„267! Ačiū Dievui už viską!“ Uždraudžiama Rusijos stačiatikių bažnyčia. Netikėti įvykiai  ()

Ukrainos parlamentas per pirmąjį svarstymą palaikė įstatymo projektą, draudžiantį Ukrainoje su Rusija susijusių religinių organizacijų veiklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rusų Ortodoksų Bažnyčios istorija Ukrainoje baigėsi“, – Aukščiausioji Rada priėmė istorinį įstatymo projektą.

Spalio 19 d. Aukščiausioji Rada per pirmąjį svarstymą balsavo už religinių organizacijų, susijusių su Rusijos Federacija, uždraudimą.

Visų pirma tai liečia Maskvos patriarchatą UOC-MP, kuris ilgą laiką buvo siejamas su Rusija. Už įstatymo projektą Nr.8371 balsavo 267 liaudies deputatai. Daugiausiai balsų už jį atidavė frakcijos „Liaudies tarnas“ – 175, „ES“ – 26, „Balsas“ – 18. Liaudies deputatų teigimu, bus pridėta ir kitų pataisų. Kada tiksliai įvyks balsavimas antrajame svarstyme, kol kas nežinoma. Ukrainos žurnalistė Sonia Koškina savo „Telegram“ kanale rašo, kad Rusijos stačiatikių bažnyčios istorija Ukrainoje nutrūko.

„267! Tai viskas. Rusijos stačiatikių bažnyčios istorija Ukrainoje baigėsi. Ačiū Dievui už viską!“ – parašė ji.

S. Koškina taip pat pasakojo, kaip du parlamento nariai prieš balsavimą vaikščiojo aplink savo kolegas ir grasino jiems Dievo bausme, reikalaudami, kad jie atsisakytų paremti įstatymo projektą.

 

„Liaudies deputatai Kultenko (UOC-MP diakonas) ir Dmitrukas (stačiatikių kultūristas iš Odesos, neseniai Kyjivo centre sumušęs vyrą) apeina savo kolegas salėje – gąsdina juos Dievo bausme, reikalaudami nebalsuoti. Ne, tai ne pokštas. Taip, jie visiškai pamišę. Tikiuosi, jog tie, kurie tiki Kultenko ir Dmitruko „Dievo bausme“, dabar nėra po kupolu“, – rašė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(0)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: