Neįtikėtina. Japonas susprogdino savo butą, bandydamas nudobti tarakoną  ()

Purškiamų pesticidų naudojimas tam tikrose vietose gali būti ypač pavojingas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijos mieste Kumamoto 54 metų vyras savo bute išpurškė per daug insekticido, kad nužudytų vieną tarakoną. Dėl to bute įvyko sprogimas, praneša „Mainichi Shimbun“.

Policija pranešė, kad gruodžio 10 d. įvykęs sprogimas išdaužė balkono langą, o vyras buvo lengvai sužeistas. Apžiūrint butą, prie kotacu* stalo aptikti degimo pėdsakai.

Japonijos nacionalinis vartotojų reikalų centras anksčiau gavo keletą pranešimų apie sprogimus, sukeltus purškiamų insekticidų. Jie užsiliepsnojo po kontakto su elektros lizdais.

Floridos universiteto entomologijos profesorius Philipas Koehleris 2022 m. sausio mėn. universiteto publikacijoje rašė, kad purškiamų pesticidų naudojimas tam tikrose vietose gali būti ypač pavojingas.

Pavyzdžiui, rozetės arba atviri laidai gali nukrėsti žmogų, purškiantį vandens pagrindu pagamintus pesticidus.

Pasak mokslininko, bet kokia elektros kibirkštis ar degančių dujų šaltinis gali uždegti degius naftos pagrindu pagamintus pesticidus.

 

Pesticidų garai arba dūmai uždarose patalpose gali pakenkti žmonėms, jei nėra pakankamai gera ventiliacija.


* Kotacu (jap. 炬燵 = kotatsu) – žemas stalas, su antklode uždengtais kraštais, viduje turintis šilumos šaltinį; tradicinis japoniškas baldas. Jis naudojamas kaip šildytuvas, prie kurio gali sėdėti vienas ar keli žmonės, sukišę kojas į stalo vidų ir apsikloję kraštus antklode, kad viduje išliktų šiltas oras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()