Atidarytas aukščiausiai pasaulyje esantis oro uostas  (0)

Azijoje pradėjo veiklą aukščiausiai pasaulyje pastatytas oro uostas, turintis pagyvinti turizmą Tolimuosiuose Rytuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

4 411 metrų aukštyje virš jūros lygio įrengtas Daočeng Jadingo oro uostas (Kinija) nuvainikavo ankstesnį rekordininką – Bangdos oro uostą Tibeto autonominiame regione (Kinija), esantį 4 334 metrų aukštyje.

Tokiame aukštyje lėktuvų variklių stūmos galia sumažėja dėl daug retesnio oro, todėl tenka įrengti ilgesnius kilimo takus. Daočeng Jadingo takas yra 4 200 metrų ilgio – tik 242 metrais trumpesnis negu ilgiausias takas Niujorke veikiančiame Johno F.Kennedy tarptautiniame oro uoste.

Atvykę keleiviai taip pat perspėjami, kad jiems gali svaigti galva ir pasireikšti kiti kalnų ligos simptomai.

Valstybinė žiniasklaida antradienį pranešė, kad pirmadienį prasidėję skrydžiai iš naujojo oro uosto sutrumpins kelionę iš vaizdingų Daočeng Jadingo apylinkių į Sičuano provincijos sostinę Čengdu iki 65 minučių. Anksčiau važiuojant autobusu šis kelias būdavo įveikiamas tik per dvi dienas.

Kaip pranešama, iki šio mėnesio pabaigos planuojama atidaryti ir kitų maršrutų.

Šis regionas yra vartai į Tibetą. Pekinas tikisi, kad suintensyvėjęs turizmas padės sumažinti nepasitenkinimą tarp vietos tibetiečių ir jį stabilizuos, skatindamas ekonomikos vystymąsi.

Pekinas tame regione pastatė daug oro uostų, kuriose lėktuvai leidžiasi gana retai, taip pat išleido 3,68 mlrd. JAV dolerių (9,5 mlrd. litų), tiesdamas aukščiausiai pasaulyje esantį geležinkelį per amžinojo įšalo regionus į Tibeto sostinę Lhasą.

Daočeng Jadingas yra vaizdinga vietovė, kuri prieš daugiau nei dešimtmetį buvo pervardyta Šangri La – tikintis, kad toks žingsnis pritrauks daugiau turistų dėl aliuzijų į mitinį Himalajų kraštą, pavaizduotą 1933 metais išleistame britų rašytojo Jameso Hiltono romane.

Tačiau aplinkinė Garzė Tibeto autonominė prefektūra taip pat buvo politinių neramumų židinys. Joje neretai įvykdavo susideginimų, laikomų protestais prieš centrinę Kinijos valdžią.

Sutrumpėjus kelionės laikui į tą regioną būtų daug lengviau pasiųsti karius kilus didesniems neramumams. Vėliausi tokie bruzdėjimai Sičuano regionuose, kuriuose gyvena daug tibetiečių, vyko 2008 metais.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)