Nusikaltėliai, kuriuos išdavė „Google“ paieška  (3)

Jei galvojate, kad apie tai, ką „googlinate“, žinote tik jūs, pagalvokite iš naujo. Ypač tada, jeigu rengiatės kažkam padaryti galą... Šie keli žmogžudžiai, prieš susidorodami su savo aukomis arba ką tik po nusikaltimo, nusprendė informacijos paieškoti internete – jų „Google“ paieškoje įrašytos frazės teisme tapo vienu iš lemiamų įkalčių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyras, kuris nužudė savo žmoną po to, kai „Google“ paklausė, ar verta tai daryti. Davidas Connaughtonas, 2013-ųjų rugpjūtį sužinojęs, kad žmona nori jį palikti, negalėjo su tuo susitaikyti, todėl nužudė ją, o po to pakėlė ranką prieš save. Policijos pareigūnai Davido „Google“ paieškoje rado frazę: „Jei kažkas tave veda iš proto, ar verta juos nužudyti?“

Vyras, kuris internete ieškojo vidutinės bausmės už žmogžudystę po to, kai nužudė moterį. Vincentas Tabakas, nužudęs Joanną Yeates, ne tik smalsavo, kokia bausmė jam gresia, bet ir ieškojo, kaip nuvažiuoti iki tos vietos, kur 2010-ųjų Kalėdų rytą buvo rastas moters kūnas.

Moteris, kuri googlino, „kaip įvykdyti žmogžudystę“, likus 10 dienų iki atimant gyvybę savo vyrui. Nežinia, ar dėl to, kad internete rado tokį atsakymą, sesele dirbanti Melanie McGuire apsvaigino sutuoktinį narkotikais, nušovė naujai įsigytu ginklu, sukapojo kūną į gabalus, sudėjo juos į tris lagaminus ir išmetė į ežerą.

Vyras, kuris ieškojo, kaip nusukti sprandą, prieš nužudant savo žmoną. Robertas Petrickas taip pat googlino, nes norėjo sužinoti ežero, kuriame buvo rastas jo sutuoktinės Janine kūnas, gylį, likus vos keturioms dienoms iki policija pranešė apie jos dingimą.

Suokalbininkės, prieš žmogžudystę „Google“ paieškoje įvedusios: „Kaip nužudyti merginą“, o vėliau SMS žinutėmis ir „Facebook“ diskutavusios, ką daryti su kūnu. Amerikietės James Ayers ir Nicole Okrzesik iš pradžių narkotikais apsvaigino savo 19-metę draugę Julianą Mensch, tada ją apvogė ir galiausiai nužudė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: laikas.lt
laikas.lt
(8)
(0)
(2)

Komentarai (3)