Šuolis su baidare nuo 56,7 metrų aukščio krioklio (Video)  (0)

24 metų meksikietis Rafael Ortiz pakartojo pasaulio šuolių su baidare aukščio rekordą. Rafa pravardžiuojamas ekstremalas su baidare nušoko nuo 56,7 metro aukščio Palouse krioklio Vašingtone, JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lygiai prieš trejus metus nuo 189 pėdų (56,7 metro) Palouse krioklio Vašingtone buvo nušokęs 25 metų amerikiečių baidarininkas Tyler Bradt. Ilgą laiką šio rekordo niekas net nebandė pakartoti, nes tai buvo itin rizikinga gyvybei. Tai, kad pavyko pakartoti šį rekordą neseniai savo socialiniame tinklapyje paskelbė Rafa Ortiz. „Didi diena! Aš nušokau nuo 56 metrų aukščio Palouse krioklio, Vašingtone. Didžiausio krioklio, nuo kurio kada nors buvo nušokęs žmogus su baidare", - rašė R.Ortiz. Meksikietis Rafael Ortiz yra vienas vos iš kelių žmonių pasaulyje, kurie nugali savo baimę ir sėdėdami baidarėje pasiryžta šokti nuo keliasdešimties metrų aukščio krioklių. Rafa užsimena ir apie amerikietį T.Bradt, kuris pirmasis pademonstravo, kad tai - įmanoma. Tiesa, kol kas šio ekstremalaus projekto vaizdo įrašas neskelbiamas dėl išskirtinių teisių, rėmėjų sąlygų. Palouse krioklio aukštis - 56,7, o tai maždaug kaip 18 aukštų namas. Siaura krioklio vandens srove per sekundę nukrenta apie 57 tūkstančius litrų vandens. Pasaulyje plačiai aprašytas ir demonstruotas T.Bradt šuolis sukėlė didelį susidomėjimą. Tuomet Tyler greitis, krentant su baidare (kajaku) nuo krioklio siekė 160 km/val. greitį. Tuomet amerikietis patyrė tik nedidelę traumą ir sulaužė irklą.

Pirmas oficialus šuolių su baidarėmis rekordas nuo krioklių buvo užfiksuotas 1987 metais, kai Shaun Backer nušoko Sgwd-yr-Eira krioklio Velse. 1996 metais jis pagerino savo rekordą, nušokęs nuo 20 metrų aukščio krioklio Aldeyjarfoss Isalandijoje.

2000 metais amerikiečių baidarininkas Tao Beman nušoko nuo 30 metrų aukščio Upper Johnstone krioklio Kanadoje.

2003 metais ekstremalas Ed Lucero Kanadoje nušoko nuo 34,7 metro aukščio krioklio. 2009 metų kovo 4 dieną brazilas Pedro Olivia Brazilijoje, nušoko nuo 38,7 metrų aukščio krioklio Amazonės intake Rio Sacre. Tais pačiais metais pritrenkiantį šuolį atliko amerikietis Tyler Bradt, kurio pasiekimą beveik lygiai po trijų metų, prieš kelias dienas, pakartojo meksikietis Rafel Ortiz.

„Krioklys toooooks diiiidelis... - rašo R.Ortiz. - Sekundėlę žvelgi žemyn ir... skrydis!! Neįtikėtina kelionė žemyn. Ilgiausias kritimas mano gyvenime. Nusileidua sėkmingai, po to patekau į didelę turbulenciją, kuri traukė mane iš baidarės. Viena ranka laikiau irklą, kita bandžiau išsilaikyti baidarėje. Ir pagaliau išplaukiau! Dėkui visai komandai, kuri padėjo ir mane palaikė. Nuostabi diena."

Kol R.Oritz šuolio video dar nepasirodė, siūlome pasimėgauti fantastišku Tyler Bradt šuoliu, atliktu prieš trejus metus.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekstremalas.lt
Ekstremalas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)