Kinija: draugas ar priešas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

batusia 2010-11-26 16:04
Negerai, kad pradeda kilti kaltinimai, bei pasiūlymai įvesti ekonomines sankcijas... Tai skatins priešiškumą, o priešiškumas ir toliau gali nuvesti...
ceasar 2010-11-26 17:03
kad amerika praranda itaka pasaulyje manau yra labai teigiamas dalykas. man asmeniskai jav jau atsibodo su savo nori "aukleti" pasauli kisdama ir pripazindama tik savo taisykles, kas ne taip galvoja tas patampa priesu ir kartais ivardijamas kaip teroristas, ar tai demokratija? kad amerikieciai gerai gyvena kitu saliu saskaita cia faktas, 90% amerikieciu nesutiks dirbti zemes ukije ar koki juoda darba, vidine pramone merdi, turi begale vidiniu problemu su narkotinkais, ginklais, rasizmu, korupcija ir moko kitas salis nedaryti to ka daro ar kadaise dare pati... iszvelge gresme trecio pasaulio salyse kurios yra uz tukstanciu myliu nuo salies teritorijos... amerika ziuri ir ziures savo interesus, o ne zmonijos.
kancaras 2010-11-26 17:30
Po dviejų dienų akcijų rinkos po žinių, kad Kinijos ekonomika, nors jos augimas pamažu ir lėtėja, vis dar auga maždaug 10 proc. per metus, fiksavo augimą. maziau tokiu sakiniu prasyciau. o siaip tai sveikintinas tobulejimas zurnalistikoje. idomus straipsnis. nors kai taip isplesta tai nesuprasi ar cia naujiena ar cia metu ekonomikos analize ar 2009 Q4 kinijos veiksmai.
lightfire 2010-11-26 20:39
tikras nušvitimas..kad taip kiekviena šalis žiūrėtų savo interesų. O kuri valstybė žiūri "žmonijos" interesų? Gal Kinija? Šiaurės Korėja? Ar kitos artimos sielai "broliškos respublikos"?
punktyras 2010-11-26 21:09
Ko nepažįstam, to bijom. Antra vertus, jei pažintume, ar neimtume bijoti dar labiau 8-O ? skatrina -> skatina jaučiai -> jaučiasi
Sloth 2010-11-26 21:33
Propaganda much, kaip gi kitaip. Prieš kelerius metus buvo : Kinija - ekonomikos stebuklas, mokykimės; Šiuo metu "Kinijos stebuklas - gerai ar blogai?"; Dar po metų ar kelių garantuoju bus : "Kinija, grėsmė vakarų išlikimui" ar kas nors panašaus.
kionig 2010-11-27 02:56
Zinoma, kad bus Litfire kaip visada nuozmusis kapitonas teisingumas savo stiliuje apsauks kita, kuris netiki JAV, tai jau butinai homosovieticus ? Pefedic.. Paziurek kokiose JAV skolose sedi ir kiek skolinga kinams. Kodel JAV neskelbia savojo tikslaus M3 sumos ? Kinai irgi nedurniai jau nebedirba uz amerikonu pazadukus. Be to, zinoma, kinai labai priklausomi nuo eksporto/importo, tai vis dar neaisku JAV veiksmai sumenkit kinu importa ? Cia ne kokia sovietine propaganda, pasaulis jau senai atbudo nuo dolerinio sikpopierio, uz kuriuos amerikonam daug kas atidave naftos klodus ir ne tik, tiesiog amerikoje sedi talentingi zydai, kurie isdure visa pasauli.. O dabar kam naudinga tokias bangas kelti, kad kinija didydsis drakonas ? Zinoma, kad JAV, nes jai verkiant reikia sugalvoti, ka daryti su savo skolomis pasauliui. Niekas neims taip paprastai ir nenurasis. Todel JAV pakolkas virtuoziskai tamposi dar pakolkas.. bet ateis ta paskutinioji Ponai, gyvename nuostabiais laikais
ceasar 2010-11-27 20:06
lightfire gyvenai JAV, kad taip jau gini ja? uz Lietuvu esi kur nors pagyvenes bent 3 menesius? as net neskaiciau tavo nesamoniu kuriu tu prirases, cia yra mano asmenine nuomone, kuri taip pasikeite po gyvenimo JAV, galvosi kad man ten ziauriai nesiseke ir panasiai, bet taip nebuvo, as ten gavau geras salygas dirbti ir kas svarbiausia buvau geroje aplinkoje, taciau spejau pamatyti JAV vidines realijas viename is prestiziniu JAV miestu pagal gyvenimo kokybes rodiklius. Esme ta, kad Kinija nesieks tapti nr1 vadu siam pasaulyje, ko JAV troso ir troks. Kinija i kitu saliu teritorijas nedaro invaziju, prisimezdama keliolikos kinu sulaikymu ar nuzudymu ir t.t. jie nepalieka kitu saliu zemese tukstanciu tonu sprogmenu kurie kelia pavoju aplinkiniams simtus metu... taip tu gali sakyti JAV Irake ir Afganistane atkuria valdzia ir t.t. Pati JAV valdzia negali pateikti aiskiu domenu kur dingo ir dingsta milijardai kurie turejo buti skirti atstatant vidine ifrastruktura... Pati JAV ignoruoja del savo interesnu gazuos ruozo konflika, gruzijos teritorijos okupacija. hirosima ir nagasaki buvo susprogdinti tada, kai jau Japonija niekaip negalejo atsitiesti ir padaryti akivaizdzios zalos "sajungininkams", vien del to kad jie norejo viduje islaikyti ne demokratijos valdymo modeli... teoriskai net musu partizanai butu ivardinti kaip teroristai...
Sloth 2010-11-27 20:23
Ceasar, tiesos yra, bet per daug konspiracinių filmų prisižiūrėjai. JAV Hirošimą ir Nagasakį užbombino ne todėl, kad išlaikyt kažkokį valdymo modelį, o būtent patys Japonai tai netyčia išprovokavo. Jei nebūtų pasirašyta kapituliacijos sutartis taip greit, tuomet dar nežinia kiek laiko japonų kamikadzės būtų JAV laivus sprogdinę. Tai yra faktas, kurį pripažįsta patys Japonai. Net jei JAV būtų prisikasę iki pat imperatoriaus ir okupavę visą Japoniją, jei nebūtų pasirašyta sutartis - kamikadzės vis tiek sprogdintųsi. Japonai ta tauta, kuri be oficialaus pasidavimo spardysis tol, kol neliks kam spardytis.
lightfire 2010-11-27 20:34
suplakei bent 5 skirtingus geopolitinius variantus - tyčia mėtai pėdas? gal prisiminkime visas konkrečių valstybių blogybes? Ką tuo norėjai parodyt? Kad valstybės klysta? Elgiasi nedroai ir pan? Manai, kad niekas to nežino? Juoda-balta skirstymas, kurį pateiki, galioja ne visiems. Primityvių teiginių bei argumentų gausa nepriblokši - aš tavęs labai konkrečiai klausiau - kur kas gero bus, jei JAV praras įtaką, ir kas kam bus gerai, jei kuri kita valstybė užims įtakos zoną?
ceasar 2010-11-27 20:43
itakos zonas turi tureti visas pasaulis, o ne galutini zodi jav... man uzteko pamatyti tavo pasisakyma apie kiniskas minas vietname, pats parodei, kad istorijos nlb zinai ir kodel ten tos kiniskos minos "yra"... eik grybauti kitur, nes tavo pezalai man neidomus
Anonymous 2010-11-27 20:49
pasidomekit kaip apmokomi kareiviai.. kinai su tokiais zmonem galetu nuversti bet ka.. ---------------------- hehe, dar paskaiciau ka jus snekuciavotes.. ceasar tikras fleimeris! pats ir eik grybaut.. Jis man primine viena gera filmuka.. http://www.youtube.com/watch?v=nsJBTHkcR1Y Manyciau jis pan elgiasi.. lightfire, daug platesniu paziuru.
ceasar 2010-11-28 01:31
registracijoz, ar jie nuverte kazka turedama tokia armija ilga laikotarpi? bet speju cia registracijoz=lightfire save pasikomentavo... Sloth, neziuriu ir nlb ketinu ziureti, mano neigiamas poziuris i jav visuomine, kuri nenori keistis, bet nori vis geriau gyventi kitu tautu saskaita, o del tu samokslu teoriju gal ten ir tiesu buna, bet visgi zmones valdo, o ne valdzia zmones, nejaugi dabar sakysim, kad lietuvos tauta neatsakinga uz pakso isrinkima? japonai buvo ne "sajungininku" puseje ir ne jie verzesi i ramuji vandenyna, o JAV i kita ramioje puse ir ne tik po antrojo pasaulinio... ar japonai sutriuskino JAV laivyna Pearl Harbor'e ar nebutu to dare JAV vistiek butu reikalvosi "demokratijos" ir verzusi i ta regeiona. Japonai ta zingsni padare be sekancio plano... Niekas nk nebutu sprogdines jeigu JAV nebutu verzusi i Japonijos teritorija po pasirasytos taikos sutarties. o del japonu (bei p.r.azijos saliu) patriotiskumo tai cia viskas aisq, jie zinojo uz ka kovoja, ne taip kaip dauguma jav kareiviu... cia visokiems brudams straipsnio istrauka is sito portalo, kurie angliskai nlb moka turbut skaityti, tai nuomone susidaro tik is tokiu kaip sitas puslapiu... Atominės bombos ataką JAV kariškiai ėmė planuoti jau 1945 metų vasarą. Tuomet, 1945 m. liepos 26 d. įvykusioje Potsdamo konferencijoje sąjungininkai pareikalavo, kad Japonija besąlygiškai pasiduotų. Buvo grasinama „visišku sunaikinimu“, jei imperija nepaklus. Tuo metu karo išvargintuose miestuose trūko maisto, vasaros karščiai ir ligų epidemijos buvo išsekinę šalies gyventojus, buvo akivaizdu, kad Japonija karą pralaimės. Japonų derybininkai tai suvokė ir iškėlė vieną sąlygą: palikti šaliai imperatorių. Sąjungininkai su tuo nesutiko, nors vėliau, kai bombos jau buvo numestos ir besąlygiška kapituliacija paskelbta, nusileido šiam reikalavimui.
Anonymous 2010-11-28 04:42
tai mes apie japonus ir jav...? ar apie kinija su jav ir musu interesus? man nepriimtina, kai taip snekama.. tipo, nepatinka man amerikieciai, todel tegul jie paspringsta.. patys jus ir sprinkit.. kai amerikietis atejas jums ne pagalba siulys, o grasins tada ir nusukit nugaras.. o kinam nusiskt ant jusu visu. jei jums jie geriau, tai vaziuokit i kinija ir gyvenkit, bet nestumkit ant valstybes kuri atkreipe i mus demesi ir pripazino mus, kaip nepriklausoma valstybe! cia turbut tau bumblausku/ensteinu simpdromai prasidejo.. bet totaliai nesiseka.. linkiu pasistengti labiau!
kionig 2010-11-28 05:28
Labai tokios perefirenes zonos kaip Lietuva rupi JAV, netikiu nei per nago juodyma . Kad pas mus atejo IBM, tai dar nereiskia, kad koks draugiskumas, tiesiog ten pat amerikoje neypatinga pavydetina situacija darosi. Amerikonai sedi trilijoninem skolom, biudzetas planuojamas deficitinis, ir JAV neturi kitos iseities kaip spausdint bapkes ir toliau, cia dar tokia mariju zeme kaip mes rupesime.. Bet tai jau ne visiem patinka del pinigu spausdinimo. Todel ir pradejo visi must savo valiuta, kad importuot daugiau ir didint vidini vartojima. Per pastaraji G20 nei vieni, nei kiti nesusitare su JAV del pasaulines ekonomikos, ir dabar per ateinanti nieko nesutars. O JAV sedi toliau gilioje si..je, bet ne vien ji Aisku kol neprades byreti ES, nes tai dar vienas svarbus konkurentas amerikei. Pakolkas JAV uzsiima provakimu, kadangi jai reikia sutraukti uzsienio kapitalus. O po to paleisti hyperinfliacija. Karu nieks cia pakolkas dar neprades, tiesiog amerika tyliai laukia progu provakavimui. O ten, kad kinai buvo pavoge srauta, tai amerikonai butu absoliutus durniai jei nenaudotu AES sifravimo, kurio nulaust neimanoma net ir turint galingiausius superkompiuterius. Yra tokia patarle, eidamas su velniu obuoliauti, paliksi be maiso ir be ouboliu
Anonymous 2010-11-28 06:01
kas gruzijai tieke ginklus iki tol kai rusija uzkirto kelia su tanklaiviais? kodel jav pripazino lietuva nepriklausoma? tik ziurekit kad nebutu taip jog jav ir iniciavo visa sita reikala.. jav turi savo interesu, o jos interesas, kad mes butume neokupuoti.
Anonymous 2010-11-28 06:09
kad jav ne sventi tai irgi yra aisku.. bet negalima spjaudyt ant zmogaus, valstybes, kuri dar nieko nera tau blogo padarius, o atvirksciai.. tingiu as labai knaisiot nuorodas.. apie bendradarbiavimus lt su jav.. paskutini kuri skaiciau tai rodos, kad kibernetinius nusikaltimus padeda stabdyti pasidalindami slapta info.. bet esme ta ir noriu pasakyt, kad amerikos tokie interesai.. kad karo atveju mums pasisektu jei tebebutu tokie patys.. del pinigu.. num skolos yra skolos.. kaip sakant batai.. niekas nebenores skolinti.. ir kad rezga kazka tai faktas.. kartais susidaro vaizdas kad jie nori jog visi kariautu, o ji tiektu ginklus ir padetu.. o siaip jav rupinasi labiausiai savo valstybe.. jie suinteresuoti gyventi is kitu.. bet jie jau ir siaip del to daug nudege nagus.. nutukimas.. dar tas konservantas kur smegenu veikla slopina.. gaila nepamenu kuris ten.. bet jie nera pavydetinoje pozicijoje.. mes is ju klaidu galim mokytis.. viskas turi savo kaina.. taip susidelioja viskas, kad visi pan psichologinei busenoi ir gyvena.. nekalbant apie mirstancius is bado ar troskulio..