„Ruferiai“ į mirtį spjauna iš viršaus (Video)  (23)

Jiems tik neseniai sukako 20, o jie be jokių apsaugos priemonių kopia į milžiniškų metalinių konstrukcijų viršūnes ir pozuoja fotokameroms iš kelių šimtų metrų aukščio virš žemės. Šiuos rusų vaikinus ir merginas vadina „ruferiais“ – žmonėmis, kurie be jokios baimės karstosi po aukštus pastatus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Džinsus dėvintys vaikinai, apsiavę sportinius batelius, be jokių virvių ir aukštalipių įrangos kopia į milžiniškų metalinių konstrukcijų viršų, kad įspūdingai nusifotografuotų kelių šimtų metrų aukštyje, rašo Prancūzijos dienraštis „Le Figaro“. Nuo 2011 m. internete prasidėjo tikros ruferių žygdarbių ir įspūdingiausių jų nufilmuotų videofilmukų varžybos. Šiuo metu labiausiai išgarsėjęs Olegas Aksionovas. Šis 24 metų vaikinas, įkopęs į Elektrostalės miesto netoli Maskvos radijo bokšto viršūnę, buvo pakibęs ant rankų 200 metrų aukštyje virš žemės.

Ruferių mada prasidėjo ne šiandien ir ne vakar, teigia dienraštis. Vienas pirmųjų ruferių buvo šio judėjimo pradininkas iš Rusijos Maratas Dupri. 2010 metais šis 19 metų studentas internete paskelbė įspūdingas savo kopimo į minėtąjį bokštą nuotraukas ir vaizdo įrašus. Nors Maratas nebuvo pirmasis, įkopęs į šio bokšto viršūnę, jam pavyko labai išgarsėti dėl nuotraukų ir videoklipo kokybės.

„Man tereikia pažvelgti žemyn, kad pamirščiau visas savo problemas“, – sakė Maratas žurnalo „Der Spiegel“ žurnalistams. Nuo to laiko aprūdijęs radijo bokštas Elektrostalėje lyg magnetas traukia aštrių pojūčių ištroškusius vaikinus ir merginas, o internete skelbiama vis daugiau nutrūktgalviškų ruferių iš įvairių Rusijos miestų žygių įrodymų.

Šių metų pavasarį kažkoks Vitalijus Raskalovas užsikorė į statybinį kraną vieno didžiausio pasaulyje tilto Ruskij saloje statybos vietoje. Kartu su dviem draugais jis nufotografavo vaizdą, prieš jų akis atsivėrusį 300 m aukštyje. Šios nuotraukos netrukus pasirodė didžiausiame Rusijoje socialiniame tinkle „V kontakte“, rašo „Le Figaro“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (23)