JAV kariuomenė turi planą, kaip apginti žmoniją nuo zombių  (3)

JAV kariuomenė turi būti viskam pasiruošusi. Kas, jei Rusija paleistų branduolinę raktetą? Yra planas. Reikia išvaduoti JAV ambasadorių iš narkotikų baronų nelaisvės? Yra planas. O ką daryti, jei žmoniją ištiktų zombių apkolalipsė? Pasirodo, yra planas ir tokiam atvejui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių žurnalas „Foreign Policy“ Pentagono kompiuterių tinkle atrado neįslaptintą dokumentą kodiniu pavadinimu „CONOP 8888“. Jame pateiktas ne kas kita, o detalus planas, kaip elgtis JAV kariuomenei, kad apsaugotų amerikiečius ir žmoniją nuo smegenis valgančių gyvų numirėlių.

Kaip rašoma plano santrumpoje, „kadangi zombiai kelia grėsmę visoms ne zombių gyvybės formoms, (JAV kariuomenės Strateginė vadovybė) bus pasirengusi išsaugoti žmogaus gyvybės neliečiamumą ir vykdyti operacijas, ginančias gyventojus, net ir tradicinius priešus“.

Planas „CONOP 8888“, dar vadinamas „Gynyba nuo zombių viešpatavimo“, datuotas 2011-ųjų balandžio 30 dieną ir nėra pokštas, nors tikrai kelia juoką. Tad dokumente yra atskiras punktas, teigiantis, kad „šis planas nėra pokštas“.

Pasirodo, gynybos nuo zombių planas yra skirtas mokymams. Kariniai strategai, dirbę JAV Strateginėje vadavietėje Nebraskos valstijoje, turėjo parengti dokumentą, kaip apginti JAV piliečius nuo bet kokio, nepatikslinto puolimo. Zombiai – jų kūrybingas būdas įvardinti abstraktų priešą.

„Strategai suprato, kad kuriant mokomuosius planų pavyzdžius, reikia atsižvelgti į galimybę, kad visuomenė fiktyvų mokomąjį scenarijų gali palaikyti tikru planu ir dėl to gali grėsti politinių pasekmių, – rašo dokumento autoriai. – Užuot rizikavę tokia galimybe ir mokę karius naudodami fiktyvius „Tuniso“ arba „Nigerijos“ scenarijus, mes nusprendėme pasinaudoti visiškai neįmanomu scenarijumi, kurio niekas niekada nesupainiotų su tikru planu.“

Strateginės vadovybės atstovė kapitonė Pamela Kunze patvirtino, kad „zombių planas“ yra tik mokymo priemonė ir nėra tikras JAV Strateginės vadovybės planas.

Vis dėlto jei žmoniją išties užpultų zombiai, JAV kariai būtų pasirengę.

„CONOP 8888“ skirtas „imtis ir palaikyti budrių gynybos priemonių apsaugoti žmoniją nuo zombių“ ir „esant reikalui, vykdyti operacijas, kurios panaikintų zombių grėsmę žmonių saugumui“. Plane taip pat yra scenarijus, kaip „padėti civilinės valdžios organams palaikyti tvarką ir atkurti pagrindines paslaugas zombių atakos metu ir po jos.“

„Zombių pavojaus santrumpoje“ planas atkreipia dėmesį į skirtingas zombių rūšis, su kuriomis gali tekti susidurti. Tarp jų – zombiai vegetarai („zombių gyvybės formos, atsiradusios dėl įvairių galimų priežasčių, tačiau nekeliančios tiesioginės grėsmės žmonėms, nes maitinasi tik augalais“), piktosios magijos zombiai (Evil Magic Zombies arba EMZ yra „zombių gyvybės forma, sukurta kokių nors okultinių eksperimentų būdu, kuriuos galima vadinti piktąja magija“) bei zombiai vištos.

„Gali skambėti absurdiškai, bet tai vienintelė tikrai egzistuojanti zombių klasė“, – patikslinama plane. Zombiai vištos atsiranda tada, kai ūkininkai kiaušinių nebededančias vištas užmigdo anglies monoksidu ir užkasa, tačiau jos vėl prasikasa į paviršių. Šie zombiai, pasak plano, nekelia grėsmės – jie „tiesiog gąsdinantys ir daugių daugiausia gali paversti žmones vegetarais“.

Gyvų numirėlių kataloge taip pat minimi zombiai iš kosmoso, bioinžinierių sukurti zombiai ir žmonės, užsikrėtę virusu ir dėl to pavirtę zombiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(28)
(18)
(10)

Komentarai (3)