Su šypsena: porakanopių būrio Goldbergo mašina iš faneros (Video)  (0)

Kalifornijos universiteto (UCLA) absolventė Nova Jiang sukonstravo nuotaikingą instaliaciją, kuri netikėtais tarpdiscipliniais ryšiais sujungia gana mažai susijusias sferas – šiuo atveju gamtos pažinimą, mechaniką ir veterinariją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši japonų kilmės menininkės instaliacija pastatyta Pitsburgo vaikų muziejui. Fanerinė karvė yra interaktyvi mechaninė skulptūra, kurią vaikai gali pašerti kamuoliuku – įmesti jį į "karvės" žiaumojimo organus ir stebėti, kaip "maistas" keliauja iš medžio sukaltu stilizuotu virškinamuoju traktu, kol galiausiai kelionės pabaigoje, išvydęs šviesą tunelio gale, iššaunamas lauk ir krenta pas likimo brolius tam reikalui pastatytame krepšyje.

Fanerinę karvę galima vadinti Rubo Goldbergo mašina (Rube Goldberg Machine) – sudėtinga mechanine kompozicija, kuri paprastą veiksmą įvykdo per neįtikėtinai sudėtingą ir ilgą veiksmų bei mechanizmų konvejerį. Veiksmas vyksta, galima sakyti, griūvančių domino kauliukų principu.

Tokio tipo įrenginiai Goldbergo mašinos pavadinimą gavo amerikiečių karikatūristo ir išradėjo Rubo Goldbergo (Rube Goldberg) garbei. Beje, prieš keletą mėnesių esame publikavę vaizdo žinutę "Linksmasis blynų kepimo konvejeris: nuo kiaušinį dedančios vištos iki garuojančių blynų lėkštės" su nuotaikingu filmuku apie blynus kepti sugebančią Goldbergo mašiną.
Nors šiandien ne penktadienis, o pirmadienis, tai jokiu būdu nereiškia, kad gera nuotaika neprošal ne tik penktadieniais. Šiaip ar taip, vasara. Vasariškos nuotaikos jaučiamos ir užsienio mokslo ir technologijų portaluose :)

Vaizdo siužetas


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)