Kongas: kruvina mobiliųjų telefonų žaliavos kaina

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

technologas 2011-06-22 23:41
Užuodžiu mokslinį oponentą. Tavo nosis kreiva Tai jei ne grynai tai kas daba kaltas ir ką daryti? Jau matau apkaltinsi net nebelabai aišku kuo, bet kodėl afroamerikiečiai neigiamai žiūri į kultūriškai subaltėjusius tautiečius? Čia kokio šulo nėra? Tobuliausia valstybė apie juos šokinėjo, popino, o masiškai zonose sėdi. Klysti, nesu užkietėjes nacistas, bet atsakyk, kodėl taip yra. Tai vis tik europiečiai kalti? Zimbabvėje kai juos išvijo ir dalį suėdė netapo geriau - jei anksčiau maitindavo nemažą dalį Afrikos, dabar patys ubagauja. Oi, tie europiečiai
Sloth 2011-06-22 23:45
Klausyk, tu moki skaityti ar nemoki? Panašu, kad antras variantas. Pasiskaityk rasių teorijos kritikos, tada sugrįžk ir bandyk kažką šnekėti. Prie ko čia patys afrikiečiai? Ar aš neigiau, kad jie rasistai? Ar aš kur nors kaltinau baltuosius dėl Afrikos padėties? Man jau atrodo, kad tu dalyvauji savo paties susikurtoje diskusijoje, kuriai temą nustatei tu pats ir net nebandai įskaityti apie ką iš tikrųjų yra šnekama. Ar žinai bent, kas 18, 19 ir netgi tam pačiam XXa. ( jo pradžioje ) buvo šnekama apie azijiečius? Ar žinai, kad jie buvo vadinami geltonąja mirtimi, purvinąja rase ir pan. Kodėl visi tie epitetai dingo iškart, kai tik Azija atgavo ekonominę galią ir valstybių realią savivaldą? Rasizmas kyla iš kolonializmo ir valdančiųjų interesų, kuomet norima pateisinti savo nehumaniškus veiksmus (išnaudojimą). Kolonializmo epocha pasibaigė, bet pasirodo dar liko gyvenančių pagal ano laikmečio idealus. Realiai skirtumas tarp Afrikos ir Azijos yra pagrinde tai, kad Azija žymiai anksčiau išsikovojo savo nepriklausomybes, bei tai, kad jas žymiai vėliau prarado. Kitaip sakant - kolonializmas truko mažiau ir pridarė mažiau žalos. Tie, kas gimė laisvoje Kinijoje, galėjo pagyventi Okupuotoje Kinijoje ir tada vėl laisvoje Kinijoje. Japonija apskritai realios savivaldos taip ir neprarado. O Afrikos metai išaušo tik 1960-aisiais. Afrika bene 300 metų išbuvo vergų ir žaliavų žemynu. Natūralu, kad jie nemoka patys tvarkytis, natūralu, kad jiems išnaudojimas ir turto troškimas bet kokia kaina įaugo į kraują. Kai kitą kartą kažką atrašysi, bent vieną normalų argumentą pateik, o ne svaičiokis palyginimais tarp nepalyginamų.
technologas 2011-06-23 00:15
Normalaus argumento reikia? Lietuva. Šimtmečius buvo vergų ir žaliavų kraštas. Ir ką? Laisvės metai išaušo tik 1993. O iki tol buvo kolonializmas. Ir kažkodėl vaikų neėdame.
Sloth 2011-06-23 00:27
Tu kvailys. Lietuva kiek laiko neegzistuoja gentiniu pagrindu? Ar Lietuva apskritai kada nors buvo laikoma pirmykšte visuomene? Ar tu bent perskaitei, tą vietą, kur rašiau, kad antropologai ir archeologai tvirtina, kad kanibalizmas buvo vienodai paplitęs tarp visų pirmykščių bendruomenių VISUOSE ŽEMYNUOSE. P.S Lietuva niekada nebuvo nei vergų, nei žaliavų kraštas. Tikrai nesupranti apie ką šneki... P.P.S Net nežinai kada Lietuvos nepriklausomybės atkūrimas įvyko, ką su tavim toliau galima šnekėti? Ar anot tavęs valstybė laisva tik tada, kai joje nėra užsienio pajėgų? O.k, tuomet Lietuva šiuo metu nėra laisva valstybė. P.P.P.S Akivaizdu, kad nežinai ir kas per reiškinys yra kolonializmas, kas per daiktas yra kolonija. Pradėk nuo žodyno.
technologas 2011-06-23 01:09
Tai vis tik ten ėda, čia neėda. Tai kas kaltas ir ką daryti? Jei badom vienas kitą pirštais ir vadinam kvailiais geriausia išvada - bandyt ėst vienas kitą barškinant klaviatūra Čia gal bandoma įrodyt kad žmogaus prigimtis tokia?
Sloth 2011-06-23 12:00
Deja, kolonializmas nėra tiesiog valstybės žemių prijungimas. Kaip matau perskaitei pirmą wiki straipsnio eilutę ir tiek. Kuo tuomet skiriasi imperializmas, ekspancionistinė politika ir kolonializmas, galų gale kas tavo nuomone yra okupacija? Elementarių istorijos žinių pas tamsta matomai nėra. Kodėl nepakomentuoji savo 93 metų nepriklausomybės? Kodėl nekomentuoji antropologinių ir archeologinių tyrimų duomenų? Kodėl nekomentuoji rasių teorijos kritikos, galų gale apskritai ar esi tą rasių teoriją bent vartęs? Visus mano argumentus tikslingai ignoruoji ir tesugebi pasakyti, kad šiuo metu Lietuvoje kanibalizmo nėra, o Afrikoje yra. Bet ar visoje Afrikoje? Ar Afrikoje todėl, kad ten kultūriškai palyginus izoliuota terpė, ar todėl, kad ten gyvena juodaodžiai? Kodėl JAV, Pietų Amerikos, Prancūzijos ar D.Britanijos juodaodžiai tuo neužsiima, jei jau manai, kad tai priklauso nuo rasės? Pateik nors vieną argumentą po galais, nes vienintelis realus faktas, kurį pateikei - yra tas, kad Lietuva atgavo nepriklausomybę, bet ir tos nepriklausomybės datos tiksliai neparašei.
PCP 2011-06-23 13:25
dar niekas nebuvo girdėjęs ... Kodėl įgimtas fizinis pranašumas pripažįstamas kaip norma, o protiniai gebėjimai, nuo genų jau nepriklauso, ir priklausyti negali. Šitas politinis korektiškumas pražudys vakarus
Arns 2011-06-23 13:38
Račių teoriją pirmiausiai ir sukūrė politikai, o mokslininkai tik patvirtino jog genai ir kaulai skiriasi, tad teoriškai pagal juos įmanoma nuspėti kokia išvaizda buvo žmogaus. O kadangi ją itin netinkamai ir negerai naudojo, bei paaiškėjo jog laukto skirtumo tarp "gerų" ir "negerų", tarp "švarių"ir "nešvarių" ar dar kokių rasių, tautų nėra, jos atsisakyta. PCP, tai tada nori pasakyti jog visi juodaodžiai be išimties geresni atletai? Tai kodėl jie nėra absoliučiai dominuojantys atletai visose sporto šakose? Kodėl tarkime baltieji sugeba atbėgti ne paskutiniai maratone, kodėl pvz 100 m. bėgime ir baltieji sugeba laimėti bei aplenkti ne vieną juodaodį? Juk teoriškai juodieji neįveikiami ir ką tik gimę, pagal kai ką, fiziškai pranašesni...
Sloth 2011-06-23 13:41
Jau tik nereikia, modernus antropologijos mokslas nebėra toks priklausomas nuo politikos, koks, kad buvo kolonializmo metu. Be to, antropologija neapsiriboja grynai JAV, ji skirstoma daugiau į JAV ir Prancūzijos mokyklas. Tą ir turiu omeny, kad juodaodžiai yra šoklesni todėl, kad jų protėviai daug šokinėjo, taigi, jų genuose šoklumas labiau išlavintas. BET, tą pakitimą genuose sukėlė būtent kultūriniai skirtumai - ritmo kultūra. Rasiniai skirtumai yra kultūros pasekmė, o ne kultūra yra rasės pasekmė, va ką aš jums bandau išaiškinti. Be to, tas skirtumas nors ir yra, tačiau yra toks nežymus, kad galop vis tiek viską nulemia treniruotės ir įdėtas darbas. O protui, tiksliau intelektui paskutiniais laikais įtaką padarė kalba ir raštas. Yra daryta daug tyrimų, bandant parodyti intelekto ir rasės sąsajas, bet niekada nebuvo rasta jokių tikslių duomenų, viskas vienaip ar kitaip sueidavo į kultūrinius skirtumus. Kultūra, tarp kitko pasireiškia ir požiūriu į mokslą bei jo finansavimą. Ar tikrai juodaodis vaikas augantis baltųjų šeimoje bus kvailesnis? Taip, politkorektiškumas žudo vakarus, bet tikrai ne per rasinę prizmę. Veikiau aklas liberalumas auklėjime, teisių eskalavimas ir pareigų nepaisymas. P.S kelioms dienoms dingstu iš eterio, negalvokit, kad užleidžiu frontą.
PCP 2011-06-23 16:38
O čia tai atradimas! . Pasirodo kultūra veikia tarsi jonizuojanti spinduliuotė - priverčia mutuoti lytines ląsteles! Tamsta su tokiomis revoliucinėmis įdėjomis bent jau lietuvos moklų akademijos premijos nusipelno, žinoma jei niekas neišduos jog plagijuojate jau paneigta 300 metų senumo teorija
sub 2014-12-22 12:17
Šitą frazę į parašą reik įsidėt, kad bukieji kas kart matytų, kas yra kas.
sub 2014-12-22 12:46
A nei juokinga, a nei graudu. Kokias čia nesamones rašai? "Sąžinės balsas" -- pats tokį turi bent, kas yra sąžinė kalbant apie Afrikiečius, kažin jie turi tokį vidinį balsą? Ar skaitei viską, ka tavo diskusijų oponentas rašė, ar tik akimis permetei ir toliau savo idiologiją rašail. Aš viską perskaičiau, Sloth labai protingai ir aiškiai išdėstė savo nuomonę, jis savo nuomonę remia ne rasizmu, kažkokiu sąžinės balsu, o kultūriniu skirtumu tarp tautų. Ir reziumuojant Lietuva niekada nebuvo kolonija, ar kolonistinė valstybė, ji buvo okupuota, o čia du labai skirtingi terminai. Nebūk trolis (arba molis), geriau skaityk ką rašo protingesnis brolis.
Kirtiklis 2014-12-22 18:37
Sub, kas čia per temos nekrofilija? Juk paskutinis komentaras - 2011-06-23, 15:38 o šiandien beveik 2015 metai.
sub 2014-12-22 19:23
Nežiūrėjau į komentarų datą, tiesiog atsiverčiau, perskaičiau ir pakomentavo. gal atsinaujins diskusija, juk 4 metai praėjo, nemažai pasikeitė, bet Afrikoj nelabai kas.