Recenzija: Kiek trunka sekundė? Vieną sekundę!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2012-03-04 22:22
užtektų?
Valdas8 2012-03-05 11:24
Labai dėkingas recenzijos autoriui, kad nepatingėjo ją parašyti. Ši recenzija turėtų būti kuo plačiau paskleista, kad nespecialistai turėtų galimybę perskaityti šiulaikinio (tradicinio) mokslo požiūrį į reiškinius. Galėčiau finansiškai prisidėti prie recenzijos platinimo. Beje, ši knyga neturi teisės vadintis Nesmagu rašyti, bet čia ir yra požymis, kai mokslo darbuotojas turi išeiti į užtarnautą poilsį. Gaila, bet kiekvienas novatorius, kada nors tampa inkaru, nors pats to ir nesupranta...
Almiasas 2012-03-05 12:49
Šiaip žinau ir tokio pseudomokslo, kaip "Sąsūkiniai laukai" (arba pavartojant žinomesnį pavadinimą - torsioniniai laukai) kūrėjų svetainę. Iš jos galima parsisiųsti literatūrą: Aš taip pat manau, kad torsioniniai laukai - pseudomokslas. Natūralu, kad yra kažkas, kas taip nemano
Expert 2012-03-07 11:19
Recenzentas, manau pats yra siauro mąstymo, aklai ir sausai tikintis tuo, ką per kelis gilinimosi į fiziką metus perskaitė vadovėliuose. Manau, kad jums dar gerokai trūksta kompetencijos. Apie vandenį, jo reakciją i muzikos garsus, ir netgi reakciją žmonių teigiamas ir neigiamas emocijas yra tonos informacijos, taip tai nėra fizika, tai paliečia tokius pseudo mokslus kaip ezoterika ir bioenergetika. Juk gausu reiškinių kurių fizika dar negali paaiškinti ir nemanau, kad paaiškins, kol nesupras jog ne viskas pasaulyje yra išmatuojama, regima, ir formulėmis aprašoma. Stebina tai, jog mokslininkai palietę šias temas tuoj pat apšaukiami šarlatanais ir neišmanėliais. Nuorodos į Wikipediją ar kokį mokslinį straipsnį man absoliučiai nieko nesako. Lygiai taip pat kaip jūs bandote paneigti Grigo žodžius, galima paneigti bet ką, tiek ir jūsų recenziją, tiek ir tuos pačius jūsų pateikiamus "autoritetingus" šaltinius. Visi iki skausmo žinote posakį "Kas valdo informaciją - valdo pasaulį" O pasaulį tikrai valdo... Tad Informacija kuri pateikiama kaip etaloninė ir nenuginčijama, nebūtinai tokia ir yra.
- 2012-03-07 11:36
Kaip galima paaiškinti neregimus dalykus ( = nefiksuojamus )? Pamiršti vieną dalyką - fizikoje svarbu reiškinio atkartojamumas.
Valdas8 2012-03-07 12:15
Gerb. Expert, džiaugiuosi, kad netikite viskuo, kas parašyta. Bet, gal būt, pasitikite savimi ir savo pojūčiais, gal būt, tikite, kad Gamta nesistengia mūsų apgauti. Taigi labai paprastas eksperimentas - aš atnešu Jums indą užšaldyto vandens, o Jūs (arba kitas specialistas) nustatote, prie kokios muzikos šis vanduo buvo užšaldytas. Tai bus teorijos atgalinis ryšys. Jeigu Jums pavyks, aš prižadu Jūsų iškilmingai atsiprašyti. O kol kas, galiu drąsiai teigti, kad "vandens atmintis" yra grynas prasimanymas ir masalas lengvatikiams.
sielinas 2012-03-07 13:24
Kritika būtina visur ir visada. Kritika priverčia tam tikrus argumentus patikrinti kelis kartus prieš skiriant lėšas tokių teorijų įgyvendinimui. Tylėjimas (kaip linkčiojimas pritariant) skatina plėtotis pseudomokslams. Sveiko proto investuotojas (arba vyriausybės) kažin ar skirs lėšas teorijos įgyvendinimui, kurioje daug "tam tikru nepaaiškinamu būdu". Na bet pasaulis margas: lengvatikiais šarlatanai nodojosi ir naudosis.
Alfredukas 2012-03-07 16:27
Šiame kontekste, tai tiesa, tačiau kiek esu skaitęs apie vandens atminties šalininkų teiginius, tai, kiek supratau, jie teigia, kad vandens atmintis yra ne H2O molekulėje, bet vandens molekulių sudarytuose klasteriuose. O klasteriai, tai lyg "dinaminė" atmintis, kur vienos molekulės nuolat pakeičia kitas, bet išlaiko pastovias struktūrąs, kurios ir išlaiko atmintį. Kriogeninėje temperatūroje klasteriai lyg ir "sustingsta". Taip yra stebimos gražios struktūros, kurios ir nusako vandens atmintį. Dėl viso to, aš turiu ir savo nuomonę, bet tų nuomonių tikriausiai pakaks ir be manosios.
jgrigas 2012-03-07 16:57
Kai kas knygą verina kaip mokslinį darbą. Mokslo populiarinimo knyga nėra joks mokslinis darbas. Tai plačiąjai visuomenei suprantamai parašyta apie įvairius reiškinius pro mokslo prizmę knyga. Toks rašymas negali būti griežtas, mokslinis, nes bus neįkandamas neturintiems mokslinio išsilavinimo žmonėms. Bet jis turi būti suprantamas ir įdomus visiems, intriguojantis. Tokia ir yra ši knyga. Kai kurie komentatoriai ir anoniminis recenzentas nesupranta mokslo populiarinimo esmės ir principo ir be reikalo kritikuoja autorių. Gal gali geriau parašyti? O populiarinti mokslą reikia, reikia šviesti žmones, nes pagal ES dokumentus Lietuva yra tamsiausia, labiausiai moksliškai neišprususi tauta Europos tauta. Todėl reiktų sveikinti kiekvieną mokslo žinias skleidžiančią paskaitą, straipsnį ir ypač knygą.
sielinas 2012-03-07 17:08
Jei teisingai suprantu knygos autorių, knygoje pateikiame ne autoriaus asmeninė nuomonė, o daugybė skirtingų požiūrių ir teorijų tarp kurių yra ir pseudo tik tam, kad pritraukti platesnį ratą skaitytojų ir sudominti mokslu. Pirmas žingsnis tai padaryti skirtingų požiūrių atstovams nesipykti. Nes bandymas per prievartą brukti mokslą žiniuonių, hilerių, astrologijos, homeopatijos, ateivių mėgėjams bus automatiškai atmetamas. Ne mokslą reikia brukti, o mokyti kritinio mastymo ir skepticizmo.
Valdas8 2012-03-08 08:42
Glacioarcheologai padarė sensacingą atradimą. Tyrinėdami ledo mėginius iš giluminių Antarktidos gręžinių nustatė, kad prieš dešimtis tūkstančių metų ledo kristalai buvo ne heksagoninės singonijos, kaip dabar, o primityviosios triklininės L1 singonijos. Mokslininkai (http://uralgold.ru/geohumor_chuk.html) šį rwiškinį aiškina tuo, kad priešistoriniais laikais, kai dar nebuvo didingų muzikinių kūrinių, o žmonių kalba buvo grubi ir primityvi, ir vandens atmintis buvo labai primityvi, o ledo kristalai neišradingi. Kitą, ne mažiau sensacingą, poranešimą paviešino Wikileaks. Pasirodo, 2012.04.01 Centrinė žvalgybos valdyba (CŽV) patvirtino naują sekimo ir pasiklausymo sistemą, kuri labai nuvylė elektronikos specialistus. Naujame metode jokios elektronikos. CŽV darbuotojai iš reikiamų patalpų surenka grafinus su vandeniu ir iš vandens išgauna visą reikalingą informaciją. (http://kino.ukr.net/films/shpion-vidi-von) Rusijos žvalgai pradėjo nešiotis dujines virykles ir grafinuose esantį vandenį užvirina, tai rimtai iškraipo informaciją. Bet CŽV irgi nesnaudžia - jie pradėjo tyrinėti radiatoriais cirkuliuojantį vandenį. Dabar išlaikyti paslaptis labai sunku. Ateityje planuojama poligrafus pakeisti paprasčiausia bačka su vandeniu. Įkiši ten kokį FNTT darbuotoją nakčiai ir ryte visos jo paslaptys kaip ant delno. Šis rašinys priskirtinas mokslo populiarinimo sričiai ir parašytas tam, kad tamsioji lietuvių tauta bent kiek prašviesėtų...
Alfredukas 2012-03-08 09:14
Nedaug liko iki tos datos, patikrinsim!
Spirgs 2012-03-09 12:17
Profesorius viska suzinojo ir ismoko, kol buvo Amerikoj. Todel reikia juo tiketi.
ENORCA 2012-03-09 12:47
Rimtai? O pagal kokius dokumentus?
Valdas8 2012-03-12 08:17
Toks ir mano kuklus rašinėlis.
mytech 2012-03-27 20:25
Nusipirkau, perskaičiau. Smagu Tik vietomis, pvz.: apie telekomunikacijas, jačiasi kad senokai parašyta Na, ir apie mob. tel. mikrobangų bauba ir trumpiau užtektų, pabodo apie tai skaityt Kaip sakant kuo ilgesnis moralas tuo labiau pro ausis ...
Mistė 2014-07-14 16:08
O kaip man, kaip eiliniam fizikos beveik neišmanančiam žmogui, suprasti, kuris čia sako tiesą, o kuris nusišneka? Žmogui, kuriam neįkandama įmantri mokslinė straipsniuose naudojama kalba? Žmogui, neturinčiam laiko patikrinti visus tūkstančius tyrimų, apie kuriuos kalbama?
SaMaras 2014-07-14 16:34
o kaip iškept kiaušinienę kiaušinių nesudaužant? arba imi tikrini arba tiesiog tiki.