Psichologas Gediminas Navaitis: Vladimiras Putinas blaškosi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

stdio 2014-03-05 10:27
Straipsnis tinka t.lt portalui - Volodios sugebėjimai iškreipti laiką ir erdvę tiesiog nerealūs.
min 2014-03-05 13:03
Auksciausio lygio cinizmas...
Ernestass 2014-03-05 15:27
Ach šventas naivume! Toks mąstymas ir tokie straipsniai ypač pavojingi krizės metu kadangi neveiklumas ir oponento nuvertinimas dažnai pasibaigia pralaimėjimu. Ypač dabar kai nėra nei vieno deramo įrodymo, kad ši invazija buvo spontaniška ar yra tiktais dabar improvizuojama.
vanduo4 2014-03-05 16:13
- Putinas turi kiausus. Krymas yra Ukrainos laisves kaina. Manau turit su tuo susitaikyti ir gyventi toliau. Tuo labiau, Krymas istoriskai nebuvo Ukrainos teritorija, tai tebuvo Chrusciovo dovana Ukrainai, kaip Tarybos Sajungos narei. TRS zlugos, o dovanos gryzta atgal ir tiek. Jeigu nenorit karo - privalesit su tuo susitaikyti, tuo labiau, Kryme gyvena absoliuti dauguma rusu. Na tegu jie ir gyvena toje Rusijoje. - Jau geriau pasirupinkit Krymo Totoriu galimybemis emigruoti y Ukraina ir visiems bus gerai. - Cia svarbus yra vienas elementas - ryskeja Rusijos imperijos sienos, Rusija vis labiau izoliuojasi nuo Pasaulio. Na, o gal Rusija, atradusi savajy as, viena diena suspindes Pasauliniu mastu. Laikas parodys. - Sekmes.
Eidumukas 2014-03-05 16:17
Krymas istoriškai nėra Rusijos. Okupavo ir privežė rusų. Jeigu jau Krymą laikytume Rusijos dalimi, tai ir Lietuva turėtų būti "istorinė" Rusijos dalis, pagal tokią logiką.
Ernestass 2014-03-05 16:18
Problema tik ta, kad Ukraina buvo paskendusi skolose. Po šio incidento Ukraina bus paskendusi skolose ir be didžiulio sąjungininkų investicijų, jos neištrauks iš Rusijos įtakos zonos. Deja, jiems teks giliai iškratyti savo kišenes norint tą pasiekti, kai tuo tarpu Putino kišenės gilios ir jei nori, jis gali dar labiau Ukrainai ekonomiškai gyvenimą apsunkinti. Siūlai į dar gilesnę istoriją žiūrėti? Tada kokia nauda? Visos šalys turės teritorinių konfliktų. O čia Rusija turi gerą kozeri- Kryme ne tik gyvena rusai, bet kartu yra ir pro-rusiškas. Jame netgi tikrai demokratiški rinkimai gali parodyti tai, kad patys jo gyventojai nori būti prijunkti prie Rusijos. Ar gali būti dar geresnis scenarijus kitų šalių teritorijų aneksijai?
vanduo4 2014-03-05 16:34
- Krymo niekas neokupavi ir nepriveze rusu. Krymas visada buvo rusijos teritorine dalis. Bet del geografines padeties ir administravimo sunkumu, Krymo savivalda buvo patiketa Ukraina. Tuo labiau, Krymas netgi iki siol turejo savo savivalda, o ne tiesiogine is Kijevo; - Rusu priveze y Ukrainos teritorija kai Stalinas vyke Ukrainieciu genocida. Pasidomek bisky.
Vytax 2014-03-05 17:26
Joks prijungimas neįvyks. Nepripažins to tarptautinė bendruomenė. Bus tik teritorija, kuri neturės realios valdžios ir tvarkos.
Arns 2014-03-05 17:41
Jei Ukraina pripažins... Šiaip juokinga, kai visokios šalys, kaip pvz Moldova, neįkišusi nosies dešimtmečius į separatistines sritis, kurios istoriškai priklausė tiek kiek kažkoks diktatorius primetė, dėl jų aukoja brangų laiką ginčams ir kivirčams. Dėl bereikšmių kvadratinių kilometrų negali vykdyti savarankiškos politikos... Atsisakytu ir laimingai, nori vakarietiškai, nori rytietiškai gyventu.
Ernestass 2014-03-05 22:06
Pinigų negalima spausdintis kiek norima. Jų reikia spausdintis, taip, bet turi būti tam tikras balansas tarp augimo ir pinigų įvedimo į rinką. Iškreipsi balansą, augs infilacija ir kris pinigų vertė taip pakenkdami kreditiškumui bei ekonomikai. Žinoma, kad buvo ir yra ydų šiame procese, tačiau tiesiog atspauzdinti pinigų neįmanomą nesumokant už juos savo ekonomine gerove. O su Ukraina, tai jai reikės pagalbos antraip taps tikrai nemalonia valstybe gyventi. Kažkas ją turės ištraukti, jei tai nebus vakarų gilios investicijos, tada Putinas išties pagalbos ranką. Be to, vakarai pagaliau pajudėjo. Gera pradžia, pusė darbo: http://www.telegraph.co.uk/finance/fina ... -15bn.html Ech, technologijos.lt kiek man laiko suryja net nespėju deramai sekti įvykių tačiau galiu pasakyti, kad žmonės čia yra giliai, netgi religiškai įsitikinę savo teisumu ir padarys viską, kad tai įrodytų. Čia ir yra žmonijos bėda, pripranta prie to ką mato ir nebegali įsivaizduoti kitokio pasaulio. Putino invazija yra bauginančiai gerai organizuota. Jis yra paėmęs iniciatyvą ir netgi pats puola vakarus su įvairiais grasinimais. Ši invazija nėra spontaniška, jai gerai ruoštasi ir Putinas tikrai neplanavo pralaimėti čia. Jums ir sąjungininkų politikams reikia tą įsikalti į galvą, nes antraip galite stipriai nudegti. Ir kas tada bus "Ne toje istorijos pusėje", a Obama? Va, tokie retorika užsiiminėja mūsų lyderiai kol Putinas laimi viena po kito smulkias pergales Ukrainoje. Jei taip nesiliaus tai kažkas bus stipriai išbudintas iš savo iliuzijų ir grąžintas į realybę.
Arthuras 2014-03-05 22:14
Kaip tu nesupranti, kad ta Ukraina Europai - kaip šuniui penkta koja?.. Ten liaudis išsiskirsčiusi, išsidalinusi. Kaip gali ginti Krymą, jei vietos gyventojai tavęs nepalaiko?.. Jokiai vakarietiškai sąjungai nepriklauso. Nėra garantijų, kad užteks valios įstot į NATO ar ES ateityje. Merkti eurus nežinant efekto?.. Primerksi eurų belekiek, o po to sugalvos pakrypt į rytų pusę... Jei kas ir religiškai įsitikinęs, tai tu. Čia didžioji dauguma piliečių savo nuomonę paremia bent jau skaičiais. O tu, sugebi pasakyt, kad "geriau neerzint meškos". Šikna tenais, o ne meška...
Ernestass 2014-03-05 22:23
Tu nesupranti manęs. Dėl to ir minėjau, kad Europa ten negali laimėti dėl tavo išvardintų priežasčių. Jai "šikna" ten bet kokiu atveju, tačiau viskas, ji jau įklimpo. Ji turi padėti Ukrainai ir prieš tau ką sakant, pasitikrink savo šaltinius, Europa jau prižadėjo investuoti į Ukrainą dideles sumas pinigų. Taigi, ji žada kišti pinigus į savo penktąją koją dabar... Paremti skaičiais? Kokių skaičių nori? Aš vis nurodau straipsnius, pateikiu argumentų, tačiau tiktais sulaukių įžeidimų.
Arthuras 2014-03-05 22:37
Kai lygindamas Rusijos ir visos Europos ekonomiką sugebi išlementi, kad pastaroji nekonkurencinga... Nori, kad nesusilauktum aštrių pasisakymų? Tai neįmanoma.
Arns 2014-03-05 22:47
Mielas džigitai, suprantam tavo užsispyrimą, bet gal nelaimėjimą ir vadinkim nelaimėjimu, be visokių atmazkių?
Ernestass 2014-03-05 22:50
Aš noriu, kad patys nekalbėtumėte kaip fanatikai praplautomis smegenėlėmis. Aš vienintelis čia argumentavau ir rėmiausi šaltiniais. Mano "opozicija" sugebėjo tiktais lėkštus įžeidinėjimus išlementi. Džiaukitės, kad administratoriai čia tokie tolerantiški, iš kitų portalų būtum pora kartų išvarytas. Rytoj tikriausiai normaliai atsakysiu į temą ir argumentuosiu kodėl taip manau. Tačiau vargu ar kas čia tiek iškentės naujų prieštaravimų nepribėręs man.
Eidumukas 2014-03-05 23:15
Tas "visada" tai tik paskutinius kokius du šimtus metų. Tai vis tik sutinki, kad privežė rusų. Na, esmė, kad čia tik niunsai, o šiandien Krymas yra Ukrainos visiškai teisėtai.
Arthuras 2014-03-05 23:46
Nebejuokink... http://www.delfi.lt/news/daily/world/pr ... d=64188088 Aš irgi va tokių šaltinių galiu primėtyt ir net daugiau, nei tu.
Arns 2014-03-06 09:42
Mielasis džigitai, suprantame jog kalniečio kraujas karštas ir jam visada pirmumas, tačiau meluoti nereikia. Jei eidamas gatve pamatei 2 lt monetą, bet jos nepakėlei, realūs faktai tik du: a) moneta po tavęs liko gulėti, b) ji neatsidūrė pas tave, tad visai nesvarbu ar nenorėjai jos kelti, ar tau nereikė, ar skubėjai... galutinis rezultatas tas pats. Tai Europos žmonėms nereikia tų ukrainiečių, jiems jau užtenka lietuvių, lenkų, vengrų, rumunų, bulgarų.... o kur dar graikai bei nestabilūs kiti pietiečiai, kuriems ES begalinis pinigų maišas? Būtent todėl jau senai Ger-money prieš plėtrą. Tačiau "giminaičiai" ne tik vežasi šeimas, bet ir bando inkorporuoti ir visas valstybes, kad tik jas išlaikytu. Būtent todėl dar prieš kelis metus Lenkijos pradėta programa "rytų kaimynystė", siekė pastatyti savas vyriausybes buvusioje TSRS, ir per partnerystės sutartis įtraukti į laukiančiųjų eiles. Bet tada įvykiai arabų pasaulyje sužlugdė visas Lenkijos viltis. Iki pernai atėjusios Lietuvos eilės pirmininkauti EK. Pagalvokim, ką pirmiausia gauna Europa? Savus statytinius, kurie paklusniai klauso Europos visais reikalais, leidžia be muitų įvežti prekes. Gauna rinką į pažadą priimti į ES, nors pvz Turkija jau kelis dešimtmečius laukia, ir nė nepanašu jog ją priims. Bet faktas, kad ir trauktis nebe labai kur jai yra. Tad štai ir atsakymas tau, kodėl dabar JaV išstenėjo vos 1 mljd paramos, o ES 15-a... Ir tai tik vieniems metams... Be šio statymo, žaidimas būtu baigtas ilgam, su juo, dar tikimasi kad dar bus duodama kortų.