Optinė iliuzija išprovokavo ir katiną (Video)  (8)

"YouTube" vartotojas "rasmusab" įkėlė vaizdo siužetą, kuriame nufilmuota, kaip kačiukas atakuoja lapą su garsiąja besisukančių ratų iliuzija ir mėgina kepštelėti letena ar sustabdyti popieriaus lape "judančius" ratus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galbūt žiūrėti šį vaizdo siužetą nėra jokios ypatingos priežasties, tačiau jis iliustruoja optinių iliuzijų aktualumą ne tik žmogaus, bet ir kitų gyvūnų psichikai.

"Mano katinėlis reaguoja į besisukančių ratų iliuziją", - džiūgauja vaizdelio autorius ragina žiūrovus pakartoti eksperimentą su savo augintiniais, o rezultatų komentarus ar kitokius atsiliepimus patalpinti sukurtame "google doc" dokumente.



Kai kurie vaizdelį matę portalo lankytojai jau pasiūlė žvilgtelėti į optines iliuzijas savo augintiniams, tačiau rezultatų sulaukė nevienareikšmiškų: vienas vartotojas publikavo fotografiją, kurioje užfiksuota katino reakcija į optines iliuzijas pakomentuota taip – "nepasakysi, kad katinas nemato iliuzijos – jis tiesiog į ją nereaguoja".

Ankstesnių tyrimų metu nustatyta, kad kai kurie gyvūnai (pvz, pelėdiniai paukščiai) gali regėti ir reaguoti į optines iliuzijas taip pat, kaip ir žmonės.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(22)
(0)
(2)

Komentarai (8)