Aliaskoje – neįprasti karščiai: šiandien 27°C – 35°C, žmonės deginasi ir maudosi  (2)

Aliaskos gyventojai džiaugiasi neįprastai karšta vasara. Viename šalčiausių pasaulio regionų – Aliaskos valstijoje – temperatūra kai kur pakilo net iki +35°C, penkiuose miestuose pranešama apie neregėtus karščius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip informuoja telegraph.co.uk, valstijos sostinėje Ankoridže birželį įprastai būna 15 laipsnių šilumos, o šį antradienį sušilo net iki 27 laipsnių. O vos prieš mėnesį mieste snigo.

Aliaskos sveikatos apsaugos specialistai parašė socialiniame tinklapyje „Facebook“, kad gyventojai nepamirštų pasitepti kremu nuo saulės. Namuose ir biuruose žmonės leipsta nuo karščio, nes beveik niekur nėra oro kondicionierių. Gyventojai šluoja iš parduotuvių ventiliatorius ir priemones nuo uodų, kurių stipriai pagausėjo per karščius.

Daugiausia rašoma ir kalbama apie karštį. „Labai džiaugiuosi, – sakė prie Žąsų ežero besideginanti 18 m. Jordan Rollison. – Tokios vasaros nėra buvę.“

Tiesa, kai kuriuos karštis vargina arba kelia susirūpinimą dėl klimato kaitos.

Prieš dvejus metus atsikrausčiusi gyventi į Ankoridžą Lorraine Roehl nemėgsta karščio. „Esu įpratusi prie vėsaus vandenyno vėjo“, – sakė ji.

Neoficialiais duomenimis, Talkitnoje temperatūra buvo pakilusi iki 37 laipsnių, o tai buvo aukščiausia temperatūra Aliaskoje. Šis rekordas buvo užfiksuotas 1969 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(14)
(0)
(0)

Komentarai (2)