Vadim Volovoj. Rusijos kariuomenei nereikia rusiškos ginkluotės?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Absoliutas 2011-05-24 16:54
nieko nepamineta apie "net analog v mire" pripuciamus tankus - tai irgi rusijos karines pramones sedevras
prowler 2011-05-24 19:32
Guminiai maketai naudojami nuo 2p.k. laiku,ir buvo visai efektyvus,Kosovo krizes metu irgi buvo sunaikintas ne vienas toks ''tankas''. O kalbant apie str. tema tai gali buti,kad minetas generolas tiesiog uzsisedejes pirdyla nesugebantis net internete panarsyt ir paziuret kiek tankai kainuoja....Tokiu RF Gen.stabe niekad netruko,arba galima kelti minti,kad jis priklauso kokiam nors klanui-pvz. tu kurie uz vakaru ginkluotes pirkima,ir taip naudodamasis proga bando ikast konkurentams,bet va-uz lango jau nebe 85-ji ir zmones ne vien ''krasnaja zvezda'' beskaito...
Starr 2011-05-24 23:30
žiauriai geras straipsnis. ačiū.
IbX 2011-05-24 23:32
Po nuotrauka uzrashas "kalashnikovas atgyvena?" isgasdino Nors visi kalashnikovai yra charakteristishkai blogesni uz visokius amerikonu ginklus bet uztat kalashnikova imesi i purva ir jis toliau shaudys o amerikietishki uzsikirs ir juos teks valyti. RPG(Prieh tankinis reaktivinis granatsvaidis)- jis yra viena sish geriausiu pasaulyje nes jis lengvas o kare labai didelis privalumas ginkuotes lengvumas
Blitzkrieg 2011-05-24 23:56
Ekspertas prasneko Saudei is amerikietisku, rusisku? Ar bent gyvai matei nors viena ginkla? Ar zaidimu prisizaidai ir nutarei kibernetiniais potyriais pasidalint?
IbX 2011-05-25 00:42
Tiesiog klausiau nuomenes zmoniu kurie tarnavo o jie zino kas geriau o jei nezinai tai geriau patilek
enternald 2011-05-25 10:12
Klausinėjau. Apie kurį kalašnikovą kalbi : AK, AKM, AK-74, AN(nikonovą), AGD , kalašnikovų šeima didelė. Klausiau rezultatai: patiko vokiški ir belgiški ginklai, dėl savo šaudymo savybių, o kalašnikovas dėl savo patikimumo, nors bet kurį ginklą reikia prižiūrėti. Ir tie žmonės kurie tarnavo ne visada geriau žino, jie dažnai įtikinti kalašnikovas geriausias ar kitas jų tarnybos ginklas geriausias, nes jie prie to ginklo pranašumo ar trūkumo pratę. Kiekvienas kareivis privalo surasti savo ginklą. Be to JAV Afganistano vietiniams sąjungininkams afganams dalino kalašnikovus, po to pakeitė į M serijos automatus. Kodėl? Kalašnikovas, buvo manyta bus geras pasirinkimas, bet kaip praktika p, vadarodė amunicija labai prasta ypač kiniška. Dėl to ginklas nerodė didelio patikimumo. Kas dėl Indijos ir T-90, tai indai dažnai lenda į subinę rusams, kad gautų technologijų iš karinio komplekso (JAV ir Europos šalys nenoriai parduoda brėžinius su tankais, be to deda "propietary", o ne standartinę įrangą) ir kad T-90 pasirinktas nėra geras rodiklis, kad jis iš tikrųjų geras. Šitas straipsnis nušvietė kitą problemą, kurią Rusijos karinė pramonė turi: korupcija ir kainų dempingas. Rusijos ginkluotė pigi, bent taip atrodo, bet jei kontraktas 30% įvykdomas vadinasi pramonė bent 30% kainą privalo pakelti, nes įmonės tokio kiekio ginkluotės negali pagaminti. Vadinasi reali savikaina + korupcijos nuostoliai ginkluotės realią kainą gerokai pakeltų ir ginkluotė realybėje nebūtų pigi. Žinoma tą skirtumą dengia Rusijos mokesčių mokėtojai. Negana to jie moka ne už tik savo ginkluotę, bet ir kažkokiems babajams, nes jie gauną ginkluotę už kainą kuri orientuotą palei dempinguotą kainą. JAV tokios prabangos negali leisti: švaistymas iš karto pasimatytų, nors JAV yra kitą problema: produkcijos užtempimas, užuot investavus iš karto projektai stringa ir taip švaisto pinigus.
Timas 2011-05-25 13:01
Beje,nuotraukoje ne visai kalašnikovas, o Black Waters'u tiuningas
rimka 2011-05-27 14:54
bandžiau AKMS ir turbūt kiek prisiklausęs apie kalašus, iš jo per daug tikėjausi nenustebino jis manęs niekuo. ir netgi nuvylė jo taiklumas, viskas kliba ten pas jį, taikiklis irgi prastas, arba jau reikia kažkokio tai idealaus, super regėjimo, arba jis tamsesniam fone susilieja, ne kaip normalių ginklų dioptriniai, kur normaliai prisišaudęs, už 100m į butelį gali pataikyt.