Rusija apie Baltijos valstybes: sugrįžkit, rusai moka atleisti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jamalou 2012-05-28 08:34
Lietuva supuvusi iš vidaus, tą parodo ir mažiausias ES MMA, dideli mokesčiai. Tad geriausia jungtis prie Švedijos, nes Rusija diktatoriška šalis, o švedai visada už laisvę. Bet aišku niekas iš Skandinavijos tokios LT kaip yra šiandien nepriims..
Analog 2012-05-28 08:34
Paskutiniai straipsnio žodžiai gana taikliai apibūdina esamą situaciją. Naujausioj paskutinės instancijos laidoje yra nemažai informacijos apie per FSB į Lietuvą plaukiančius milijonus ir jų panaudojimą.
bahuriux 2012-05-28 08:36
Stai kodel mums reikia bent jau SGD (suskystintu gamtiniu duju) terminalo ir kuo greiciau. Reikia ir AE, bet tik su konkurencinga elektros energijos savikaina ir ne dempinguojama kaina.
Vagydarnuor 2012-05-28 09:18
Na svedai jau priime mus pas save, visi didziausi lietuvos bankai -svedu, taigi ir investicijos.. Del supuvusios lietuvos, atsiminkim kas ja supude. Paziurekit i kitas posovietines salis, kaip antai Bulgarija.. Jei jum lietuva supuvus, tia ta salis jum butu kaip shudu kibiras.
vvv2 2012-05-28 09:20
- jau turbūt bus šimtmetis, kaip pasaulinės politinės sistemos strategai pirmą kartą paminėjo Risijos - Vokietijos atskyrimą neutralia politine juosta, šiandien tai būtų Vidurio Europos Sąjunga.
uodas 2012-05-28 09:23
Švedai visada uz laisve, bet uz savo laisve, kitu saskaita. aplamai betkuri valstybe, kokia ji bebutu, iesko naudos pirmiausia sau, ar tai norvegai, ar rusai ir t.t. ir tai normalu. paprasciausiai su rusais prekiauti mums reikia, butina net. o su norvegais visokiais, hmmm mes jiems naudingi, kol ju prekės importuojam, bet kaip pastebejot, eksportuojam tik gyva darbo jega, nedaugiau.
Creatium 2012-05-28 09:58
Ilgai laukti nereikės.. Kadangi į rinkimus pas mus eina minimalus gyventojų skaičius, tai tokios visokios neaiškios partijos, kaip tvarka ir teisingumas, LLRA, darbo partija ir pateks į Seimą. O tada tai, jūsų vadinamas supuvimas, atsiskleis visu savo grožiu. O tokie straipsniai (rusiški), ypač jeigu atsiranda prieš pat rinkimus Lietuvoje, tai nieko nuostabaus. Jau kiek laiko jie skaldo tokius bajerius. Žiūrėkite, tai Putinas per kalbą pareiškė, kad Lietuvoje didelis savižudžių skaičius, tai dar kažkas negerai. O čia dar ir Uspaskichas su savo veplionėmis apie Lietuvai nenaudingą SGD terminalą... Belieka tikėtis, kad konservatoriai, vieninteliai dabar realiai dirbantys Lietuvos naudai, sugebės svarbius projektus patvirtinti ir prastumti iki pat rinkimų, kad jau visokie darbininkai (darbo partija) nesugebėtų jų nutraukti (pvz. SGD terminalo, jungčių). Beje, jeigu dabar taip vyksta, tai kas bus kai ateis lemiama akimirka Lietuvai atsijungti nuo Rusijos elektros tinklo? Uch koks puolimas bus..
Uogienius 2012-05-28 10:25
Iš istorijos reikia mokytis, o ne ja gyventi. Bulvarinių straipsnių pilna visur. Lietuvoj jų tonos, tai kaip dar galima stebėtis Rusijos laikraščiais? Bendradarbiauti galima tiek su Rusais, tiek su Europa vienu metu randant tinkamus kompromisus. Tai kam reikia rinktis kažkurią pusę.
Pasalietis 2012-05-28 11:05
Manau jie iš istorijos pasimokė. Kam stabdyti krizę, kai jos metų gerai sau krauna $ į kišenes? Juk jei naudotu XX a. krizės šalinimo metodus, tai gan stipriai mažėtų jų pačių algos, mažėtų biurokratija, būtu kuriama tūkstančiai darbo vietų, ne giminėm, o bedarbiams. (nors aišku lietuviai negali nueiti padirbti savaitę viešųjų darbų už 500lt per mėnesį). Ir kas svarbiausia visam paradus vadovautu, ne ekonomistai, kurių požiūrio dėka ir atsirado krizė, o profesoriai, daktarai su savo ekonomikos teorijom. Čia kalbu kaip pvz apie Ruzveltą ir Huverį. O dar žinant, kad tas mūsų biurokratinis aparatas, nelabai net veikia.. Kai aš nusiuntčiau pranešimą mokesčių inspekcijoje, kad vienoje įstaigoje, dirba žmonės be sutarčių, mokami atlyginimai vokeliais, viskas ką jie padaro, tai paskambina ir pasiteiraują jų apie tai.
sabotan 2012-05-28 12:18
Deja nemaziausias. Ir prasau nelyginti kokios vokietijos ir lietuvos kur pragyvenimo lygis daug braangesnis. Pamastyk logiskai kodel es nesulygina ismoku vien del to kad iskreiptu ekonomika. O tas MMA tai susijes su populizmu gerai Kubilius pasake kad didins po rinkimu nors populizmu neuzsiims. Ir tikrai reikia darbo kodeksa keist neesu susipazines kai ji norima keist bet kai ka reikia pakeist. O svedijoje mokesciai 3 4 kartus didesni
faktas 2012-05-28 12:47
Aš irgi laikausi požiūrio, kad reikia bendradarbiauti su abiem pusėm, bet politiškai palaikyti nepriklausomybę, kiek tai įmanoma.
Kirtiklis 2012-05-28 13:06
Ir vėl galvoja kad mes esame kažkokie nacistai, nors tai ne naujiena pastoviai apie mus taip sako. Dar internete būna tokių frazių "Ai, kam gi reikia to Pabaltyjo rusams, jie už dyka neimtų", jiems ir dar kaip rupime ir nori kad butų kaip anksčiau. Ir reikia eiti visiems balsuoti ir kad nebūtų visokių Uspaskichu, Paksu ir Tomaševskių nes kai jie ateis tai pamatysime to ko dar nematėme.
infoguru 2012-05-28 13:11
Atleisk už nekuklų klausimą, bet kiek tau metų vaikeli? Ką tu nutuoki apie mokesčius ir valstybės valdymą, energetiką? Kaip suprantu gyveni po tiltu, maistą renki iš šiukšlių dėžių, o žinutes į forumą rašinėji iš interneto kavinės? Pataisyk mane jei klystu.
mobilunkas 2012-05-28 14:06
pirmiausia reikia suprasti kad europos sajunga amzina but negali, tik faraonai galvojo, kad jie amzini, tad bukim realistais. Kai suirs europos sajunga prie ko jungsimes? estai jungsis prie skandinavijos, o mes? ten netiksim, tad lieka rusija, lenkija. kai pasauly 7 milijardai zmoniu, tai 3 mln valstybe niekam nerupes, nors ir dabar neypatingai kam rupim. valstybe niekur neemigruos, tad beliks prie kazkokios sajungos jungtis. realybe tokia ir tiek...
Sarunas 2012-05-28 14:21
O kas trukdo jau dabar stiprint savo pozicijas kaip inovatyvios, veržlios, ambicingos valstybės įvaizdį? Iširs ES - bus dairomasi po kiek laiko lyderių į esamus regionus. Jeigu taip atsitiktų - aplinkinės valstybės Lietuvą tokiu atveju matytų kaip iniciatyvos besiimančią valstybę. Tokiu atveju Lietuva turėtų geras derybines pozicijas PATI formuoti sąjungą. Galbūt ne ES masteliu, o regioniniu, tačiau nepamirškim, kad ES irgi prie pusšimtį metų gimė kaip kelių valstybių ekonominė draugija.
Kunigelis 2012-05-28 14:36
O kuo blogai butu jungtis Estijai,Latvijai ir Lietuvai? gal dar Baltarusija prisijungtumem, jei nusprestu kad su Rusais jiems nepakeliui? Palaikytumem siltus santykius su skandinavais, neatsisakytumem Rusijos draugijos(is jos protingai elgentis galima ispest naudos). Ir neatsiliktumeme nuo EU super valstybiu. Kad ir kaip nemegstu lenku manau santykius su jei taipat reiketu palaikt siltesnius, nenusileist bet ir nerekt akis isdegus. Visdelto neturim karines ar ekonomines galios, tad turim but lankstus kiek imanoma.
sigun 2012-05-28 15:46
Be jokios abejonės EU ne amžina, tik įdomu kas bus anksčiau - nugrimz EU ar Rusijoje užsibaigs nafta ir dujos? O joms užsibaigus nebeliks pinigų armijai, o neužilgo ir didžiosios ir galingosios Rusijos - išsilakstys gubernijos kas sau.
Kunigelis 2012-05-28 16:14
Nebus naftos atsiras kita vertinga medziaga, viduramziais naftos niekam nereikejo. Dabar naftos visiems reikia ateis metas kai tai taps nebereikalingu produktu.
enternald 2012-05-28 18:10
Būtent, kodėl EU turi suirti greičiau už Rusiją. Rusija irgi amžinai kaip koks katilas su tragiška infrastruktūra negali būti. Problemos, jei žiūrėsim iš politinės ir valdžios stabilumo pusės baisesnės net negu ES dabar. Kas gali garantuoti, kad Rusijos nenustekens po N metų komunistinis rėžimas ar karinė chunta. Kas gali garantuoti, kad šaliai jos kariniai žaidimai nekirs dar kartą. Niekas, tai ekstrapoliavimas į priekį. Net ES griūtis nereiškia, kad ryšiai tarp Europos valstybių išnyks, gal net paliks turtingos šiaurės ir prasiskolinusių pietų vaizdas su savotiškomis sąjungomis. Bet irgi tai ekstrapoliavimai ir spekuliacijos. Faktas yra vienas, kad šiuo metu Rusija žaidžia energetinius žaidimus ir yra nepatikimas partneris. Su ja tartis tiesiog nebeįmanoma. Net su savo NVS Rusija elgiasi kaip jai patinka, tuo tarpu nesugeba sutvarkyti savo įsipareigojimų.
Arns 2012-05-28 18:43
reikia mąstyti realistiškai, pvz kodėl estai turėtu dėtis su mumis, o ne su skandinavais? Pastarieji turtingesni, pagal kalbą, tradicijas, religiją, mentalitetą jiems artimesni. Baltarusija irgi toks darinys, nemažas kąsnis, kurį praryti galėtume nebent pasiektume Šveicarijos lygį ir turėtume sočiai pinigų ilgai šert, nes dabartinėje situacijoje greičiau Baltarusija rytu ir prarytu tuos 3 mln lietuvių Taip kad mes nepašokinėsim prieš kitus biedni būdami. O jei kada ir pasieksim tą lygį, kai turėsim kažką, dar geras klausimas ar lietuviškas mentalitetas nuo savęs paimti ir duoti kitiems.