Vygintas Gontis. Kitas požiūris į „Lietuvos krizės anatomiją“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sabotan 2011-04-03 12:47
Beviltiska lyginti lietuvos su estijos ir lenkijos ekonomika. Pirma lenkijos vidaus vartojimas daug didesnis , o del estijos tai suomija jai eksportu padeda. Ir si krize yra sukelta spekuliantu. Jai neapmokestins valstybes kai kuriu dalyku tokios krizes kartosis dar ne karta
zet 2011-04-03 13:39
to sabotan: viska galima lyginti, tik reikia moketi.
Rukis 2011-04-03 13:48
Geriausias būdas: Imi ir išvažiuoji į Angliją, Airiją. Ir palieki visus nepatenkintus pencininkus, išvargintus gyvenimo žmones, kitus varguolius, visas statistikas parodančias kaip čia prastai gyventi ir visą klounų teatrą seime. Kaip aš sakau, jeigu pasiseks mausiu iš čia ir kursiu savo ateitį užsienyje. O jus su tokiomis gražiomis mintimis kaip "nieko, jie dar grįš" atrodot apgailėtinai. Koks sveiko proto žmogus grįš čia atgal mėšle kapstytis?
Architektas 2011-04-03 13:56
Tai tu pirma išmauk, pagyvenk ten bent 40 metų o tada jau pezėk.
Rukis 2011-04-03 14:01
Nerimauji, kad nebus iš ko tau penciją mokėt? Tada teisingai darai
Architektas 2011-04-03 14:02
Nerimauju, kad esi tipinis daug rėkiantis ir nieko nedarantis lietuvis, kuris pats tą pensiją gaus.
Rukis 2011-04-03 14:32
Tai aš ir sakau, jeigu pasiseks tos pencijos negausiu. Gal kitą pilietybę gausiu O kai išvažiuosiu tikrai nerėksiu ir daugiau padarysiu, nei šičia
bahuriux 2011-04-03 15:31
Kas man gali atsakyti i keleta klausimu. Kodel valstybe pati nesiima dalinti paskolas, kaip ta daro komerciniai bankai? Dalinti reikia, kriziniais laikotarpiais, kai to nedaro komerciniai bankai ir uz ypac palankias palukanas, arba net 0% palukanas, kaip ta daro Kinija ir kitos azijos valstybes. Nejaugi, jau musu valdzia mane, kad visiska zhopa ir jau laikas Lietuvai save pasilaidoti ir nebera cia ko stengtis, liko tik parduoti kas liko rusams, lenkams, zydams ir tt. ir visiems isvaziuoti i uzsieni? Kreditai galejo zymiai susvelninti padarinius bent jau 50% nebutu Lietuva tokioj zhopoj, kaip dabar.
Kupse123 2011-04-03 15:47
Ne viskas taip paprasta. Valstybe is niekur pinigu nepasidaro ir seipsau negali cia visiem dalint su 0% palukanom ir n metu laukti kol sugrys. Tokiu atveju valstybes skola butu keliskart didesne ir "zhopa" butu dar gilesne.
bahuriux 2011-04-03 15:55
Gali skolintis ir perskolinti, (jei jau ES uzdraude is oro paskolinti) kaip ta daro komerciniai bankai, o dividendai gryztu su didziuliu kaupu per mokescius. Ir visa tai vyktu kai kitose salyse krize, per vidaus vartojima. Tiesiog butu palaikomas stabilus ir pastovus, nors ir neburbulinis augimas, be jokiu stresu. O atsigavus ekonomikai, sita darba perleisti komerciniams bankams. Juk aiskiai matosi, kad BVP dydis proporcingas paskolu dydziui, tai kokio **** pati valstybe negali prisiimti paskolu dalintojo vaidmens. As suprantu, kad lengviau yra nosi krapstyti ir mokescius kelti, nei mastyti ir imtis veiksmu, kad pagerinti musu visu padeti.
Blitzkrieg 2011-04-03 19:28
Bet tai klasyk koks tu naivuolis esi, ar bent buvai kur nors toleliau uz asaru pakalne isvaziaves? Ar manai, kad ten taves visi laukia isskiete rankas su pinigu maisais? Bet siaip tai man asmeniskai gaila visu zmoniu Lietuvoj kurie dirba uz minimalia alga, tokie zmones labai sunkiai vercias, tuo tarpu isvaziave kur nors i Vakarus jie galetu turet pakankamai normalu ir kokybiska gyvenima, o jei sugebetu dar ir mokslus baigt. Nors bendrai tai kiekvienas yra savo likimo kalvis. Jei man Lietuvoj blogai - as vaziuoju ten kur man gerai, ta ir padariau.
blizzard 2011-04-03 19:38
Esu tikras kad išskiestom rankom nelaukia tavęs niekas, bet kaip sakei už ašarų pakalnę geriau su tokia valdžios politika tuoj ir ta vidurinioji klasė ilgai neišgyvens, jau dabar ji vos laikosi..
Skeleton 2011-04-03 19:39
Labai juokinga Ar supranti ką parašei? Kaip suprantu tu nori sukurpti kažkokį ekonominį "amžinąjį variklį", kuris žinoma yra neįmanomas. PAPILDYMAS: Na, galima tik pasiguosti ne tu vienas "Juk aiskiai matosi, kad BVP dydis proporcingas paskolu dydziui" - ne, paskolų injekcijos automatiškai įsiskaičiuoja į BVP, tačiau tai yra "burbulinis" arba "buhalterinis" (arba jeigu norite "orinis") BVP. Tai yra klaidininantis skaičius, kurio jokiais būdais nereikia painioti su REALIU ekonomikos augimu. Kaip egzistuoti burbulai gali egzistuoti tik ribotą laiką, taip ir buhalterinis miražas išsisklaido kartu su burbulu. Tiesiog nereikia painioti matematinių miražų su realybe. "Burbulinė" t.y. pasiskolinta gerovė yra iliuzinė, kaip tai buvo 2004-2008 metais Lietuvoje. Jeigu žiūrėti šalies mąsteliu Lietuva kelis metelius palėbavo iš skolintų pinigų, rezultatas - maždaug 80.000 LT skola tankanti vienam Lietuvos darbuotojui.
Skeleton 2011-04-03 19:45
Tai Keinizmas. Jau visos valstybės praktiškai įsitikino tokių teorijų neteisingumu. Jei pastebėsi visur pasaulyje kur buvo bandytos tokios teorijos (ir JAV, ir D. Britanijoje) pradedama taupyti. Beje, Kinijoje niekada nebuvo skolinama už 0%
Rukis 2011-04-03 20:20
Aš kalbėjau, kad išvažiavęs gausiu iškart kalną pinigų? Ne. Aš sakau, kad užsienyje pradėti verslą ir užsiimti kažkokia veikla labiau apsimoka nei Lietuvoje.
Sarunas 2011-04-03 21:21
Rukis, galiu pasakyt tik tiek, kad ir Lietuvoj pasistengęs gali uždirbt gal ne kalną, tačiau pakankamai pinigų. Kitas dalykas, kiek tu pasiruošęs stengtis dėl papildomų pinigų (ne vien pragyvenimui skirtų). Jei esi eilinis tinginys...taip geriausia išeitis užsienis, bet tik nereik čia bėdavot kaip čia Lietuvoj visiskas sušikta ir t.t. pats baigiau studijas ir pusmetį bedirbdamas šalutinį darbą pagaliau susiradau normalų darbą. Stengiantis nefizinį darbą užsidirbu tiek kad man per akis vienam gyvenant išlaikyt nuomojamą gyvenamąjį būstą, valgau ką noriu, laisvalaikiu veikiu ką noriu ir galiausiai dar pakeliaut galiu. Viskas ko reikia tai tik noro ir kantrybės....
Jomajo 2011-04-03 21:26
aisku uzsienyje labiau apsimoka pradeti versla, nes cia nepasmauks taves valstybe. Bet taip pat labiau apsimoka ir dirbti uz minimuma, bent pradziai, gausi virsvalandziu ir ieskokis kito geresnio darbo, na o jei kalba moki taip kaip lietuviu, tai tau galimybes neribotos, tik turek noro ir kantrybes. Dirbau uzsieni, po to gryzau i lietuva ir supratau ,kad padariau didele klaida, dabar vel emigravau, daugiau klaidos nekartosiu. ir neberupi man daugiau kubiliaus ekonomikos suoliai, krizes, ir seimo klaunai. ka jau kalbeti apie darbdavius ar lietuvoj gali pasirinkti kiek nori dirbti virsvalandziu, ar tau padekoja bosas kad dirbi virsvalandzius, ar yra galimybe po poros menesiu kilti? kiek man teko dirbti lt nepamenu tokiu dalyku. ar gali paprastas darbininkas dirbantis fizini darba per 5 metus uzdirbti nama kateri ir islaikyti masina, bei seima? Sekmes visiems emigravusiems ir besiruosiantiems.
Rukis 2011-04-03 22:46
Bent vienas suprato. Dėkui
Arthuras 2011-04-03 22:46
Tas "pakankamai pinigų", tai priklauso nuo poreikių. O poreikiai, nuo fantazijos. Dabartinis jaunimas yra materialistai, taigi nears darbe, po darbo, kad prisidėt litą kitą. Galų gale, kai kuriems pvz. inžinerinių ir kt. sričių specialistams LT nėra ką veikti, nes nėra tokių specialistų poreikio, tai nei noras, nei kantrybė nepadės.
bahuriux 2011-04-03 22:57
Skaiciau, kad kinijoje netgi uz minusines palukanas skolina, kai kuriais atvejais. Atiduoti reikia maziau nei pasiskolini JAV, D.Britanija ir visos kitos salys, turbut dabar ubagais eina, nes pritaike, mano siulyta intervencija su paskolom, ar ne? O lietuva taupe = (mokesciais smauge) ir dabar ziurek koks ekonominis suolis net baisu net nezinau kaip reikes isleisti toki kieki sutaupytu pinigu.