Precedento neturintis įvykis! Priimtas labai svarbus įstatymas. Skelbiama, ką uždraudė JAV Kongresas  (2)

JAV Kongresas dar kartą patvirtino savo paramą NATO.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentai negalės vienašališkai priimti sprendimų dėl šalies pasitraukimo iš NATO.

Apie tai praneša „The Hill“.

JAV Kongresas dar kartą patvirtino savo paramą NATO. Aljansą anksčiau kritikavo buvęs prezidentas Donaldas Trumpas. Tačiau prezidento Joe Bideno laikais NATO svarba išaugo, ypač po Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 metų vasarį.

„NATO tvirtai laikosi atsako į Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino karą Ukrainoje ir didėjančius iššūkius visame pasaulyje. Teisės aktai dar kartą patvirtina JAV paramą šiam svarbiam aljansui, kuris yra esminis mūsų nacionaliniam saugumui. Tai taip pat siunčia stiprų signalą autoritarinėms šalims, kad laisvas pasaulis išlieka vieningas“, – sakė senatorius Timas Kaine'as.

Siųsdamas daugiau karių į Europą kaip jėgos demonstravimą prieš V. Putino karą ir išplėsdamas aljansą, įtraukdamas Suomiją ir Švediją, Bidenas savo valdymo metu sustiprino NATO.

 

Trumpas, respublikonų kandidatas į prezidentus, apie NATO kalbėjo įvairiai. Jo gynėjai mano, kad buvusio prezidento kritika įkvėpė aljanso valstybes nares didinti išlaidas gynybai ir taip palengvinti naštą JAV. Tačiau D. Trumpo kritikai sako, kad jo žodžiai silpnina NATO. Jie baiminasi, kad jis atsisakys JAV įsipareigojimų pagal Aljanso tarpusavio gynybos paktą arba gali iš viso pasitraukti iš aljanso.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(1)
(53)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)