Prekyba rašto darbais – klesti, o daugiau nei pusė studentų tai toleruoja

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sabotan 2011-03-09 21:46
Kad firma ikurt reik pinigu is kur pinigai iš turtingu tėvelių. Mane jau tai jau knisa tokie lopetos ir smugdo aukštojo mokslo diplomus tda su aukštuoju ir šluoja gatves. O tie turciai su teveliu pagalba ekonomika smugdo va kodel musu tokia ekonomika debilai kuria imones nesamones daro krizes vyksta. Čia kaip domino jai taip ir toliau bus intelektualus žmones išvyks iš šalies liks tik durniai. Nes lietuvoje tik turedamas pinigu ar pažinčių gali ikurti verslo imone kuri nestu pelna be ju tu niekas
kionig 2011-03-10 01:05
Firmą įkurt nėra nieko sunkaus, tik pinigų turėk bei nežymus biurokratiniai niuansai, o vat išlaikyti firmos pelningą darbą, tai jau yra visiškai kitas dalykas. Bet įkurtų pagal turtingus tėvelius, tai tėra tik verKslai. Šiaip tai krizės vyksta tikrai ne dėl tokių paprastų priežasčių, o kad smukdo ekonomiką tai tiesa. Visi, kurie galėjo jau išvyko ir dirba užsienio universitetuose ir laboratorijose, čia beliko tik patriotai ir panašūs idėjiniai optimistai. O, Lietuvai tai rimtas iššūkis laukia..
Pumper 2011-03-10 08:55
Tie 3% iškart patį diplomą nusiperka, užtai ir nėra girdėję apie kažkokių rašto darbų pirkimą.
Epichrates 2011-03-10 15:07
Koks realiai skirtumas, kad kiti tuos darbus perka. Gi kas rašo sąžiningai, tas rašo dėl savęs, suinteresuotas įsigilinti į temą, įgauti žinių ir t.t. Kad kiti perka darbus, nuo to rašantieji nenukenčia. Sutaupo litus, žinių įgauna, o prieš darbdavį reikia ne pažymį rodyti, o savo gebėjimus. Plius žinant, kad Universitetuose pažymiai yra aukščiausias subjektyvumo įsikūnijimas, pats matau visą sistemą. Ir lyginant baigimo vidurkius, daug atvejų, kuris prastesnis pabaigęs, turi žymiai daugiau supratimo, praktikos, ir loginio mąstymo, nei tas, kuris žino viską mintinai, gauna gera pažymį, bet nesugeba nieko pritaikyti realiose situacijose. Deja darbdaviam tai sunku įsikirsti, daugumai.
Arthuras 2011-03-10 15:45
Su 90 proc. tų, kuriuos tu mini kaip verslininkus, diplomą įgijo tik tam, kad juo pamojuot, kai jų darbuotojai piktinsis jų "intelektu", galėtų. O šiltas vietas, kaip jau minėjo, tėvų verslus, stambią materialinę tėvų pagalbą turi iš anksto. Ir tai yra viena iš priežasčių, kodėl sėdim šiknoj.
vitalijuss 2011-03-10 16:12
Iš dalies pateisinu tokius darbų pirkimus, o buvo taip - vienas grupiokas jau dirbo pagal specialybę, kurią sudijavo, todėl neturėjo laiko tam bakalaurui ir teko pirkti. O kai kurie baigė savo jėgom, bet nedirba pagal specialybę, kodėl? kodėl nėra laisvų darbo vietų?? Eina N... tas seimas su savo komisijom ir svarstymais, patys prisipirkę ar iš viso be diplomų sėdi. Aišku tie, kurie gyvenime patys nesugebėtų parašyti rimtą darbą, kad ir bakalauro, tik menkina Lietuvos įvaizdį. Tokius i cechus varyti reikia. kažkas minėjo egzaminavimo reformą - gal ir gerai būtų - kokį darbelį parašyti komisijai stebint. va čia ir pasirodytų kas ką moką, o kas dundukas su pilna pinigine.