Jaunos poros vis mažiau nori vedybų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MindaugasV85 2010-10-06 11:39
1. Visuomenė pasidarė ištvirkusi. Ne, , ne karjera svarbiau. Svarbiau "pasitūsinti"; 2. Apie kokius svajonių princus britės gali svajoti, kai pačios pabaisos?; 3. Britas mieliau renkasi lietuvių/lenkų dailią prostitutę negu storą baisią britę. Atsakymas paprastas - nėra kam tuoktis. Vėliau supranta, kad neras to, ko ieškojo visą gyvenimą, griebiasi pirmo pasitaikiusio šiaudo.
Sarunas 2010-10-06 12:01
Na gal ir drąsiai teigsiu šį kart, tačiau taviškiai "faktai", jei taip galima juos pavadint, yra niekiniai. 1.Žmogus, kaip tu sakai "atsitūsina" kuo puikiausiai iki 23-27 metų ribos (pasitaiko išimčių), todėl tikrai ne argumentas tai. 2.Kodėl negražus žmogus negali svajoti???? Pagal tavo logiką, nepilnavertis žmogus negali apie ką nors svajoti? 3. Pasitaiko ir bričių gražių
azotas 2010-10-06 12:50
Tas vien tavo faktas, kad PASITAIKO ir briciu graziu daug ka pasako...
blizzard 2010-10-06 12:57
Ir kam tos santuokos? jeigu myli vienas kitą kam ten eit prie altoriaus ir kažkam tą įrodinėt? čia tik pasenusios tradicijos ir tiek. bažnyčia ir taip jau buvo skirta tik susituokt ir palaidot žmogų, daugiau niekam, o dabar ji visiškai niekam skirta.. Nematau čia nieko blogo vedybinę sutartį sudarai ir fsio..
Mindaugas321 2010-10-06 13:02
MAno nuomone duak kas neturi tam lesu. Iskelt vestuvem reik ismest nuo 10000 lt ir ka uz juos gauni poros dienu ? jau geriau nusipirkt ka nors sau o ne liaudi nugirdyt.
MindaugasV85 2010-10-06 13:09
1. Lietuvoj gal ir taip, bet ten tikrai ne 2. Svajoti jie gali. Užtat vieną dieną tenka susitaikyti su realybe ir pamiršti svajones. Va ta diena ir tolsta - būdamos 30-ies jos vis dar svajoja, o princas pas baidyklę neatjoja 3. Ir jos užtikrintos, kad be milijono prie altoriaus neis. Nereikia pamiršti, kad santuoka dar yra surišta su religija. O kas jeigu dievais aš netikiu? Taip kad tavo paties "faktai" čia yra niekiniai.
skacukas 2010-10-06 14:14
Nezinau tiksliai kaip Britanijoje, bet pvz Airijoje pati valstybe sudaro tokias salygas, kad zmonems gyventi ir auginti vaikus nesusituokus daug labiau apsimoka. Istekejusi moteris negauna jokiu motinystes pasalpu, kaip pvz Lietuvoje per motinystes atostogas. Valstybe stipriai remia vienisas motinas ar vienisus tevus, o susituokuke zmones viso to netenka. Taigi, jeigu zmones nera patys turtingi pakankamai, kad islaikytu seima, jiems tiesiog neverta tuoktis. Cia susidaro situacija, jog istatymai priestarauja religijai, ir taip issikreipia seimos kaip tokios suvokimas.
aKi 2010-10-06 14:45
Man apskritai nelabai aišku kam tos vedybos šiais laikais yra reikalingos. Anksčiau tą daryti vertė bažnyčia, teigdama, kad gyventi nesusituokus yra baisi nuodėmė. Tuo tarpu dabar bažnyčios įtaka minimali ir tampa vis labiau aišku kad santuoka labiau bereikšmis ritualas nei būtinybė. Ir visiškai nematau skirtumo ar du žmonės gyvena susituokę ar ne - jei vienas kitą myli, gyvens kartu ir toliau, o jei ne - viskas šiaip ar taip baigtųsi skyrybomis, kurios užtrauktų dar ir krūvą teisinių niuansų.
Zergas 2010-10-06 15:00
ziuriu cia nemazai fruktu nesupranta kam yra santuoka..santuoka visu pirma yra isipareigojimas vienas kitam kad jie bus kartu iki gyvenimo pabaigos,todel dabartine vartotojiska visuomene ir vengia tos pareigos nes tai gali priestarauti ju asmeniniams interesams.juk pagyvenus kartu kokius 10 metu aistra isblesta,rutina darosi vis sunkiau pakeliama ir iskyla klausimas,o kodel as turiu but su tuo zmogum?juk geriau eisiu susirasti nauja,su juo vel 10 metu ir taip visa gyvenima.o vaikai?o koks gi skirtumas kaip jie ten jauciasi,svarbu as patenkinta(s) ir viskas.
saydo 2010-10-06 15:08
Iš visų komentarų Zergas vienintelis normalų parašė. Ne santuokoje, o skirybose yra visa bėda. Žmonės taip įprato keisti daigtus geresniais, kad pamiršo, jog kai kas pasaulyje nekinta, o įsipareigojimus tenka priimti iki mirties. Štai kodėl tiek porų skiriasi, dar daugiau skiriasi ne santuokoje. Pagimdo vaikus, ir palieka vaikų namuose arba negimdo visai, nes kur kas maloniau kasmet atostogauti, ar gyventi turtuose, nei savo gyvenimą kažkam paskirti. Mes - Vakarų kultūra - brangiai sumokėsim už šį savanaudiškumą. Nžn kaip Jums, bet man darosi baisu....
marazas 2010-10-06 15:30
Kaip greit išplito mada gyventi nesusituokus, tai net baisu... Aš manau, kad sugyventiniai tiesiog bijo įsipareigojimų, atsakomybės. Bijo pažadėti patys sau, kad su savo antra puse praleis visą gyvenimą. Čia yra šiuolaikinės visuomenės bėda. Dėl to ir yra tiek daug skyrybų, nes toks kelias yra pats lengviausias. Bet ar geriausias? Galima prikišinėt čia religiją, tradicijas ar dar kažin ką, bet man atrodo, kad tokia "tvarka" yra tikrai gera ir teisinga. Jeigu aš nebijau pripažinti ir pažadėti, kad liksiu ištikimas visam gyvenimui, tai kodėl to neįteisinti? O visokios vedybinės sutartys yra absoliuti nesąmonė. Gyvent dėl pinigų, turtų? Absoliuti nesąmonė ir tai tikrai neatneš laimės. Šiaip esu iš tų "bedievių", kuriems religija nerūpi, bet taip susiklostė, kad šiek tiek susipažinau su mūsų šalies pagrindine religija (turbūt dėl smalsumo ir kantrybės). Ir galiu pasakyti, kad nėra ta pati biblija kažkokie paistalai. Tinkamai visą tai suvokiant ir pritaikant šiuolaikiniam pasauliui ir pačiam sau, išties galima daug pasimokyti. Bet aišku, tai mažai kam rūpi, nes toks jau yra šiuolaikinis pasaulio suvokimas. Jokių įsipareigojimų, jokios atsakomybės.
MindaugasV85 2010-10-06 16:23
nuo to geriau! Ji ramiau miega, ji gali pasigirti kaimynei (dar kartą pasijausdama geriau) - ji gali savim didžiuotis didžiuodamasi savo vaikais. Kaip kad ir tu (aš) čia rašai pranešimus ne todėl, kad kažkam tai turėtų rūpėti, o todėl, kad pasijustum geriau - kad išsipasakotum, kad kažką palenktum į savo pusę... ...ir dar milijonas kitų savanaudiškų paskatų. Taip sutvertas žmogus: darydamas kitam gerą pats jaučiasi geriau.
Porteris 2010-10-06 16:56
Jo jo, o astronomija yra „surišta“ su ateiviais Suprantu, kad kaip tu rašei - nori išsikalbėt, bet gal nereikia nusišnekėt. Paskaityk Civilinį kodeksą, genijau.
faktas 2010-10-06 17:29
Visiškai sutinku su Mindaugu. Vien už tai, kad į gyvenimą žiūri realiai, o ne kaip turėtų būti...
Zergas 2010-10-06 18:02
na ka su tokiu egoistu kaip tu gincytis? rasi n priezasciu pateisint savo egoizma nors pats puikiai supranti kad kartais elgiesi nevisai teisingai KITU atzvilgiu.ir kai kiti taip elgiasi tavo atzvilgiu,tuomet turbut buni nelabai patenkintas? apie motinos meile isvis nusisnekejai,matyt neturi vaiku jei taip kliedi.o kas del komentaru rasymo tai rasau nes noriu padiskutuoti,kitu cia lenkti man nera prasmes,kiekvienas turi savo galva.darydamas kitam gera zmogus pasijaucia geriau,tai negi tai yra blogai?kazkaip ziuriu jaunesni zmones net gedyjasi daryt kazka gero nes tai atseit nekieta,taip pasirodai silpnesnis ar dar kazkas
lgtech 2010-10-06 18:54
Teisingai, vieni sako, kad kam čia tuoktis, mes ir taip gerai gyvenam, o žiūrėk, po kelių metų ima ir išsiskiria, neva netiko vienas kitam ar atsibodo ir tt. Vedybos tiesiog sustiprina tarpusavio ryįšį. Aišku, per anksti irgi nereiktų vesti.
qzar 2010-10-06 19:05
Is klaidu mokomasi ar tai butu vedybos ar kazkas kita.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-10-06 19:19
. Anyway, mintykit kaip norit, man nusispjauti totaliai ant visų kitų nuomonės šiuo klausimu.
simukis 2010-10-06 21:05
blizzard 2010-10-06 21:17
o tai tie visi saldūs žodeliai prieš santuoką nei kiek nedaro įtakos tavo įsipareigojimams?