R.Kuodis: reikia viską daryti, kad žmogus bedarbiu nebūtų ilgiau kaip metus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2013-02-14 11:49
Šita problema per didelė, kad ją butu galima greitai ir paprastai išspręsti. Nes visi valstybiniai darbai nieko nesukuria, o atlyginimus pagrinde moka tik iš mokesčių. Todėl valstybė kaip paskutinis darbdavys yra labai prastas sumanymas. Jei kalbėti apie verslininkus - tai jie rizikuoja savo asmeniniais pinigais ir turtu, todėl juos investuoja tik ten kur jų nuomonę yra pelninga investuoti. O kaip dabartinė situacija rodo, didelė dalis sričių kuriose gal ir butu pelninga investuoti yra stabdoma ir blokuojama tu pačių bedarbių. O svarbiausias veiksnys nedarbo didėjime yra pats bedarbis. Nes jis dažniausiai tik laukia kol kažkas jam duos darbo. Bet ne bando pats susikurti sau darbo vietą. Kad ir kur be žiūrėsi visur matysi ta pati mastymą. "Kažkas kitas turi viską padaryti už mane." Žaidžiu traviana ir ten teko bendrauti su vienu žaidėjų kuris visai neturėjo jokių karių, jokios gynybos (nei sienos, nei slėptuvių). Ir dėl to iš jo kiti žaidėjai plėšė išteklius. O kai paklausiau kodėl nesistato nei sienos, nei slėptuvių ir net karių negamina. Tai atsakė kad jam jų nereikia, nes jį privalo aljansas apginti. Va tokio mastymo žmonių pilna pasaulyje. Kurie sėdi ir laukia, kad už juos viską kažkas kitas padarytu.
dyendy 2013-02-14 12:48
dar galeciau pridurti kad tokie zaidejai del alijanso taip pat nieko nedaro..
arab 2013-02-14 12:59
Nu ir kaip tu be pinigu susikursi sau darbo vieta ? Pvz moteriai, kuri turi santaupu absoliutu nuli ir neturi is kur pasikolint pinigu, bent viena pavyzdi duok kaip galetetu susikurti sau darbo vieta ir uzdirbti bent 800lt i menesi. Ar busi vienas is tu kur daug sneka viska zino, bet kai reikia nieko nebemoka ir nieko nebezino
Xdmin 2013-02-14 13:05
Na tai susirask paprasta darba ir dirbk..
Shinigami 2013-02-14 13:13
Štai pavyzdžiai su mažais biudžetais http://www.inc.com/ss/7-start-success-stories?slide=0 Arba gali bandyti čia ieškoti pinigų http://www.kickstarter.com/ http://www.seb.lt/pow/wcp/seblt.asp
perihellis 2013-02-14 13:30
šiaip yra toks dalykas, kaip europos sąjunga, yra dar toks dalykas, kaip INVEGA, yra toks dalykas, kaip verslo planas...Tik sugalvok gerą idėją neturėdamas nė cento ir ji bus pafinansuota. Bet tai gi reiks eit kažką daryt, judint užpakalį, o ir gali nepasisekti. Neeee, daug geriau gaut pašalpą
krislas 2013-02-14 13:30
Esmė yra tame, kuo virsta žmogus po metų nieko nedirbimo. Net jeigu ir atvažiuos kapitalistas su investicijom - darbo rinka bus kažkiek suprastėjus. Iš čia ir logika, kad geriau tegu žmogus dirba kad ir nelabai reikalingą darbą (pvz., sėdi lifte ir mygtuką spaudinėja), nei kad sėdi namie ir pigų alų gerdamas, dar kitiems problemų prikuria. Žodžiu, kažkiek tolimesnėj perspektyvoj turi racijos tokie darbai.
Simplicity 2013-02-14 13:32
Pažiūrėkit jūs į smulkaus verslo sukuriamų darbo vietų skaičių. Po to pažiūrėkit kiek tų pačių darbo vietų sukuria Maxima, Žemaitijos pienas ar kokie Kauno tiltai... Siūk džinsus ir pardavinėk turguj— darbo ir juodų pinigų bus dviems žmonėms. Įkurk įmonę ir siūk didesniam užsakovui — darbo turės bent jau koks 30 žmonių. Kiek Lietuvoj tokių, kurie turi pakankamai savo lėšų, kad galėtų gavę banko paskolą įkurti rimtą įmonę? Vadinasi, lieka tūkstantis ir viena parduotuvė, pardavinėjantį tas pačias prekes iš tų pačių kelių tiekėjų. Va taip ir murkdomės— krūva mažųjų, kurie visaip kaip bando išgyventi , ir didieji, kurie naudodamiesi savo dominuojančia padėtimi, darbuotojui moka tiek kiek nori ir kada nori. (Pvz., kodėl taip sunku rasti tolimųjų reisų vairuotojų?) Žinoma, yra ir normalių įmonių, bet tokių vienetai. Problema iki tiek įsisenėjusi, o problemų spręsti nėra kam, nes valdžioje visi švogeriai ir partiniais giminystės ryšiais susaistyti veikėjai Graudžiai juokinga yra stebėti, kai kaskart pasibaigus Seimo rinkimams prasideda galvų ridenimas valstybinėse įmonėse Ir taip 20 metų...
faktas 2013-02-14 13:38
Tu gal juokauji? Moterims daug lengviau. Reikia susirast vyrą su normaliu darbu arba stambesniu verslu, sužlugdyti jo pasitikėjimą savimi, kad nenueitų pas kokią kitą ir viskas, galima gyvent iš jo pinigų. Moterims neregėtos galimybės atsiveria!!! Na o toms moteris, kurios mėgsta viską pasieki pačios, galiu paminėti pažįstamos pavyzdį, kuri nieko nemokėdama ir turėdama neperspektyvios spec. (istorijos) išsilavinimą, pradėjo organizuoti vestuves (investavusi 0 Lt). Dabar jau visai neblogai gyvena. Dar viena kirpėja gerai prasisuko kirpyklą atidarius verslo centre. O grįžtant prie straipsnio turinio, nors ji ir nesusijęs su technologijomis, turiu pastebėti, kad žmogus negaudamas darbo tikrai pradeda galvoti, kad jis visuomenei nereikalingas. Trečdalis mano buvusių grupiokų dabar skendi depresijoje... Kai jums patiems penki iš eilės darbdaviai pasakys, kad pasirinko kitą kandidatą, suvoksit.
arab 2013-02-14 13:41
Jei jau visi zmones butu tokie protingi ir visi sugalvotu po nauja ideja kuria apruvintu kickstarteris, tai seniai gyventumem marse ir augintumem bananus Kai kurie zmones neturi tam gysleles ir tu is jo verslininko nepadarysi. Jis nori pasibaiges aukstatyji moksla ir gaves specialybe gauti darba. Bet dabar pabaigus mokslus varai i norvegijos ar anglijos zuvu fabrikus ir dirbi brudna darba. Tokia jau ta realybe. Jus cia ponai patys turbtu sedit svogeriu kedese ir nematot kas dedas aplink, arba neteko susidurt.
vvv2 2013-02-14 13:42
immortallt 2013-02-14 14:28
Mažų sumuštinukų gamyba. Draugė pakankamai neblogai prisiduria, tiksliau už jos algą daugiau gaunas. Visada lengviausia kaltę suversti ant ko nors kito: valdžios, Kubiliaus, bankų, ekonomikos, kaimynų, demonų verslininkų ir pan.
Shinigami 2013-02-14 14:29
O tai ką. Gal aš kaltas kad tu nesugebi kažko padaryti? Ir dėl to tai turiu daryti už tave? Valstybė, demokratinėje valstybėje yra tik kontroliuojantis organas. O ne beverčių darbų kūrimo mechanizmas. Valstybė gali tik bandyti suteikti geresnes sąlygas verslui, kad jam butu patrauklu čia kurti verslą. Todėl patys žmonės turi stengtis, kad kažką uždirbtu, o ne reikalauti, kad kažkas kitas jam uždirbtu.
perihellis 2013-02-14 14:29
tai patys 'verslininkai' ir kalti, kad tūkstantis ir viena skylė pardavinėjanti dešrą gyvuoja lyg nebūtų kitos veikslo, nei kad prekybos kioskas
arab 2013-02-14 14:55
As nesneku apie save, man darbu uztenka kad galeciau menesi dirbt kasdien po 24 valandas, as sneku apie zmones is aplinkos, zinau ne viena zmogu kuris turi specialybe, bet niekaip negauna darbo, ypac merginos, del labai daug priezasciu, tai masinos neturi, tai laikas tuoj gymdyt bus pagal metus, tai neapsimoka imt i darba, nes tuo iseis i dekretines ir t.t t.t Cia ziuriu rimtai sitam portale visi su roziniais akiniais gal laikas nusiimt ?
perihellis 2013-02-14 15:11
mano žiniomis tai beveik visi darbo rinkoje esantys žmonės turi vienokį ar kitokį išsilavinimą, taip kad tas išsilavinimas nieko nereiškia. Ne sovietiniai laikai, kad jeigu turėsi specialybę, tai darbas garantuotas
immortallt 2013-02-14 15:25
Arab, visi mano pažįstami, kurie norėjo darbo - jį rado. Tie kurie sako, kad nori, bet realiai neitin daug ką padaro - nerado. Išsilavinimas reiškia, bet ne tada, kai baigi teisę, o sugebėjimų nedaug, o konkurentų į vieną darbo vietą labai daug.
Shinigami 2013-02-14 16:51
Aš taip pat čia ne asmeniškai tau, o visiems kas masto taip kaip tu. Ir aš čia ne apie save, o apie visus kas masto kaip aš. Kaip jau kiti sakė, specialybė nėra viskas. Dabar didžioji dauguma turi specialybes (prekybos vadybininko ir panašiai). Dėl nėštumo - tai viskas suprantama. Manai UAB yra labdaros organizacija? Ne, tai yra pelno siekianti įmonė. O kokia nauda iš darbuotojo kurį tik apmokius jis išeis keliems metams motinystės atostogų. Apmokymai brangiai kainuoja. Nes besimokantys asmuo lėčiau dirba, bei reikia skirti asmenį kuris ji apmokys. Plius problema su rezervuota vieta. Nes po motinystės atostogų reiks ją gražinti į darbą. O jei tuo metu nebus laisvos darbo vietos? Juk du metus nelaikysi laisvos darbo vietos.
Simplicity 2013-02-14 17:00
Vadinasi reikia kurti daugiau darbo vietų. Būtent valstybė turi sugalvoti kaip pritraukti pinigų iš išorės, bet... Lietuva didelis kaimas, kur monopolis vienaip ar kitaip susijęs su valstybės tarnautojais. Įsileisti „svetimą“ investuotoją, tai tas pats kas savo vaikui (vietiniam verslininkui) į veidą spjauti Dėl to turim MAXIMĄ ir NORFĄ, bet neturim LIDL. Atitinkamai laikosi ir atlyginimai. Galima daug ir ilgai diskutuoti, svaigti apie startup'us ir t.t., bet gi ne visi yra verslininkai. Lietuvių pamėgtose šalyse pastoviai trūksta samdomų darbuotojų net ir esant pastoviai imigracija. Reiktų pagaliau suprasti, kad verslą galima sėkmingai kurti tik ten, kur yra vartotojai. Lietuvoje dirbančių skaičius nuosekliai mažėja, kartu traukiasi ir rinka, krenta pelnai ir prasideda mokesčių slėpimas. Uždaras ratas, gerbiamieji... Išvažiuoja vis daugiau darbingo amžiaus žmonių, kurie pripratę prie geresnio gyvenimo bijos sugrįžti. Kas juos pakeis? Lietuviai Lietuvoje vis padejuoja apie Ispaniją, Portugaliją ar Airiją (nes dejuoja visa lietuviška spauda ir televizijos), kad atseit ten blogiau nei Lietuvoje. Tačiau realiai tose šalyse yra daug geriau, nei krizę suvaldžiusioje Lietuvoje. Airija krizės metais pastatė ir atidarė antrą oro uosto terminalą, skraidoma į JAV ir kitas Europos šalis. Statomos mokyklos ir gyvenamieji rajonai, tiesiami keliai.
Shinigami 2013-02-14 17:38
Ar tik ne juokinga situacija taip gaunasi Ateina verslininkas kuris nori užsiimti verslu ir turi pinigų jam pradėti. Bet visi rėkia, kad jis visus pinigus išsiveš iš Lietuvos, prišiukšlins ir paliks. Tada pasakai, gerai. Tai imk ir pats įkurk įmonę ir vykdyk verslą. O tada jie pradeda bliauti, kad tam neturi pinigų. Arba kad jie nenori arba neturi sugebėjimų būti verslininkais. Tai po velnių, kas tada ta verslą turi vykdyti? Jei visiems kas nori ir gali yra neleidžiama, o patys negali.