Estijoje vyko povandeninis šaškių turnyras (Video)  (0)

Kai Estijoje oro temperatūra nukrenta žemiau nulio ir vandens telkiniai pasidengia ledu, estų nardymo mėgėjai pradeda rinktis uždarose patalpose. Nors tokios vietos sezoniniams nardytojams paprastai neteikia daug džiaugsmo, čia jų laukia kitas iššūkis – žaisti šaškėmis po vandeniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusį savaitgalį į trečiąjį povandeninį šaškių čempionatą susirinko 42 nardymo entuziastai iš visos Estijos. Perdėtume, jei sakytume, kad tai yra rimtas renginys. Dalyvius labiau vienija jų troškimas panardyti, negu pažaisti šaškėmis. Tačiau, jų teigimu, apjungti šias veiklas yra žymiai smagiau.

„Mes rengiame tokį turnyrą, nes jis yra smagus, - neslepia povandeninių šaškių turnyro organizatorius Martii Raavelis. – Tačiau kartu norime, kad nardytojai žiemos metu turėtų šiek tiek sportinės veiklos. Dau nardytojų žiemą lauke nenardo. Tad mes jiems suteikiame nedidelę pramogą – panardyti baseine ir pažaisti šaškėmis.“

Dalyvauti turnyre gali kiekvienas nardymo mėgėjas. Nėra nei jokių amžiaus, nei lyties apribojimų. Dalyviai pažymi, kad nors šio žaidimo aplinkybės yra neįprastos, specialiai rengtis šiam čempionatui nėra reikalo.

Žaidėjai sužaidžia iš viso 7 raundus. Vienam povandeniniam žaidimui nardytojai gali skirti 6 minutes. Pačios šaškės yra taip pat neįprastos: jos pagamintos iš švino.

Turnyro dalyviai pripažįsta, kad jiems gana sunku sutelkti dėmesį povandeniniam žaidimui, o dar sudėtingiau – užbaigti jį iki galo. Prieš metus ta pati nardytojų kompanija pasiekė Gineso pasaulio rekordą – vienu metu po vandeniu šaškėmis žaidė 55 žmonės. Šis rekordas dar nėra oficialiai pagerintas.

Vaizdo siužetas 


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)