Užgėrimų pavojai ir alkoholio vartojimo mitai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ežys 2014-05-11 10:34
Problema yra idiotai, besivaikantys savidestrukcinių madų ir negalvojantys savo galva.
zaliaakis 2014-05-11 10:56
Esu geres(labai ribotais kiekiais) Dar ir dabar per s simboliskai paragauju. Ir rukes esu(trumpais tarpais)... Bet idomiausia kai matai pazystama jau negalinti be svaigalu gyventi... Butinai jam reikia aliuko vakarais. Svenciu be rimtesniu svaigalu nesupranta. Veliau ateina i darba ,,drebantis,,. Zmogui aiskini kad jis jau priklausomas, kad stabdytu arklius Ir vistiek giriasi. Noreciau negerciau, man tai neproblema. Pasakai ,,paimk ir negerk, kad ir tik metus,, Pardesi blaiviai mastyti. Ne negali, nes jau priklausomas, bet to nesupranta... Kai zmogus jau priklausomas, jis bet kokia save pateisinancia priezasti sugalvos. Ir tvirtai ja tikes. Sito nes su ,,bizunu,, nepakeisi. Nebent pats i prota ateis, bet kiti niekada to ir nepadarys...
sloggi 2014-05-11 13:05
Is seno lietuvoje niekas negerdavo... Kaip mamos senelis sake, jai per vestuves vyrai bokala alaus isgers tai jau budavo, kad vyrai geria. Tai jai ir tada be jo nemire ir laimingai visi gyveno nemanau, tad jo ir dabar nereikia.
immortallt 2014-05-11 14:58
Šiaip senais laikais alų vartojo visi, net vaikams duodavo, nes tai buvo vitaminų šaltinis + dezinfekcija nuo tam tikrų bakterijų įvyksta rūgimo proceso metu. Tiesa, skiesdavo su vandeniu. Taip, anksčiau vartodavo mažiau, bet turbūt daugiau nei aš suvartoju vis tiek
HardAxe 2014-05-11 17:15
amerika bandė sausą įstatymą įvesti... jiem nepavyko. Kaip manot, mum pavyktų?
manciukaz 2014-05-11 17:29
Aišku, kad pavyktu yra juk begalė valstybiu kuriose draudžiama pardavinėti/vartoti alkoholi, kaip ir pas mus narkotikus, aišku vartotoju tikrai atsirastu, bet ne tiek kiek dabar yra, ištisi kaimai prasigėre visiškai Aišku prie to reikėtu pereit nuosekliai, pvz alkoholi pradėti pardavinėti tik tam specializuotose parduotuvėse nuo 8 iki 5 ir tik darbo dienom, uždrausti visiškai reklama, uždėti daug didesnius mokesčiu....
Hmz 2014-05-11 20:56
norėtum gyventi?
Anonymous 2014-05-11 21:03
Beje, o kodėl nėra tyrimų, kaip veikia prastas alkoholis, kurį perkam legaliose parduotuvėse? Kodėl absoliutas čia - nuodas grynas, o iš vokiečių - degtinė? Kodėl alus vis brangsta ir vis prastėja? Negalima, nes tai bus alkoholio propaganda?
sloggi 2014-05-11 21:32
Taip uzgert ir maista nuplaut ant pilno skrandzio. Dabar zmones tai pamirsta, geria ant tuscio. Alu ispradziu naudojo apeigom/kalendorinem m, + seimos m, o tada atejo dektinele ir alus liko zagironas prie jos.
Simplicity 2014-05-11 22:07
Absoluto neįmanoma gerti dėl nesuvokiamai aštraus spirito skonio ir kvapo. Renkuosi tik amerikietišką Jack Danielsą ir tai dar pažiūriu, kad nebūtų Lietuvoj pilstytas ar pagal kokią licenziją gamintas.
immortallt 2014-05-12 01:56
Simplicity, normalaus to alkoholio yra. Lietuvoje Absolut geresnis pardavinėjamas, nei Norvegijoje, nors ir čia ne per geriausias. Galima ir geros tekilos jau nusipirkti, ir kitų gėrimų, tik reikia žinoti kur pirkti. Daugumai pas mus kokybė dzin, svarbu kaina, atitinkamai ir orientuojas pardavėjai, vynotekose geresnių gėrimų randi Alkoholį uždraust Juokaujat? Cigaretės nuždraustos, o ~40% kontrabanda. Kuras neuždraustas, kontrabandos pabašiai, o čia alkoholį sumastė uždraustį, kurį net namie paprasta pasigaminti, pvz vyną ar alų. Nei kvapą kas užuos, nei ką. Net netyčia gali gauti "braškės", pvz nestea buteliuką nugertą palik mašinos durelėse savaitei vasarą, žiūrėk turėsi jau stipraus brogo.
zaliaakis 2014-05-12 08:22
Uzdrausti nebutina... 100% antkaini ant cigareciu ir alkoholio ,,uzmest,, ir tuos papildomus pinigus tiesiai i sveikatos apsauga kad pravestu... Tegu geria ir ruko, bent bus uz gydima is anksto apsimokeja O kontabanda lengavai sustabdoma, pilna su ja kovoti istatymu yra. Bet kad valdzia to nenori... Pilna korupcijos, teismai paperkami. Bet labai pykti negali, ka issirenkam ta ir turim i
immortallt 2014-05-12 08:48
Prieš kontrabandą efektyviausiai ne teismai kovoti gali, bet patys žmonės - jos nepirkti. Bet kokia visuomenė yra, tokia jau yra - nieko nepakeisi. Surprise, surprise, tabakui jau yra ~100% antkainis. Alkoholiui mažesnis, bet yra, tik tabako akcizas nedengia sveikatos išlaidų susijusių su tabaku.
Simplicity 2014-05-12 11:37
Vaikeli, kiek tau metų? Su kontrabanda vargsta net ir išsivysčiusios mažiau korumpuotos Vakarų šalys (apie rytinius Lietuvos kaimynus aš net nekalbu), todėl su ja nesukovosi. Kaina parduotuvėje turi būti tokia, kad skaudėtų, bet vis dar „apsimokėtų“ pirkti. Tradiciškai kontrabandinius rūkalus ir alkoholį/pilstuką perka mažiau išsilavinę ir mažesnes pajamas gaunantys žmonės. Protingesni tiesiog meta rūkyti ir pradeda gerti mažiau ir rečiau (jau ne 0,7l ant galvos, o „litras ant dviejų“ ir pan.). Griežčiau reikėtų kontroliuoti pardavėjus, kad tie vaikams rūkalų ir velnio lašų nepardavinėtų (skirti ne tik nežmoniškas baudas, bet ir licencijas atiminėti), bausti „gerus dėdes“, kurie parduotuvėje vaikams alkoholį ir rūkalus perka, kelti silpnų alkoholinių gėrimų ir „rašalų“ kainas.
immortallt 2014-05-12 19:21
Simplicity, antrąkart pardavus nepilnamečiams, atimama licenzija. Sakyčiau galėtų po pirmo karto atimti, bet yra įstatymas, trūksta institucijų darbuotojų noro kažką daryti, grįžtame prie visuomenės požiūrio.
zaliaakis 2014-05-12 20:32
Vargsta todel kad blogai dirba... Apribojimu pilna, istatymai nera visai prasti. Didziausia beda korupcija ir nenoras pareigunams savo pareigas atlikti... Eiliniai pilieciai tiek nepriveztu ir neaprupitu masiskai kontrabandines rinkos. Veza didieji, o ten ir pinigai dideli. O ju nesugaudo del kurumpuotu valdininku ir pareigunu. Tai nereikia le le, ten ir tas pats. Pirma ziureti reikia i savo kiema ir tvarkytis taip kaip prikalauso. Kad butume kitiems pavizdys
Arthuras 2014-05-12 20:39
Alkoholio uždraust neįmanoma - jį pasigamint, kaip du pirštus apsisiot. Nieko draudimu nepakeisi, visiškai.
Simplicity 2014-05-12 22:00
). Pabandyk tu kokiam paaugliui pilstuko ar kontrabandinio Saint George'o įsiūlyt Jaunimas iš kišenpinigių degalais ir rūkalais parduotuvėse apsirūpina, tad nuo parduotuvių ir reikėtų pradėti. Kaip jau ir minėjau, duoti baudas tokias (įmonei, o ne tik pardavėjai, kaip yra dabar), kad įmonės savininkas realiai tos baudos svorį pajustų. Už pakartotinį nusižengimą būtų galima ir licenciją atimti. Be to, didžioji kontrabandos dalis Lietuvoje ilgai neužsibūna,— ji visais įmanomais būdais yra vežama į Vakarus. Lietuvoj pakelis cigarečių kainuoja 10 litų, o Airijoj apie 10 eurų. Jauti skirtumą ir potencialą? Lietuvą gali išgelbėti tik švietimas ir negailestingas vaikų teisių suvaržymas (taip spjaunant ES liberastams tiesiai į akis). Kova su kontrabanda, tai kova su pasekmėm.