Kontrabanda pridaro milijardinę žalą, tačiau lietuviai ją vertina teigiamai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ZmogZ 2013-04-29 01:33
Tai pagal tave, visa tai be prievartinių mokesčių neįmanoma pasiekti? Aš sakyčiau, kad jei niekas nemokėtų mokesčių, žmonės savo laiką ir išteklius panaudotų daug tikslingiau ir pasiektų daugiau, tik aišku neiškarto, kadangi visiems dabar įprasta ir priimtina kratytis atsakomybės ir perleisti ją dėdėm gražiais kostiumais bei pateisinti prievartą ir apgaulę.
obuglas 2013-04-29 09:43
Oranžiniai dviračiai [įvykęs]; Gugenhaimo muziejus [dar neįvykęs]; Metro/tramvajus [dar neįvykęs]; El. dvračiai [dar neįvykęs]; IAE uždarymas [įvykęs]; Valdovų rūmai [įvykęs]; Nacionalinis stadionas [įvykęs]; Vilnius kultūros sostinė [įvykęs] Norint dar galima rasti n variantų kaip norima arba bus protingai panaudotos valstybės lėšos.
nulis0 2013-04-29 09:45
O tu nemokėdamas mokesčių imk ir nusitiesk kilometrą gero asfaltuoto kelio arba bent kelias duobes užlygink... Arba išlaikyk slaugos namus arba vėžininką pagydyk arba suteik išsilavinimą nors vieno LT kaimo vaikams... genijau, kaip tu be mokesčių to pasieksi, marš atgal į mokyklą...
ZmogZ 2013-04-29 10:30
Aš nesakau, kad visi turės tiestis asmeninius kelius, kiekvienas iš savo kišenės, aš sakau, kad privatus verslas laisvoje rinkoje visa tai padarytų geriau. Marš greičiau iš mokyklos, kol dar sveiko proto turi.
nulis0 2013-04-29 10:57
O tai privatus verslas iš kur tam pinigų gaus? ar iš geros valios viską darys?
ZmogZ 2013-04-29 12:11
Iš ten pat, iš kur ir dabar - iš kitų žmonių. Esminis skirtumas nuo valdžios būtų tas, kad žmonės keistųsi prekėmis ir paslaugomis savanoriškai, o ne prievarta.
- 2013-04-29 12:26
Dar vienas laisvosios rinkos debilas. Ką nors apie startinių pozicijų įtaką esi girdėjęs? Be to, kaip suprantu, tau nusispjaut apie vienodų galimybių užtikrinimą visiems? Imkim über anarchistinę sistemą - visi privatininkai, jokios valstybės, jokių mokesčių. Situacija: Privatus univeras - studijų kaina - 250 000 €, tarkim. Kokybė tokia, kad gauni diplomą - iš iškart darbas už milijoną. Tačiau šią sumą reikia sumokėti iškart. Taip pat universiteto reikalavimai yra tokie griežti (siekiant užtikrinti kokybę), kad 80 % studentų jo pabaigti neįstengia. Klausimas - kaip protingas, gabus, tačiau absoliučiai skurdžių tėvų vaikas galėtų įgyti šio universiteto diplomą?
ZmogZ 2013-04-29 13:05
Jei pats neįsivaizduoji laisvos rinkos sprendimo duotai problemai, tai vadinasi visi palaikantys laisvą rinką yra debilai? Dabar iš galvos galiu du sprendimus pasiūlyti. Tas kuris turi laisvo kapitalo gali investuoti į gabaus vaiko išsilavinimą už būsimo milijoninio atlyginimo dalį. Kitas variantas - universitetas gali suteikti išsilavinimą "išsimokėtinai", nes juk pats universitetas gali labai tiksliai įvertinti gabus vaikas ar ne.
1337 2013-04-29 14:49
Seimo nenoras kelti minimalia alga bent iki 500eu (kada kainos jau seniai pasieke ES vidurki) daro nepalyginamai didesne zala ekonomikai ir visuomenei nei kontrabanda.
Arthuras 2013-04-29 15:40
Nuo to, kad pakelsim minimalų, niekas nepasikeis - dar etatai labiau sumažės.
Shinigami 2013-04-29 16:16
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mi ... by_country
Enjoysilence 2013-04-29 16:36
Užtenka vien paskaityti antraštę ir jau galima įsivaizduoti komentarus... Šiuo atveju išsiskiria iškart dvi nuomonės, kurios yra iš tiesų abi vienodai blogos Arba geros, niekas iš tikro nežino kaip yra. Pasiieškokit informacijos apie Venus project... Galbūt atsiras šiokio tokio aiškumo (arba dar labiau įtvirtins įsitikinimus)...
immortallt 2013-04-29 16:42
Geriau pasižiūrėk Star Wars nei Venus project. Ten mažiau fantastikos. Reikia suprasti vieną dalyką, prievartinis algų mechanizmas neatneša naudos niekam, na beveik niekam. Atneša naudą tiems, kurių etatas nebus sumažintas ir nebus atleisti bei dirba už minimumą. Algas kelti reikia pritraukiant daugiau investicijų, mažinant biurokratinį aparatą, skatinant švietimą ir kuriant įvairias programas padedančias verslui ne finansiškai, bet sprendžiant įvairias problemas, kooperuojantis eksportui ar pan. O prievartinis algų kėlimas kuo baigėsi galima pasižiūrėti Graikijoje. Algos didelės, nedarbas vis kyla, recesija jau tęsiasi kiek ? 5 metai? O tokiais tempais tęsis dar 10 metų, jei nebus sprendžiamos problemos. Jei dar toliau, Italijoje minimumo net nėra. Vokietijoje irgi berods nėra.
Simplicity 2013-04-29 17:00
Daugelis kontrabandą perka ne iš gero gyvenimo. Kodėl Airijoj, tik imigrantai su paskolomis tėviškėse ieško pigesnio kuro? Todėl, kad kuras yra palyginus pigus. Padirbęs valandą už minimumą į kuro baką susipilsi 5-6 litrus kuro. Žinoma, cigaretės jau atskira kalba— valandą pradirbęs gerų cigarečių pakelio neįpirksi Keliamės į Lietuvą. Valanda už lietuvišką minimumą suteikia tik litrą su trupučiu kuro iš degalinės. Cigarečių pakeliui teks dirbti pusantros valandos. Tai ko čia stebėtis, kad žmonės perka kontrabandą? Kontrabanda gyvuos tol, kol bus juokingos algos. Bėda ta, kad tos juokingos algos Lietuvoje liks ilgam. p.s. Pabandom įsivaizduot, kad gyvenat Jonavoj, o dirbat Kaune. Saldu?
nulis0 2013-04-29 18:51
Nepyk, bet nesąmones šneki... Kodėl kasnors kamnors išvis bus suinteresuotas skolinti? dėl vieno dalyko- PELNO taigi tasptas mokslas kainuojantis 250 000 €, gabiam studentui kainuos ne 250 000 €, o tarkim 350 000€ (priklausomai nuo skolintojo godumo galbūt ir dar daugiau) Beto kas kontroliuos skolintoją? Kad jis nesumuštų tavęs, jeigu tu visgi nebaigsi univero (pinigai sumokėti, diplomo nėra, to gero darbo irgi nėra) vadinasi liksi skolingas iki gyvenimo galo. Kai tuo tarpu mokant mokesčius valstybė sumokės už mokslus, tavęs (tikėtina) neapgaus, nesumuš, nuties kelią, pagydys tavo kaimyną vėžininką ir tave... Pati mintis, kad nėra mokesčių yra graži, bet tuo pačiu- visiška utopija, nes kodėl kasnors turėtų dėl konors stengtis? Tik dėl pelno, o tas privatininkų pelnas tikrai būtų didesnis nei valtsybės aparato išlaikymo kaštai... Kas iš esmės visuomenę paverstų į besiskolinančius ir skolintojus ir nebūtų nieko tarp jų kas užtikrintų bent minimalų pragyvenimo lygį visiems, koks ir yra iš esmės valstybės ir mokesčių principas
Arthuras 2013-04-29 19:15
Nulis0 ir -, nusišnekat patys, ir dar kaip. Net ausys raitosi. Be abejo, ne visur laisva rinka turi būti, tačiau privatus verslas VISADA veikia geriau, nei apsamanojusios viešosios įstaigos. Kodėl nusišnekat? Jei mokslas Lietuvoje kainuotų 250 000 €, jo niekas nepirktų čia, nes užsienyje jis yra pigesnis. Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad užsidarytų tokie universitetai. Nori to, ar nenori universitetas turėtų taikytis prie aplinkos perkamosios galios. Todėl kainos būtų didesnės, bet logiškos. Dėstytojai uždirbtų daugiau, kokybė būtų daug geresnė, nei yra dabar.
nulis0 2013-04-29 20:03
Ta suma už mokslą buvo iš oro nuleista, daromas elementarus pavyzdys, netaikant jo nei Lietuvai nei Andorai nei dar kokiai valstybei. Beto ne apie privataus ir valstybinio sektoriaus pranašumus kalbėjom, o apie mokesčių buvimą ir nebuvimą, taigi iš esmės apie visiškai laisvą rinką be mokesčių ir valstybę su visu savo valdymo aparatu, bet su mokesčiais... taigi jeigu teigi, kad mes nusišnekam, nors katik parašei, kad pritari, kad ne viskas turi būti laisvos rinkos valioj, tai tuomet aš tavęs nesuprantu, nes iš esmės tai reiškia, kad tu pritari mokesčiams, o tuomet seka išvada, kad mes nenusišnekėjom... mindfuck žodžiu Pilnai pritariu, kad privatus verslas geriau veikia, efektyviau, bet kažkas tai turi tarpininkauti tarp to privataus verslo ir žmonių, ar visi nešime po 200lt kad autostradą nutiestų? apie tai mes ir diskutavom... žmogus tiesiog teigė, kad laisva rinka geriau, nei mokesčiai
Arns 2013-04-29 20:28
Nereikia sekti pasakų, visiškai laisva rinka įsitvirtina tik moraliai patikimose valstybėse, butent todėl jos veikia tik tikrais britais apgyvendintose teritorijose, o pačioje Anglijoje nė konstitucijos nesusirašę, bet viskas veikia. O štai tokiems patikimiems ir stropiems vokiečiams viskas turi būti užrašyta, sutvarkyta jog jie galėtu veikti. Tad jei nėra tradicijos skloninti dėl garbės, atlikti darbus vardan savo vardo, tai gausis laukinis plėšikavimas. Kodėl tavo manymu laisva rinka turėtu finansuoti tai kas kas nereikia? Juk turime pvz Lietuvą, kur įmonės į savo darbuotojų tobulinimą investuoti nenori, jaunų be patirties nenori. Bet visu balsu šaukia apie tai kad trūksta darbuotojų. Kai kas ne tik kad šaukia, bet ir laiko tuščias vietas, principu geriau jokio nei bet kas. Arba pvz Alytaus istorija, kai jautrias mikroschemas gaminanti įmonė iškėlė sąlygą arba savivaldybė sutvarko gatvę (pastaroji kelia per daug dulkių) arba jie tiesiog išsikels kažkur kitur. Tai kur verslo noras pačiam kurti savo aplinką? Nėra ir nebus. Bent jau Lietuvoje. Tad ir savo siūlymus svarstykime ne kažkokio kosmoso sąlygomis.
- 2013-04-29 21:01
Ar žinojai, kad nemažai ekonomikos teorijų iliustruojamos Robinzono ir Penktadienio pavyzdžiu? Ar žinai, kodėl? Ogi tam, kad nebūtų pašalinių veiksnių, iškraipančių sistemą. Mano „lempinis“ pavyzdys todėl ir yra „lempinis“, kad būtų sugalvota sprendimas „lempiniu“ atveju ir palygintas su abstrakčios valstybės atveju. Ne veltui surašiau sąlygas apie sumos sumokėjimą iškart, bei didelį iškrentamumą. Klausimas kad ir tau: Ar investuotum su 80 % nesėkmės tikimybe didelę pinigų sumą? Kokios grąžos pageidautum, jei visgi vykdytum tokią investiciją? Šiuo „lempiniu“ atveju gali primesti, kad investuojančių į studentus reikalaujami procentai, grąža būtų tokia, kad 2jų studentų sumokėtos palūkanos atpirktų 8nių nesėkmingų studentų investicijas. Pasiskaičiuok, kokios palūkanos būtų, ir kiek tada kainuotų mokslas sėkmingam studentui. Valstybinė mokesčių sistema leidžia finansinę naštą padalinti visiems po truputį, ir milžiniškos sumos tampa ne tokios didelės. Ir be to, įsivaizduoji, ką turiu omeny, teigdamas „abstrakti valstybė“?
ZmogZ 2013-04-29 21:02
. Kelius tiesia kelininkai, žmones gydo medikai. Už saugumą taip pat dėkok ne valdžiai, o visiems kitiems aplinkiniams, kurių didžioji dauguma geri žmonės.