Geriausi šių metų pasaulio verslininkai  (0)

Žurnalas „Fortune“ paskelbė geriausius šių metų verslininkus. Buvo įvertinti verslininkų finansiniai rezultatai, jų įmonių augimas, pelnas, pardavimai, akcijų pasirodymas rinkose. Taip pat žurnalas atsižvelgė į nestatistinius duomenis, kaip strategija, valdymo įgūdžiai bei kultūrinė svarba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pateikiame geriausius dešimt išrinktų verslininkų.

1. Jeff Bezosas, „Amazon“ įkūrėjas ir generalinis direktorius

J. Bezosas visada orientavosi į ilgalaikę naudą, o ne trumpalaikį pelną ir ši filosofija atsipirko. Analitikai skaičiuoja, kad „Amazon Web Services“, debesų kompiuterijos platforma, kurią naudoja šimtai tūkstančių verslų visame pasaulyje, šiemet galėjo uždirbti apie 1,5 mlrd. JAV dolerių.

2. Timas Cookas, „Apple“ generalinis direktorius

Nepaisant vadovų kaitos, Timas Cooko pirmi vadovavimo metai buvo įspūdingi. Šiemet vienos „Apple“ akcijos kaina pasiekė visų laikų aukštumas – 705,07 JAV dolerių, o naujojo „iPhone 5” per pirmą savaitgalį buvo parduota 5 mln. vienetų – tai įmonės rekordas.

3. Brianas Robertsas, „Comcast“ generalinis direktorius ir Steve’as Burke’as, „NBCUniversal“ generalinis direktorius

„Comcast“ įsigijo „NBCUniversal“ ir šis pirkinys pagaliau atsipirko. S. Burke‘as puikiai vadovavo kanalui, pakėlė jo reitingus ir pelną iš reklamos per Olimpines žaidynes bei leido kanale pasirodyti puikiems TV šou, kaip „The Voice“ ar „Revolution“. Be to, NBC filmų padalinys sukūrė kelis garsius šių metų filmus, pavyzdžiui, „Tedas“, „Loraksas“ ir „Bornas. Palikimas“. „Comcast“ akcijos šiais metais pabrango 58 procentais.

4. Johnas Donahoe, „eBay“ generalinis direktorius

Per keturis savo vadovavimo metus „eBay“ iškilo nematytu greičiu. Įmonės pagrindinio verslo - „Marketplaces“ – pardavimai paskutinį ketvirtį siekė 1,8 mlrd. JAV dolerių. Tuo tarpu „PayPal“ mokėjimų platforma auga taip greitai, kad J. Donahoe mano, jog per 3-5 metus ji aplenks „Marketplaces“.

5. Oh-Hyun Kwonas, „Samsung“ generalinis direktorius

Birželį „Samsung“ paskyrė Oh-Hyun Kwoną įmonės vadovu. Per tą laiką korėjiečių įmonė tapo antra pasaulyje didžiausia mikroschemų gamintoja (pirma yra „Intel“), dabar Oh-Hyun Kwono laukia didesnė užduotis – aplenkti savo didžiausią klientę ir varžovę „Apple“.

6. Larry Page’as, „Google“ įkūrėjas ir generalinis direktorius

Nuo tada, kai L. Page‘as perėmė „Google“ vairą (pernai metų balandžio mėn.), jis į kompaniją įliejo energijos, pagerino jos reitingą, pakeitė vadovybės struktūrą bei atsikratė tuzino nebūtinų produktų gamybos. Internetinė paieška ir reklama išlieka pagrindiniu „Google“ verslu, tačiau L. Page‘as taip pat daug investuoja į „Android“, „Chrome“, „Youtube“ ir „Google+”. Spalio mėnesį „Google“ akcijos pasiekė rekordinį lygį, tačiau po to krito 10 procentų. „Google“ vis dar turi įveikti savo konkurentus „Amazon“ ir „Apple“.

7. Carlosas Brito, „Anheuser-Busch Inbev“ generalinis direktorius

C. Brito alaus imperija yra pasmerkta augimui. Šiais metais jis teigė, kad dar įsigis Meksikos didžiausią alaus gamintoją „Grupo Modelo“. Brazilijoje gimęs C. Brito taip pat yra nutaikęs savo žvilgsnį į „PepsiCo“ įmonę.

8. Ajay’us Banga, „MasterCard“ generalinis direktorius

Indijoje gimęs buvęs „Citigroup“ generalinis direktorius nori, kad „MasterCard“ taptų mobilių atsiskaitymų revoliucijos lydere. Šiais metais „MasterCard“ pristatė naują mokėjimo sistemą „PayPass Wallet Services“, kuri leidžia klientams daryti mokėjimus telefonu ir internetu neįvedant jų kortelių informacijos. Be to, A. Banga nusprendė išplėsti „MasterCard“ debetinių kortelių verslą į besivystančias rinkas kaip Meksika, Pietų Afrika ar Brazilija. Dabar „MasterCard“ daugiau nei 60 proc. savo pajamų uždirba už JAV ribų. Investuotojai sužavėti – per du Ajay’aus Banga vadovavimo metus „MasterCard“ akcijų vertė išaugo dvigubai ir aplenkė „Visa“.

9. Rexas Tillersonas, „Exxon Mobil“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius

R. Tillersonas šiais metais apreiškė, kad gamtinių dujų gamintojai („Exxon“ yra didžiausia JAV dujų gamintoja) „praranda paskutinius marškinius“ dėl prislėgtų žaliavų kainų. Tačiau „Exxon“ turi alternatyvų: įmonė perkėlė savo gręžinius į naftos telkinius ir pagerino savo finansinę padėtį paįvairindama savo gamybą. Padvigubino savo įnašą į skalūnų gavybą Šiaurės Dakotoje, investavo į metano dujų gavybą Australijoje bei įformino santykius su Rusijos naftos milžine „Rosneft“, kas leido „Exxon“ prieiti prie dar neišnaudotos Rusijos Arkties.

10. Billas McNabbas, „Vanguard“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius

B. McNabbo nuopelnus demonstruoja puikūs skaičiai. Nuo 2008 m., kai jis perėmė vadovo postą, „Vanguard“ tapo didžiausiu JAV investiciniu fondu, valdančiu 2,2 trln. JAV dolerių turto. Šiais metais vien rugsėjo mėnesį „Vanguard“ uždirbo daugiau nei per bet kuriuos ištisus savo gyvavimo metus. Šis investicinis fondas veikia jau 37 metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(19)
(1)
(13)

Komentarai (0)