Rusija apie Baltijos valstybes: sugrįžkit, rusai moka atleisti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

deivec 2012-05-28 19:12
tragedija.. rusai tokie kokie jie dabar yra...nereikalingi pasauliui...si sali megsta buti izoliuota...bet nori buti galingiausia...kas neimanoma kai esi izoloiuotas.... baisiausiai kad rusai nenori nieko keisti...jiems vistiek tinka putino propagandos...
slack 2012-05-28 20:59
Estija, Latvija, Lietuva yra panašaus dydžio. Ir panašaus pajėgumo ekonomikos. Be to geografiškai artimi.
Arns 2012-05-28 21:53
na ir kas dėl tos geografijos? Estai skandinavams netoli, ypač jei prakalbam apie suomius, Suomių įlanka daug siauresnė nei Baltijos jūra iki Švedijos, ar sausuma atšiauriose vietose, kur maža gyventojų. Lietuvai, Baltarusija ar Lenkija, daug artimesnės nei Estija... Tad išvedžiot galima daug, o realiai šiais laikais net tolimoji Kinija aprūpina visą pasaulį produktais. Bet kokios "sąjungos" kuriamos pirmiausia ekonomiškai, paskui jausmais, ir tik po to geografiškai. Tačiau kai kas užsisvajojęs pamiršo jog šie laikai nebe XX a pradžia ar 1987-ieji, kai dėl tam tikro tikslo susimetė savo mantas Estija, Latvija, Lietuva. Nes apart šių trumpų istorijos blyksnių bei draugiško pasisveikinimo, nieko daugiau nevyksta bendro. Ir tiesa sakant niekada nevyko. Ir kodėl dabar staiga, tokia nereikšminga sąjunga, turėtu atsirasti?
Alchi 2012-05-28 23:17
Na šiaip tai ES yra susikaldžius į tokius blokus: Vidurio europa - lyderė vokietija ir lenkija. Pietų Europa - (Graikai, Italai, Ispanai...) Šiaurės šalys (Skandinavai ir baltijos šalys). Prie šio bloko paskutiniu metu D. Britanija lyg ir pareiškia kažkokius abstrakčius norus prisidėti, nors šiaip jie "Kontinentalų" nemėgsta. Kaip keista, bet pranzūzai iš esmės nėra niekur priskiriami, bet paskutinius metus tai jie labai gražiai draugavo su vokiečiais. Nors su Hollandu nusimato tipinis prancūziškas požiūris, kad jie patys sau blokas bus Kadangi jūs esat lietuviai, tai žinau, kad jūs nenorit patikėti, kad skandinavai turi rimtus strateginius planus būtent Lietuvoje. Viena iš priežasčių, kodėl taip yra, papraščiausiai lietuviai patys mėgsta Švedus. Realiai bet koks diskursas apie socialines problemas, ar strategijas neapsieina be švedijos pavyzdžio (rimtai, pasekit kokią dieną lietuvos radiją, televiziją ar laikraščius rimtesnius). Mes norim gyvent kaip švedai, mums jie patinka, todėl jie noriai daro su mumis verslą. O Lietuvoje yra DAUG būtent švediško kapitalo firmų (ypač medienos ir pan. sektoriuje). Iš dalies sutinku su Putino kale. Reikia atsigręžti į Rytus. Papraščiausiai nematau perspektyvos vakaruose Lietuvos pramonei. Mūsų vakaruose niekada nevertins. O jeigu ir vertins, tai rezultatas nebus vertas pastangų. Geriau atsigrežiam į rytus - Rusiją, Kiniją, Indiją, Korėją, Kazakhstanas, Ukraina, ten mes turim daug daug didesnes perspektyvas ir pelno potencialą, nei vakaruose. Ten mes esame, kaip "premium" produktas, panašiai kaip mums vokietijos pramonės stebuklai. Taip, kad geriau draugauti su šalim, kurios mus vertina, o ne su tom, kuriom mes esame antrarūšiai piliečiai. P***** ta Europa, lopai jie yra (išskyrus švedus), turėkim savigarbos po velniais. O kas liečia "Politinę draugystę" su Rusiją, tai šiuo požiūriu "nacionalizmą Lite", galiu pateisinti, kadangi mažai tautai kitokiu atvėju išgyventi yra neįmanoma. Bet koks tautinių mažumų menkinimas, ar engimas yra visiškai nepateisinamas, o Lietuvos kultūros puoselėjimas, arba vienu žodžiu patriotizmas yra puikus dalykas. Dideliu Lietuvos patriotu gali būti ir lenkas ir rusas, nematau jokio konflikto, kažkodėl visgi negrįžta į tėvynę, reiškias kažkas patinka. Ieškokime kas mus suartina, o ne išskiria (galiausiai tai visi keikiamės rusiškai). Vienybės žmonės, vienybės.
slack 2012-05-28 23:21
O su Lenkais tikrai nieko gero neišeis. Vien konfliktai su ja.
Vcitizen 2012-05-28 23:21
Iki 2011 m. pabaigos Švedija, Danija, Suomija ir Norvegija mūsų šalyje iš viso buvo investavusios apie 11,5 mlrd. Lt. Tai sudaro beveik trečdalį visų iki šiol sukauptų užsienio investicijų Lietuvoje. Maždaug pusė šios sumos - iš Švedijos. Štai jums ir atsakymas į ką Lietuva turėtų geopolitiškai orientuotis. Tuo labiau, kad švedai yra nedviprasmiškai pareiškę, jog gins Baltijos šalis ginkluoto konflikto atveju. Ir kadangi jie jau sumerkė milijardus į Baltijos šalių ekonomikas, tokie pareiškimai skamba visai įtikinamai. Tad nereikia galvoti, jog "mes skandinavams neįdomūs". Įdomūs, ir dar kaip. IMO, mums tereikia išlaikyti šią kryptį ir ilgalaikėje perspektyvoje tapsim Šiaurės Europos dalimi, o ES bei NATO likimas taps mažiau svarbus.
zamzungas 2012-05-29 01:39
Nesakau, kad reikia pulti rusam į glėbį, tačiau geresni santykiai su savo artimais ir galingais kaimynais tikrai nepakenktų,.
immortallt 2012-05-29 02:09
Pritariu, geresniu santykiu reikia. Bet geresni santykiai nebus tol, kol nebus baigti energetiskai svarbus projektai ir rusai su tuo nesusitaikys. Beje, pilnai itarciau, kad rusai pila papildomai deguto mums tarptautiniuose santykiuose ir su tais paciais lenkais.
Planktonas 2012-05-29 05:29
na, aš manau, kad istorija tikrai nepasikartos, tai kas turėtų būt svarbiausia, lietuvybės ar lietuviškumo, kalbos naikinimas, istorijos keitimas, tai yra blogiausia, o po to į kokia sąjunga papulsim, kam mokėsim mokeščius ar prie kieno didžiojo plano prisidėsim aš manau nėra svarbu, svarbiausia kuo mumis laikys, vergais ar lygiaverčiais partneriais, kas dėl rusijos tai man keista kodėl jie čia tiek kišasi, tikrai turi daug didesnių problemų ir vidinės politikos niuansų, tikriausiai čia dėl tu partijų pastoviai ir kišasi jie į tą pabaltį, matyt kažkaip naudojasi arba nori pasinaudot šia ar šiom valstybėm, tarkim netiesiogiai dalyvauti europos sąjungos sprendimuose, whatever, bet šiaip pafantazuojant, aš manau laikui bėgant atsiras labai didelių problemų, ne valstybinio masto kaip graikija, o pasauliniu, na aišku turėtu viskas būtų sprendžiama blaiviu protu, bet iš savo menko išprusimo aš turiu susidaręs tokia nuomonę, kad rusija, baltarusija, ukraina, aišku galima čia ir dadurti, esmė kad nelabai blaivaus mastymo šalininkės, na man taip atrodo kad visi jie apsiožine savo bendradabius, aukštesnei instancijai, o ji dar labiau apsiožinus, tai taip darosi kol sueina į keletą asmenų, kurie ką nori tą ir daro, o visi ožiai tik linksi galvom nuleidę, bijodami prarasti savo vietą po saulę, tas pats lietuvoje, tik buvo sakoma reikia atsikratyt erkučių iš valstybinio aparato, kaip tu jas išnaikinsi, jeigu vienas apsiožins visiem klius, na šita matyt reiks pergyvent ir tiek, na suvedant tai ką norėjau pasakyt taip kažkas sakė lietuva labai maža, nelabai ką jie iš mūsų gautų per jėgą, aš manau, kad jie daug daugiau gautų per šiltus santykius, pradedant nuo to, kad visi jie gerai suprastu, kad mes baltai, o jie slavai.
Arns 2012-05-29 09:21
DJ_LFS 2014-07-30 23:56
Ir geidžia ir nekenčia, ko taip rusija mus įsimylėjo? matyt turi didžiulį nepilnavertiškumo kompleksą. Siūlau rusiją prisileist arčiau ir kai snukis bus visai arti pridėt įkaitusį metalo gabalą, kad stipriai nudegtų taip kaip nuo suomių, tada bus ramu.