Emigracija – ne tik Lietuvos problema

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HiTech 2010-10-16 17:55
Galejo nedaryt ES bevizio rezimo, butu uzteke muitus nuimt ir viskas. Tada gal ir butu susilygine kazkiek valstybes, o dabar kazkoks balaganas gavosi, visur visi vyksta... Nesamone.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-10-16 18:16
Na, ir kokia čia tau nesąmonė? Kiekvienas laisva valia pasirenka ar pasilikti, ar išvykti ir neturėtum už tai žmogaus negerbti. Jei jie neranda šalyje tinkamos socialinės padėties, darbo, draugų ar ko kito - tai kam dar pasilikti ir toliau psichologiškai kęsti tai?
blizzard 2010-10-16 20:24
Straipsnis nori parodyt kad pas mus nėra taip blogai, bet ištikrūjų tai tik labiau pabrėžia Lietuva prilyginama su afrika arba kitomis skurstančiomis valstybėmis, italija paimta kaip ko gero vienintelė tokia europos valstybė, bet ko jiems ten reik? vasara visus metus, net jei ir neturi darbo nėra dėl ko jaudintis, ko gero pragyvena iš pašalpos, arba ką nors nelegaliai padirba kol trūksta pinigų ir viskas.. Be to akivaizdžiai parodoma problema ir ji nėra tokia didelė kaip Lietuvos. o ką mes čia turim, žmogus su pakankamu išsilavinimu nori emigruoti, kuomet italijoje tokių žmonių trūksta. Sutapimas ar ne bet tiek Lietuva tiek Lenkija, Latvija ir Italija visos buvo komunistinės valstybės.. turi tai įtakos ar ne čia jau klausimas.. Kaip jau sakė Tarkvinijus, žmogus renkasi kur jam gyventi ir aš tikrai palaikau visus emigruojančius, nes jie dėl gyvenimo stengesi, galiu iš asmeninės patirties pasakyti, kad emigruoja daugiausia teisingi ir dori žmonės, nes jie nebe sugeba čia išgyventi neapgaudinėdami kitų, todėl yra priversti tik emigruoti kitur, jiems nusibodo pastovus kyšio davimas gydymo įstaigose, kuomet daktaras į tave akivaizdžiai žiūri tarsi prašydamas ją ką nors įdėti į kišenę, kuomet tu esi priverstas nematyti savo darbdavio juodų machinacijų, nes jeigu tave išmes dėl to kad kažkam kažką pasakei, tai kiti taipogi nepriims į darbą.. puikiai matom ekonominę padėtį.. bet ta ekonominė padėtis tik ledkalnio viršūnė, jeigu čia gražus tyras oras, gražūs dori žmonės ir lengvas gyvenimas būtų, tai žmonės turbūt ir primokėtų kad tik gyvent čia galėtų.. bet to nėra ir kad ir kur pasisuksi arba tu kažkam ant galvos esi priverstas šikt, arba tau kažkas šiks..
Sarunas 2010-10-17 13:14
Kodėl tu manai, kad laisvos sienos yra blogas dalykas? Dėl to, kad žmonės emigruot laisviau gali? Kaip tik čia yra labai patogus ir geras dalykas, nes tu gali nekliudomas emigruot kur tau patogiau. Kodėl aš turiu kęst valdžios nesiskaitymą su žmonėmis čia? Kai kurie pasakys, kad ir užsieny ne ką geriau valdžia žiūri į emigrantus, tačiau ten bent išgyvent normaliai galima, nelaužant galvos žiemą kas geriau: nusipirkt šią savaitę valgyt ar susimokėt už komunalinius mokesčius!
HiTech 2010-10-17 14:29
Butent, kesti valdzios issidirbinejimus yra absurdiska, bet pabegdami nuo problemos mes jos neissprendziame. Geriau streikuotumem, protestuotumem, galu gale kiltu sukilimas, bet sutvarkytume reikalus valstybeje. Tada ir Lietuvoj miela gyvent butu..
Tarkvinijus Išdidusis 2010-10-17 15:15
A, gerai. Jau vienas sukilimas pas mus buvo (nuvertėm SSRS). Išsilaisvinom. Ir kas iš to?
blizzard 2010-10-17 15:29
Problema puikiai išsprendžiama. Kiekvienas sprendžia savo problemą.
Wolfy 2010-10-17 15:33
O su situ protingu komentaru sutinku visiskai,nes Lietuvoje zmones gal ir nebegtu is jos vien del mazo uzmokescio,bet kaip galima kenteti neteisinguma ir akyvaizdzius kysiu emimus bei visokius machinaciju darimus.Kaip bebutu gaila,bet Lietuva islieka giminiu ir svogeriu krastas, ir kol tai tesis,tai niekas cia nesikeis ypatingai.
HiTech 2010-10-17 16:43
"Išsilaisvinom" i aukščiausius postus susodindami tokius komunistus kaip AMB. Kol visi tie raudonšikniai neišdvės - mes gero gyvenimo nematysim. Aišku yra greitesnis sprendimo būdas, tačiau atimti kitam givybę neleidžia LR konstitucija
blizzard 2010-10-17 16:51
Čia jau tavo nuomonė tuose postuose nevisi komunistai, mes taipogi ne komunistai, bet kaip išrenkam taip išrenkam netinkamus kandidatus.. noriu pasakyti kad tas ratas nesustabdomas, todėl reikia problemas spresti individualiai. Tai yra arba kažkaip pragyventi arba emigruoti..
Tarkvinijus Išdidusis 2010-10-17 16:53
A.A. Brazauskas, kaip ir kiti seimo nariai iki 1991 metų priklausė komunistų partijai, nes... na, tik ji viena ir tebuvo šiaip. Kitos buvo uždraustos (ką ten kitos, tereikėjo Stalinui panaikinti Tautininkus, nes visas kitas buvo uždraudęs dar Smetona), tačiau tai dar nereiškia, kad tie, kurie buvo komunistų partijoje, buvo tėvynės priešai, kaip tu išsireiški. Kitas dalykas, postsovietinis palikimas. Ką padarysi, kad daugelis žmonių valdžiose vadovaujasi "Grab na Grablenoje" politika šiek tiek ją apversdami aukštyn kojomis ir tik "Grab" vyksta Tačiau tai dar nereiškia, kad visi jie tokie. Toli gražu. Tik per televizorių ir žiniasklaidą susidarai tokią nuomonę, nes ten dažniausiai kas afišuoja: Kubilius, Šimašius, Degutienė... (A.K.A. pralobę milijonieriai, na, gal Degutienė per vidurį laikosi). Esmė tame, kad ne tau ar man spręsti, kaip "vairuoti" valstybę. Mes tokius vadovus išsirinkome LAISVA valia. Niekas mūsų nevertė, o dabar "netikėtai" praregėjom, kad čia kažkas ne taip, ar ne? Na, išduosiu paslapty - valdžios rankos ilgos. Tai reiškia, kad kiekvienas, paragavęs valdžios nėra apsaugotas nuo dar didesnio jos troškimo. Gerai, jau nusivažiavom į lankas, bet esmę supratai.
HiTech 2010-10-17 17:35
Vat vat, ta postsovietini palikima ir reikia isgyvendint, ir kuo greiciau. O as ir noriu pasakyt, kad isvykdami svetur mes padeties cia nepakeisim. Nezinau kaip jus, bet as nenoriu gyvent Airijoje, Ispanijoje, UK ar dar kurnors, as noriu gyvent Lietuvoje.
kiesza 2010-10-17 17:59
is lietuvos isvyksta tik visiski kvailiai nemokantys nieko arba itin protingi zmones kurie lyg ir noretu pasilikti lietuvoje ,taciau del suprantu priezasciu emigruoja. todel lietuvoje lieka pensininkai ir darbininkai, tai labai palanku dabar valdantiems seimo nariams ir kitiems aukstiems pareigunams nes nera protingu zmoniu kurie suvoktu kas salyje darosi todel visi keliai tampa atviri korupcijai kysiams ir kitiems negerumams kurie skandina saly didelese skolose.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-10-17 18:08
Jūs vieno dalyko visai paprasto nesuprantate. Na ir kas, kad tie protingi žmonės pasiliks Lietuvoje, tačiau nepakeis dabartinių seimūnų? Bus visiškai tas pats, kas ir dabar. Kol bus priiminėjami tokie kontraversiški įstatymai, kol bus oligarchija seime, tol niekas nesikeis. Norit kai ką pakeisti? Stokit arba patys susikurkit politines partijas ir bandykite bolotiruotis. Tik nemanau, kad tas jums pavyks, nes Seime vyrauja "šeimyniai ryšiai" (mano supratimu) ir "ne-partiniai" neturi beveik jokių galimybių ten patekti Tad, gerai, nori keisti Lietuvą, džiugu, bet, kaip tai žadi padaryti?
Azuolas 2010-10-17 18:43
Lietuvos viduje irgi vyksta migracija: iš kaimų suvažiuoja gyventi į didesnius meistus, nes ten lengviau susirasti geresnį darbą. Kodėl, kai iš Bimbieriškio žmogus išsikrausto gyventi į Vilnių, tai niekas nieko nesako, bet kai į kitą šalį, tai pasipila visokių aiškinimų koks jis blogas....?
Arthuras 2010-10-17 19:01
Sakot, emigracija nesprendžia problemų? Sprendžia, ir dar kaip. Plius, tik į naudą tam, kuris emigruoja. Taigi vienu šūviu - du zuikiai. Kai darbdaviams nebebus ant ko šikt(išsidirbinėt iš darbuotojų), kai valdantiesiems nebebus kol valdyt - situacija iškart pasikeis. Kas dar nesupratot: pritrūks darbdaviams kvalifikuotos darbo jėgos, turės daugiau mokėt, mažintis pelnus. Daugiau mokės, daugiau mokesčių bus surinkta. O kai išmirs dar keletas kartų, savo kultūra ir supratimu pasivysime kitas Pasaulio tautas. Bet aš tiek nesulauksiu. Už tai geriausias sprendimas - emigruot ir gyvent kaip žmogui. O čia tie valdynykai, viarslynykai tegul sprendžia problemas. Taigi, spręskime kiekvienas savąsias problemas ir išsispręs visuomenės problemos. Labai logiška ir paprasta.
kiesza 2010-10-17 19:11
tu galvoji kad darbdaviai yra viskas, ir auksciau ju nieko nera ?? ne darbdaviai cia kalti del tokios padeties o uakstesnioji valdzia kuri zinoma priimineja jiems palankius istatymus, deja ne eiliniems zmonems.. teoriskai sprendimo budu gerinti gyvenima begalybe o praktiskai kad ir pati paprasciausia igivendint ve galo sunku
blizzard 2010-10-17 20:17
Lietuvoj tiek problemų ir korumpuotų žmonių, kad būtų galima sukurti serialą su 500 serijų plius.. taip kad net supermenas nepadėtų jeigu bandytų čia viską sutvarkyt, ši problema tokia gili kad belieka tik nusijuokt su ironišku žvilgsniu..
Analog 2010-10-17 20:43
Tiek kaimietis, tiek miestietis kalbės lietuviškai, o jei jis emigruos į kitą šalį, tai greičiausiai jo vaikai nebemokės lietuviškai, jie nebebus lietuviai,, tiesiog turės lietuviškas šaknis, jų nebebus Lietuvoje ir tu turi būt aklas arba apsimest tokių, kad neįžvelgi čia skirtumo. O kai Lietuvoje toks gimstamumas ir emigracija tokia, tai 50 metų ir mūsų jau bus 2mln., tada kyla tikimybė, kad čia atkeliaus čiurkų arba negrų, jie nebandys asimiliuotis, o kur rytų Europos islamo respubliką ar pnš (juodas humoras). Taip pat kuo mažiau gyventojų, tuo mažesni šansai jei apsiginti nuo bet kokio agresoriaus, galit vadint mane paranojiku, bet juk istorijos vadovėlius visi skaitėt o istorija, kaip žinia, sukasi spirale
blizzard 2010-10-17 20:49
o pagrindinis aspektas - kuo mažiau gyventojų tuo mažiau kubilius mokesčių surenka nepamiršk kad lietuvos kunigaikštystė pragyvena tik iš mokęsčių, daugiau niekuo ji neužseima