojom uz negru teises,kad pagaliau jas gavom
Eps 2010-07-21 19:58
Jusu minetas modelis: programa + pilietines akcijos + prijaucianciuju ratas + savivaldos rinkimai + auksciausioji valdzia is tikruju nieko neisprendzia ir neatsako i joki rimta klausima. Argi patekti valdzion problemos sprendimas? Argi "parasyti programa" yra atsakymas i klausima - "O kas toliau?" Is Jusu komentaro gali suprasti tik taip - duokit man valdzia ir as viska sutvarkysiu. Tai klasikines klaidos pavyzdys, kuria daro tvarkieciai, paksininkai ir Jus. Esme cia pateikti sprendimo budus situacijai gerinti, o ne dar viena jauna partija prakisti valdzion. Taigi mano nuomone reikia atsakymu - sprendimo budu sunkiems uzdaviniams. Jei Jus nueisit valdzion, busit sutryptas kaip visi kiti ir zaisit pagal tas taisykles kurios jau seniausiai yra nustatytos, bei jusu partija bus lygiai tokia pat kaip kad jusu minetos. Sajudis tai tik irankis, o sprendimo budai tai priezastis. Problema su jusu minimais prioritetais ir krasta mylinciais zmonem, kurie tarsi ziurkes is skestancio laivo bega. Visi panasiai kalba kaip ir jus - "susibegam, padarom, pakeiciam..." ir jus esat turbut toks pat darytojas kaip ir visi. Cia visa problema ir slypi - mes ne darom, mes tik bandom paskatinti ka nors daryti komentuodami vieni kitus internetinej erdvej. Taciau noreciau pasidziaugti tuo jog vyksta kazkokia diskusija, kuri gali tureti teigiamu pasekmiu ateiciai. Truksta tik tu kas sugebetu musu visu patarimais pasinaudoti ir veikti visu labui. Sutinku su jumis jog laikas kazka daryti ir kazkur burtis, taciau ne jaunimui o paprasciausia protingiems zmonems. Noreciau pabrezti tik viena problema - daznas lietuvis smerkia emigrantus kurie paliko savo krasta, taciau ar ne butu protingiausia ieskoti pagalbos ju tarpe. Tu kurie mato kaip turi atrodyti tikra demokratine respublika ir gyvena labiau uz Lietuva pazengusiose politinese sistemose. Tie kurie pasaulinio lygio mokslu paragave ir zino kaip dirba organizacijos be kysiu emimo ir mokesciu plovimo. Reikia uzmegzti artima rysi su emigrantais ir panaudoti juos kaip iranki problemoms spresti, tik tokiu budu galima pasiekti tinkamu rezultatu su placia pasauleziura, ir testine nauda. P.S. Mastymas tai apie 80% viso darbo, likusieji 20% tai tik techninai dalykai.
pinkiss 2010-07-21 19:59
kurt ytsatymus kad jie jau ir taip geri yra tik ,kad visiems ** ant ju,ir kas nors juos apein be problemu.be to kaip cia taip paskaiciavai amerikas skola 50k ant zmogaus,gal but nors ir milijards bet realybe yra kad amerikieciai patys sau pinigus spausdin taip pat kaip ir europas sajunga dalin milijardus bankams ir salims ir visokias paramas ,o jugi nieks jokiu mokesciu papildomu jiems nesunes ten nes puse europas saliu vos su sava biudzetu susitvarka,ir nors skolose sedz bet svarbiausia ziur kad zmonems butu geriau gyvent,o ne kaip lietuvoj svarbu uzlopyt skyles milijardines su pensininku ir vaiku pasalpom .
svaigune 2010-07-21 20:13
Norėčiau prisijungti. Tik manau, kad reiktų ne naujo įstatymų ryšulėlio, o išsamių ir protingų rekomendacijų įvairių sričių tobulinimui.