Aštuntasis katino gyvenimas - ore: „Orvilekopteris“ (Video)  (24)

Sako, katės ir katinai gyvena septynis gyvenimus. Tačiau dabar Olandijoje kada nors galite susidurti ir su skraidančiu katinu. Sunku pasakyti, kurį iš gyvenimų gyvena anapilin iškeliavęs olandų menininko Barto Janseno (Bart Jansen) keturkojis augintinis, tačiau visai gali būti, jog skraidančio katino gyvenimas – vienas iš netikėtesnių fizinės reinkarnacijos variantų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gyvūnų teisėmis besirūpinančiuosius derėtų nuraminti – kvadrokopteriu skraido ne gyvas katinas, o jo iškamša. B. Janseno numylėtinį Orvilį (Orville – tokį vardą katinas gavo aviacijos pionieriaus Orvilio Raito [Orville Wright] garbei) mirtinai pertrenkė automobilis. Menininkas nusprendė padaryti gyvūno iškamšą, o po to, praėjus gedėjimo periodui, nusprendė Orvilį paversti nuotoliniu būdu valdoma skraidykle – katinu-kvadrokopteriu.

Olandų menininkas, į pagalbą pasitelkęs nuotoliniu būdu valdomų skraidyklių ekspertą, katino iškamšą „patobulino“ keturiais propeleriais: kiekvienai katino kojai – po vieną propelerį. „Taip Orvilis virto pusiau katinu, pusiau skraidančia mašina“, - reziumuoja B. Jansenas.

Neaišku, ar apie tokią - skrajojančio katino – pomirtinę būtį svajojo Orvilis, tačiau reikia tikėtis, jog idėja jam būtų patikusi. Bet kuriuo atveju, B. Jansenas tokį savo sprendimą įvardija kaip pagarbos gestą žuvusiam savo augintiniui. Skraidantis katinas „Orvilekopteris“ šiuo metu eksponuojamas Kunstrai meno festivalyje Amsterdame (Olandija).

Kol kas „Orvilekopterio“ skrydžiai stokoja stabilumo, tačiau šią problemą katino šeimininkas pažadėjo išspręsti. „Gimtadienio proga dovanų jis gaus galingesnius variklius ir didesnius propelerius, - pasakoja olandų menininkas. – Netrukus jo skrydžiai bus grakštūs ir stabilūs.“


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (24)