Sirijos tragedija: per dykumą keliaujantis keturmetis berniukas  (13)

Jungtinių Tautų (JT) organizacijos darbuotojai tarp iš Sirijos į Jordaniją dykuma traukiančių pabėgėlių rado vienišą keturmetį berniuką Marwaną. Vaikas pasimetė minioje ir toliau keliavo be tėvų. Laimei, berniuko šeima atsirado vos peržengus Jordanijos sieną, „New York Post“ cituoja gazeta.pl.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuotrauką, kur matosi vienišas keturmetis, keliaujantis dykuma, socialiniame tinkle „Twitter“ išplatino JT darbuotojai. Ji apkeliavo visą pasaulį. Kaip rašo komentatorius, Marwanas yra tarsi vienas iš tragedijos, ištikusios sirus, priverstus palikti savo namus ir bėgti iš karo apimtos teritorijos, veidų. Iš pradžių nebuvo žinoma, kada tiksliai vaikas pasiklydo ir kaip toli yra jo šeima. Vėliau paaiškėjo, jog užteko vos kelių žingsnių, kad berniukas dingtų tėvams iš akių. Negalėdamas rasti savo artimųjų jis paprasčiausiai keliavo pats vienas. Tada Marwaną ir pastebėjo JT darbuotojai. Socialiniame tinkle buvo nuolat skelbiama informacija apie berniuką, o pirmadienį pasklido žinia, kad vaikas saugus, o jo šeima atsirado vos peržengus Jordanijos sieną. Paiaškėjo, kad vis dėlto berniukas nebuvo vienas dykumoje, kaip atrodė iš pirmosios nuotraukos. Jis pasimetė, tačiau ėjo kartu su visa tokių pat pabėgėlių kolona.

Marwanas tėra vienas iš daugybės mažųjų pabėgėlių, kasdien traukiančių iš Sirijos Jordanijos sienos link. Per dvejus metus taip buvo pabėgę apie milijonas žmonių, o vien per pastarąjį pusmetį prieglobsčio išvyko ieškoti dar milijonas. Pernai metų pabaigoje, JT skaičiavimais, Sirijos sieną per dieną peržengdavo 5 tūkst. žmonių, tad iki metų pabaigos pabėgėlių skaičius turėjo peržengti 3 mln.

„Sirija po truputį nukraujuoja. Moterys, vaikai ir vyrai traukiasi per sieną, neturėdami nieko, be drabužių, kuriuos yra apsirengę“, – vienoje iš ataskaitų rašė JT pareigūnai. Kaip sakė viena pabėgėlė iš Sirijos, jų laukia ne itin linksma ateitis, nes sąlygos pabėgėlių stovyklose tragiškos.

Pačioje Sirijoje priskaičiuojama dar apie 4,2 mln. žmonių, kurie buvo priversti palikti namus, bet negalėjo ar nenorėjo palikti savo šalies. Esą jie gali būti dar prastesnėje situacijoje, negu pasiekę Jordaniją ar išvykę dar toliau, kadangi jokia tarptautinė humanitarinė organizacija šiuo metu neturi galimybių teikti rimtą pagalbą pačioje Sirijoje, todėl tenykščiai pabėgėliai palikti likimo valiai. Daug iš jų gyvena tarp griuvėsių, kasdien kovodami dėl išlikimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (13)