Gineso knygos akibrokštai: didžiausias afrikietiškas plaukų kamuolys (Video)  (2)

38-erių Aevin Dugas – didžiausios natūralios afrikietiškos šukuosenos pasaulyje savininkė. 14 metų augintas garbanėlių kamuolys yra įspūdingo 1,32 metro skersmens ir įtrauktas į Gineso rekordų knygą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors savo "augintiniais" A. Dugas labai didžiuojasi, moteris pripažįsta, kad kartais originali šukuosena kelia tam tikrų sunkumų. Socialine darbuotoja Luizianoje (JAV) dirbanti moteris vienu gyvenimo tarpsniu išbandė viską, kad ištiesintų garbanotus savo plaukus. Tačiau vieną dieną suprato, kad tiesūs plaukai – ne tai, ko jai reikia.

"Moterims peršama nuostata, kad iš tiesų nuostabūs yra tik tiesūs plaukai, - pasakoja unikalios šukuosenos savininkė. – Bet tai – beprotystė. Afrikietiško stiliaus šukuosena yra mano prigimtinė, natūrali, ir už tokius plaukus negali būti nieko gražiau."

Prieš 14 metų susižavėjusi sena savo motinos nuotrauka, ji nusprendė iškeisti dirbtinai ištiesintus plaukus į natūralių garbanėlių kupetą. Plaukus ji vis augino, o 2010 m. pasiekė naują pasaulio rekordą – kaip didžiausios afrikietiško stiliaus šukuosenos savininkė. Ir tapo pavyzdžiu daugeliui afrikiečių moterų.

Nieko stebėtino, kad įspūdingos garbanėlių kaskados nuolat sulaukia praeivių dėmesio. Daugelis klausia, ar plaukai tikri, o kai kurie negali atsispirti ir, kad įsitikintų jų tikrumu, prašo Aevin leisti prie jų prisiliesti.

Aevin planuoja plaukus afrikietišku stiliumi auginti tiek, kiek leis aplinkybės. Tiesa, luizianietė pažymi, kad kolosalaus dydžio plaukų kamuolys kartais kelia problemų. Pavyzdžiui, vairuojant automobilį, moteriai plaukai užstoja šoninio vaizdo veidrodėlius. Vaikštant šaligatviais, plaukų šūsnis neretai užkliūna už medžių šakų ar krūmokšnių. Labiausiai A. Dugas nekenčia, kai žmonės liečia jos plaukus neatsiklausę, ar galima tai daryti.

Savo šukuoseną moteris pasikoreguoja triskart per metus, o trinkdama plaukus naudoja išsyk penkis skirtingus plaukų kondicionierius. Tikėsite ar ne, tačiau tokia sferinė plaukų stirta džiūva dvi dienas. Aevin pamena vieną atvejį, kai išsiplovus galvą sekmadienį, trečiadienį jos plaukai vis dar buvo drėgni.

Tačiau, anot rekordinės šukuosenos savininkės, yra ir vienas didžiulis tokių privalumas: kadangi jos plaukų rutulys yra didžiulis ir labai minkštas, jis naktimis tampa idealia... pagalve :)




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (2)