Emigracija – ne tik Lietuvos problema

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Azuolas 2010-10-17 21:00
Islamo plitimo užsidarymas neišspręs. Tai ir bus tiesiog "atsiribojimas nuo problemos". Būtent maišymasis ir turėtų būti. TIk nereikėtų durnų "religinės tolerancijos" įstatymų.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-10-17 21:08
Atsiprašau, dabar jau aš įsikišiu. Kiekvienas žmogus pats pasirenka kuo jam tikėti - ar tai budizmu, ar tai induizmu, ar tai islamu, ar tai judaizmu, ar tai krikščionybe, ar tai politeizmu... Esmė ta, kad tie įstatymai ir apsaugo žmonių teisę pasirinkti tikybą (arba jos išvis nesirinkti), nes tai yra KIEKVIENO LAISVA VALIA. Dabar suprantu, kad daugeliui nepatinka arabai, atvykstantys į šalį ir išpažįstantys savo tikėjimą? Tai jau atsiprašau tada, bet esat siaurų pažiūrų šovinistai (kitaip nepasakysi), jei nepripažįstat to fakto, kad visi žmonės, visose demokratinėse valstybėse gali ir privalo išpažinti savo tikėjimą. Nekreipiam dėmesio į faktą, kad pavyzdžiui, islamiškose šalyse nepripažįstami kiti tikėjimai, tačiau būtent taip elgdamiesi, kuo jūs tampate geresni už tuos, kurie lygiai taip pat elgiasi savo šalyje? Galų gale, norint tolerancijos (iki tam tikro lygio), reikia pirmiausia pačiam ją parodyti aplinkiniams, o ne tikėtis, kad kažkas iš dangaus ateis ir parodys kaip tai reikia daryti. P.S. Kažkodėl Lietuvoj apart turistų nesu matęs musulmonų. Gal kas galit apšviesti, kur juos randat?
blizzard 2010-10-17 21:13
ta netolerancija kyla dėl pačios bažnyčios kaltės. Mokykloje per tikybą dėstoma tik apie krikščionybę, apie kitus tikėjimus ne.. bet mes jau grybaujam į kitą temą..
Tarkvinijus Išdidusis 2010-10-17 21:19
Em, gerai, suprantu, kad jau nugrybavom, bet... Nors LR Konstitucijoje parašyta, kad Lietuva neturi valstybinės religijos, tačiau vyraujanti religija šalyje yra katalikybė, tad, ir mokyklos ugdomos katalikiška dvasia. Tai ko nori? Kad budizmą skleistų? Juk JK anglikonybė vyrauja - mokykloje tą ir dėsto. Galiausiai, yra toks dalykas mokykloje kaip etikos pamokos, ten moko tolerancijos. Beje, sakai, kad tolerancijos nėra iš Bažnyčios pusės? Na, jos yra, tik, kad laikraščiai ir televizija pasigauna kokias nors "klišes", kurios yra metamos kartą per mėnesį pasauliečių pusėn (tą patį galima pasakyti ir apie žmones esančius prieš religiją, tik, kad atvirkštinis variantas). O, jei teigi, kad tolerancijos nėra iš Bažnyčios, nes Lietuvoje per pamokas mokoma tikybos katalikų... na... ką galiu tau pasakyti, išskyrus
Tas_pac 2010-10-17 21:23
Siaurių pažiūrų šovinistai tai ir yra tokie kurie nemato problemos ar ją ignoruoja ir leidžia jai plėstis ir įsišaknyti. Vakaruose maro iš arabijos jau apstu ir vakarų Europos dienos jau yra suskaičiuotos ir į šitą mėsmalę keliaujantys rytų europiečiai mažina dar neužterštos Europos bendruomenės dalį, taip ateityje palengvinantys arabiškojo maro plitimą į rytus. Man labai liūdna kad gimiau šiuo metu ir turiu stebėti beviltišką Europos agoniją...
Analog 2010-10-17 21:24
Tarkvidijau, gal tu ir išdidus, bet tavo mąstymas nepateisina tų paveikslėlių, kuriuos tau atsiunčiau. Sakai, jei pas musulmonus negaliu tikėti savo tikėjimu, bet jie čia laisvai gali statyt minaretus bei mečetes, turėti 4 žmonas, užmėtyti išprievartautą moterį, kuriai gimė to nusikaltėlio vaikas, juk visa tai demokratiška. Na tai būk demokratiškas, man priimta taip mąstančius, kaip tu, sumušti iki sąmonės netekimo, būk demokratiškas leisk man naudotis savo teisėmis
Tarkvinijus Išdidusis 2010-10-17 21:27
Hitleris ir Stalinas tavimi didžiuotųsi Beje, bent žinai, kas yra šovinizmas?
Tarkvinijus Išdidusis 2010-10-17 21:33
Analog, maišai KULTŪRĄ SU RELIGIJA. Tai nėra tas pats. "Korane" niekur nepasakyta, kad turi prievartauti moteris, užmušinėti jas ir panašiai. Šitas atėjęs iš jų "papročių", bet ne religijos, bet fanatikai šiuo laikiniai yra pritaikę kaip religiją. Aš sakau, kad leist RELIGIJOS laisvę, o ne savivalę. Du skirtingi dalykai, kurių tu nesupranti (musulmonų religija ir mentalitetas jums visiems yra tas pats, ne pro šal antropologijos pasimokinti būtų jums). Galiausiai, atsakyk į klausimą, kaip tu vysteisi? Žmogus į beždžionę? Ar beždžionė į žmogų? Su tokiais pasisakymais niekuo nesiskiri nuo neandartaliečių. "BASH THIS, BASH THAT... CAN I KILL?" P.S. Live and let live. Tai, kas vyksta jų žemėse (islamiškose) ir pasilieka jų žemėse. Mes patys turime ir savų problemų, kurios yra gal net žiauresnės už jų "papročius".
Analog 2010-10-17 21:36
Pagrįsk kodėl didžiuotųsi? Man atrodo nesuvoki kas dedasi europoje, pažiūrėk tą filmuką "to pačio" paraše, jei jis dar jį įsidėjęs. Tikrąja to žodžio prasme vyksta Europos islamizacija.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-10-17 21:39
Gerai, pagrindžiu - nori, kad visi musulmonai išnyktų nuo žemės paviršiaus arba juos uždaryti kur nors atokioje vietoje. Šovinistinas dėl to, kad jam geriausia sava tauta, o visos kitos tautos ir jų kultūros eina šikti. Pagrindžiau. Vaje, vaje, islamizacija vyksta. Tai suteikia teisę į dar vieną kryžiaus žygį? Šį sykį, psichologišką? Tai gal pradėkit "europietizaciją" į jų kraštus?
Praeivis 2010-10-17 21:51
Noreciau patikslinti: Mes nieko nerenkam, renka partijos sau patogius zmones, Jeigu rinktume MES jau koki 10-15 metu nematytume tu paciu "snukiu" ........
Analog 2010-10-17 21:59
Na aš neradau tokių minčių, matyt pats įsivaizduoji, poto putojies, negražu šmeižti. O kas liečią atokią vietą, tai Arabijos pusiasalis yra tinkama vieta, vėl kažką maišai, nacionalistas taip, nes ne mes atvykstam į kitus kraštus ir bandom nutautint, o jie (arabai, kolonizuojantys turtingesnes Europos valst., kuriems visos kitos kultūros eina šikt, jei mums eitų, tai jie net nebūtų įleisti). Dabar atsakymas, tavo stiliumi, kai pritrunkama faktų ir bandoma bandoma "suvartyt" Vajė, vajė, pasaulis toks gražus, arabai tokie mieli, gal vesk tu arabę arba negrę, susilaukit mažų negriukų, kaip bus faina, taip pat gal į alachą atsiversk, galėsi 5 kartus per dieną jam pasimelst
Belhor 2010-10-17 22:35
Ir va tokios neapykantos vienas kitam ne tik tarp arabu ir baltuju,bet ir tarp tu paciu baltuju nors su sufeliu versk cia:)Nes mes net ir fiziskai skiriames rytuose ir vakaruose,nesumaisysi lietuvio,ruso,lenko su anglu,vokieciu,italu,prancuzu,olandu,90% is akies matosi.Suvokimas skiriasi,kultura skiriasi,paziuros ne visur sutampa,maistas ne toks pat,pragyvenimas ne toks pat,socialine padetis 90% skiriasi zenkliai. Ir cia pasikeis nebent jei bus finale viena tauta,viena rase(rusvi visi ir vienas kitas albinosas ).Skamba idomiai,bet kazin ar realiai... Kito varianto nera ir manau mes pasmerkti arba amzinai pyktis,nesutart,su taikos ir "tolerancijos" pertraukomis,arba isnykt kaip virusas. O kas cia del lietuviu saknu ir vienijanciu pozymiu(kalba,saknys etc),tai siulau pakalbet su emigravusiais lietuviais,paziuret ju poziuri i vienas kita,Lietuva ir nebekils klausimo,viskas labai aisku bus,nes atsakymai net 99% vienodi,ten tas 1% del viso pikto,jei jau per stebukla ir atsirastu vienas ar du pasake atvirksciai... Dar kas del arabu blogumo ar bjaurumo,tai galiu pasakyti,kad praktiskai ir vos ne visi iki vieno lietuviai nekencia praktiskai visu tautu,su kuriom tenka turet ilgeliau reikalu,visu rasiu(juodu,rusvu,geltonu,kokie bebutu)...visi neitinka,visi blogi,o vienas kito dar labiau neapkencia. Tai ka sako visa tai apie mus ir apie kitus?Jaunieji protingi nacionalistai,patriotai,gal pamokintu kvaila daikta mane ir apsviestu prota?
Azuolas 2010-10-17 22:45
O kas, jei pasirinkta tikyba kertasi su įstatymais? Kodėl, jei šiaip žmogų pavadinčiau durnu, tai neiko man nebūtų, bet jei tik kažką ant religijos blogo pasakyčiau, tai pripaišytų visokias religines diskriminacijas? Kodėl daromos visokios nuolaidos tikintiesiems? Laisva būtų tada, kada niekas neverstų tikėti, bet niekas ir nekreiptų dėmesio. Ta prasme nesvarbu ką kokia religija diktuoja - spręstų tik pagal įstatymus. Įstatymai neatitinka religijos - reikia kesiti religiją, o ne įstatymus.
Azuolas 2010-10-17 22:50
Į mano klausima taip ir neatsakei: koks skirtumas, ar lietuvis ar lenkas ar brazilas? Sėkmingia gyvena vilniuje tiek lenkai, tiek rusai, tiek lietuviai. Jei vieni nepradėtų reikaluti teisių vien dėl to, kad gimtoji kita kalba, o treti nepradėtų dėl to pačio diskriminuoti, tai niekas vargo ir nematytų. (o daugelis to ir nedaro )
Tarkvinijus Išdidusis 2010-10-18 09:51
Atsiprašau, gal manai, kad technologjos.lt forumiečiai sudaro visus Lietuvos žmones???? Lietuvoj, kai balsavo buvo ~ 3 mln. žmonių. 80 procentų jų nuomonę galima paveikti blizgučiais ir niekučiais, svarbu, kad akį trauktų visokios reklamos. Tai ko tu nori? Kokią valdžią mes išsirinkome, tokią ir turime. Nereikia pukrštauti.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-10-18 11:44
Nes religija atsirado su lig pirmuoju žmogumi. Todėl tai kaip ir paprotinė teisė. Tu sau vienas gali kiek tik nori įžeidinėti religiją, ją niekinti, tačiau tu NEGALI jos dergti viešai, nes nusižengi paprotinei teisei. Čia tas pats būtų, kaip aš atėjęs į kokią EXPO parodą pasakyčiau per mikrofoną, kad visi mokslininkai yra imbicilai ir juos reikia nušluoti nuo žemės paviršiaus, nes man jų ideologija pasaulio nepriimtina.
Analog 2010-10-18 14:14
Kai skaičius didelis, neišvengiamai ir norai didės.
Skaitytojas 2010-11-10 19:17
Emigracija – ne tik Lietuvos problema... reikia juk kazka dar apkaltinti