Lietuviškais atlyginimais greitai stebėsis ir latviai su estais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

arab 2013-10-15 11:52
Šeši šimtai penkiasdešint trys EURAI = (553 svarai). Pasiulykit anglui arba vokieciui uz tokia alga isgyvent visa menesi, bet cia ne minimumas, cia vidutine alga Idomu ka atsakytu vokietis arba anglas, pagalvotu turbut kad anekdotas, arba koks realybes sou kurimas naujas, kur reiks ISGYVENT (egzistuot)
Plastique 2013-10-15 12:16
Dar stebitės kodėl jaunimas bėga iš Lietuvos? ... ))
Simplicity 2013-10-15 12:24
Kai prieš gerus 5 metus bendradarbiui airiui pasakiau, kad MMA Lietuvoje yra 240 €/mėn., jis pasakė jog labai gerai gyvenam — „240 eurų per savaitę yra tikrai neblogi pinigai“. Jį pataisius, kad tai yra 240 eurų per mėnesį, bandė apeliuot į gerokai mažesnes išlaidas pragyvenimui (Tačiau mes visi puikiai žinom kiek kainuoja šildymas ir buto nuoma 40 metų senumo daugiabutyje) p.s. Žiūrint į vidutinius atlyginimus jau nenuostabu kodėl Airijoje sutinku tik vieną kitą estą.
immortallt 2013-10-15 12:50
Lyginant Lietuvą, reiktų turėti omeny ypač didelį šešėlį. Kas jį neigia, apgaudinėja save ir kitus.
ponulis 2013-10-15 13:00
Na Vilniuje dar dar algos tos didesnes, bet ir pragyventi ten brangiau. Tokiuose Siauliuose, tai is mano 15 draugu, 90% panu uzdirba ~1-1.200 lt, bahurai 1-1.500 lt. Kiti bizniauja, o kurie geriau uzdirba, tai dirba logistikos srityje , su "furom" susije. Cia nera darbo, kur gautum daugiau... O jei masinu biznis uzsidarytu, tai dar 50% iki 30 metu zmoniu is cia isvaziuotu i kitas salis, nes puse kazka su masinom susije dirba.
aurimokas 2013-10-15 13:05
Didelis šešėlis kyla iš neprotingai didelių ir per daug išpūstų nešešėlinių kainų (alkoholis, cigaretės, kuras ir kitos kontrobandinės prekės). Tik lietuviški ekonomistai gali mastyt kad keliant kainas ir mokesčius bus perkama daugiau prekių ir paslaugų.
Simplicity 2013-10-15 13:16
. Airija, JK, Ispanija, Vokietija, Norvegija ir t.t. — visur tu gali dalį ar net visą atlyginimą gauti neapskaitytais pinigais. p.s. Norėčiau sužinoti kokias neapskaitytas pajamas gauna už 1000 litų dirbantys AB „Lietuvos paštas“ kurjeriai ir viršininkai. Kvepalais ir į Airiją siunčiamais skilandžiais pasiima?
unytas 2013-10-15 13:19
jei cigareciu kainas sumazintu tai sumazetu ir kontrabanda ir pardotuves laimetu an kiekio pardavimu. o kelent kainas alchoholo tai kas gere tas ir gers bet jieskos pigesno pasirinkimo pvz kontrabanda. taip valstibes budzetui bus blogau bet zmogus sutaupis kelis litus. taigi po keliu metu nebevarisim i norvegus ar i anglija o kelausim i estija kaip emigrantai ir netoly ir alga gera. i bulka uzsipile pilna balona duju ir numinsim keturiese ir pigi kelone butu. o jei rusu moki ir kalbos nereiketu svojonu salys ta estija
peeplt 2013-10-15 14:09
Ponuli, tikčiau aš tau į dvigubą draugą, arba trigubą draugę. Esu šiaulietis. Šešėlinių pajamų neturiu, su automobiliniu ar logistikos verslu nieko bendro neturiu, esu laisvai samdomas, kiek darbų dirbęs nei vieno neieškojau per pažystamus ar kaip kitaip. Ir skirtingai nei VISI lietuviai, kai manęs paklausia kaip gyvenu atsakau. PUIKIAI! Išgirdę iš manęs tokį atsakymą daugelis susiraukia tarsi būčiau orą pagadinęs. Žiūri skersai. Dalis pagalvoja kad "durnelis", kita dalis galvoja kad esu labai turtingas kad taip šneku. Nors realiai mano socialinis ir ekonominis statusas dažnai niekuo nesiskiria nuo visų bliaunančių. O aš ir toliau gyvenu stabiliai gerai kaip tikras nelietuvis Nėra viskas taip blogai kaip visi čia piešia. Dauguma blogai uždirbančių yra arba jauni be visiškos kvalifikacijos, arba ambicijų visiškai neturi. O kiek tenka sutikti garbingo amžiaus "specialistų" kuriuos kvalifikuota darbo jėga būtų sunku pavadinti. Jūros tokių. Kuriems viską su pirštų teka rodyti, nes mastyti ne tai kad nesugeba, tiesiog kategoriškai atsisako. Dar įdomu lietuviškas bruožas susitaikymas. Turiu keletą draugų kurie atrodo ir protingi ir darbštūs ir iniciatyvos turi, bet kažko bijo. Bijo pareikalauti darbdavio didesnio atlyginimo, bijo pasidomėti darbo rinka ir keisti kažką savo gyvenime. Tai darbdaviams irgi labai palanku. Kam specui mokėti 3 jai jis ir už 1,2 sėdi. Ir sėdi kenčia tokie. Burba forumuose. Burba burba kol išvažiuoja braškių skinti. Lenkia nugaras, bučiuoja svetimų ponų kojas ir džiaugiasi kad sugeba grįžti kartą ar du per metus paatostogauti į Lietuvą.
Shinigami 2013-10-15 14:43
O tai tavo darbdavys turi apmokėti tavo gyvenimą 40 metų senumo sovietiniame daugiabutyje? Šiaip sovietiniai pastatai nėra statyti taip, kad taupytu šilumą, nes nebuvo tam prasmės. O dabar reikia taupyti.
Ghost_S 2013-10-15 14:49
Mane labiausiai nepatinka, kad atskiriami zmogaus ir darbdavio mokami mokesciai. Jeigu zmogus i 'rankas' gauna 2000 LT, tai iki mokesciu jo atlyginimas yra apie 3400 LT. Kur sumokami mokesciai yra apie 42% + pridetines vertes mokestis 21% nuo 2000 LT + akcizai. Tai realiai grynai prekems ir paslaugoms lieka 1580 LT is 3400LT, kas yra 46% nuo uzdirbtu pinigu. Kas yra liudna, nors pencininkus,mokytojus ir kitus valstybes tarnautojus kazkas turi islaikyti. Idomu jeigu zmones patiems reiketu moketi mokescius gavai i banko saskaita 3400 LT sumokei mokescius 1400 LT. Idomu kaip keistusi zmoniu poziuris i valstybes neefektyviai naudojamas lesas?gal zmones taptu labiau atsakingesni ir pilietiskesni?
unytas 2013-10-15 15:17
idomu ar daug kas sumoketu 14000lt i valstibes budzeta. manau daug kas nemoketu o valstibe be pajamu pradetu pati taupiti ir lesas skirti ten kur reike
Simplicity 2013-10-15 15:30
Išsitraukei vieną sakinį iš konteksto, tai dabar žinokis ką su juo daryti
arab 2013-10-15 15:37
Esme ne darbdavys, esme ne darbuotojas, ESME kad Lietuvoje tikrai prasta padetis, kaip Europos sajungos narei. Viskas apkrauta didziausiais imanomais, mokesciais, visiskai neadekvaciais musu algos, taip ir gaunas uzburtas ratas. Nori kurti versla, bet esi uzsmaugiamas mokesciu, taip dideja antkainiai ir t.t t.t t.t. Visiskai neskatinamas smulkus verslas, nuomos mokesciai patalpu ir t.t kosminiai. Dabartinem kainom, kuro, sildymo, maisto, pramogu, minimali alga turetu but ~3500 i rankas.
Aidas 2013-10-15 15:37
Shinigami yra labai mandras darbdavys. Shinigami - darbdavys nieko neprivalo apmokėti. Yra darbo rinka ir tiek.
immortallt 2013-10-15 16:02
Anyway, galvokit ką norit, kaltinkit ką norit, gi esmė jums kaltinti, o ne kažką keisti ar bent sugalvot kaip keisti. Svarbu pačiam, kad nieko daryti nereiktų. Gi taip paprasčiausia, kaltas "čiūr ne aš".
Simplicity 2013-10-15 16:35
Ką kiekvienas iš mūsų, kaip pilietis, galime padaryti, kad Lietuvoje būtų geriau? Aš galiu grįžęs į Lietuvą išleisti Airijoj uždirbtus pinigus, taip paremdamas lietuviškas įmones ir pačią Lietuvą. Dar galiu dalyvauti Seimo ir prezidento rinkimuose, nes tokią teisę man suteikia lietuviškas pasas. Lygiai taip pat galiu būti nepatenkintas sprendimais tų, už kuriuos nebalsavau, bet gi nepulsiu rinkti 300 tūkstančių parašų, kad surengti referendumą Galiu įstoti į kokią nors partiją ir vėl apsimesti, kad yra svarbus mano balsas ir pasiūlymai, o ne nario mokestis Dar galiu investuoti į savo žinias, tačiau tai visiškai niekaip neatsilieps visuomenės gerovei. O gal turėčiau eiti prie Seimo rūmų ir susideginti, taip išreikšdamas savo nepasitikėjimą esama situacija? Ką gali padaryti vienas žmogus? p.s. Savęs apgaudinėjimas ir nuolatinis kartojimas, kad Lietuvoje viskas yra gerai, savaime jokių rezultatų neduos.
punktyras 2013-10-15 16:46
... lygiai kaip savęs apgaudinėjimas ir nuolatinis kartojimas, kad Lietuvoje viskas yra blogai, savaime jokių rezultatų neduos.
Simplicity 2013-10-15 17:00
Jei jau išsiaiškinom, kad nei viena nei kita neprisideda prie to, kad gyvenimas gerėtų, tai gal duosi keletą realių patarimų kaip kiekvienas iš mūsų galėtumėm prisidėti prie situacijos Lietuvoje gerinimo? Pvz., gal galėtum duoti pasiūlymą kaip aš galėčiau paspartinti dujų terminalo ir VAE statybas?
immortallt 2013-10-15 17:02
Ar aš sakiau, kad VISKAS yra gerai? Jokioje šalyje nėra VISKAS gerai. Ta pati Airija turi labai didelių problemų. Ką galime padaryti? Dirbantys kelti kvalifikaciją ir kurti, o ne laukti, kol didesnes išmokas gauti. O kas dėl algų vokeliuose, taip, būna ne tiek ir mažai darbuotojų, kurie pareiškia, kad jei oficialiai mokės didesnę nei minimumas algą, tai nedirbs, nes praras išmokas. Arba pvz priimi darbuotoją, be kvalifikacijos, dirba į mėnesį kokias 140-150h, (pilnas etatas 168h vidutiniškai), gauna 3k į rankas ir pradeda iš tavęs, kaip darbdavio išsipisinėti, nes elgiesi su savo darbuotojais kaip su žmonėmis. Kai pradedi elgtis kaip jie tikisi iš tavęs tikisi (nesiskaityti ir pan) - atsiranda pagarba ir dirba visi, o ne išsipisinėja, kaip maži vaikai. Kaip sumažinti šešėlį Lietuvoje? Sumažinti su darbo santykiais susijusių pajamų apmokestinimą ir įvesti NT bei automobilio mokesčius. Tai palies labiausiai tuos, kurie turtingesni, o ne tuos, kuriems sunkiausiai sekas. Kaip didinti algas? Skatinti darbo vietų kūrimą, ką puikiai darė praėjusi vyriausybė pritraukdama stambias užsienio kompanijas įkuriančias aukštą pridėtinę vertę kuriančias kompanijas. Pvz Barclays, algos prasideda metus išdirbusiems kažkur nuo 3,000 litų į rankas. Aukštesnės kvalifikacijos gauna dar gerokai daugiau. Planavo apsiriboti berods 200 darbo vietų įkūrimu, bet gavosi, kad dabar planuoja berods iki 1,200. Tai gerai ne tik dėl to, kad sukuriamos darbo vietos, bet importuojamos žinios ir darbo kultūra, sukuriamos netiesiogiai 5-10 darbo vietų per vieną. Bet ką mes matome visuomenėje... Išsirenka Butkevičių su kitais idiotais, kurie per metus nieko nenuveikia ir tada tikimės, kad gyvenimas pagerės. Kas kaltas dėl to, kad renka komunistus, kurių darbo metodai nuo SSRS laikų nepasikeitė? Gamyboje algos dar mažos, nes nesugebėjo pakankamai investuoti į gamybą. Taip pat dar verslo ir darbo kultūra tik formuojasi. Jums atrodo paprasta, bet kažkaip nė vienas neinat ir nesukuriat multimilijoninio verslo per porą mėnesiukų, nes visi tik "bla bla bla" žinot. Užsipulti, kad "jaunatviško maksimalizmo pilnas" skubat, bet kuris iš Jūsų, bent bandėt kalbėtis dėl verslo finansavimo kalbant apie sumas su 7 nuliais (buvo du pokalbiai, tad pro duris nebuvau išprašytas). Apie tai ir kalbu, kad kiekvienas: "o ką aš galiu padaryti", vat kaltas tas kitas. O kas dėl gero gyvenimo užsienyje. Ramiai sau dirbdamas, su vidutine kvalifikacija, uždirbu 3,000LT/mėn po 2 metų stažo. Jei dirbčiau tiek, kiek emigrantai užsienyje (bent po 200h/mėn), galiu turėti 4,500, gal net 6,000. Dabar tu man papasakok, kiek per mėnesį žmogus išleidžia Airijoje, jei gyvena normaliai? Pridėk ir privataus sveikatos draudimo išlaidas, vidutines stomatologo išlaidas, vaistus ne iš Lietuvos ir visa kita, kur sutaupai pasinaudodamas ryšiais su tėvyne? Ai, dar pridėk, kad Airijos skola yra tokia didelė, kad greičiausiai socialinės išmokos bus rėžiamos per pusę dar, kad nebankrutuotų šalis. Bet vis tiek, matyt tik juoda ir balta yra geriausia - aš baltas, bet va visi kurie gyvena geriau už mane yra juodi. Gi taip tampi toks doras ir tyras, pasaulio auka, kurio visi turi gailėtis. O tai lietuviam ypač būdinga, jei tik kas apsimeta, kad yra kažkieno skriaudžiamas, tai žiūrėk rinkimuose garantuotai būsi išrinktas, susirenka krūvos žmonių tavęs ginti ir pan., o gali būti, kad ir žudikas recidyvistas.