Suskaičiavo minimalią algą eurais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2014-07-03 20:27
Dar kita problema. Daug kas rėkia, kelkime MMA iki vakarietišku šalių ir gyvenkime kaip vakariečiai. Bet ar jie taip gyvena dėl aukšto MMA? Kodėl turtingos šalys su aukštu pragyvenimo lygių yra turtingos? Kažkodėl konkretaus atsakimo į tai negirdžiu. Kad butu statistiškai įvertinta kokiomis bendromis savybėmis ar savybių rinkinių jos yra panašios. Kiek aš iš akies primetu matau pagrinde viena panašumą. Jos dideliais kiekiais kažką eksportuoja. Vienos eksportuoja naftą, kitos eksportuoja intelektinę nuosavybę (JAV), kiti darbą (Kinija). O ką eksportuoja Lietuva? Kelis kubus durpių, kelis mokslinės vertės lazerius ir šiek tiek pieno produktų? Kitaip sakant turtingos šalys turi dideli importuojamų pinigų srautą kuris padidina daugelio šalies gyventojų atlyginimus, o jie jau gali išlaikyti vietinę rinką. O Lietuva viskas ką turi tai dideli pinigų eksportą. Jokių realių gamtos išteklių iš kurių butu didelis pinigų importas. Jokio didelio intelektinio eksporto. Ir dar mažesnis darbo eksportas (darbingu žmonių eksportas daug naudos neduoda).
Lithrum 2014-07-03 21:29
Primena kai prancuzija buvo uzdraudusi importa beveik visiskai ir skatino eksporta (neatsimenu kada bet apie 1500-1800) Pinigu iskarto atsirado bet viska isleido armijai
ZmogZ 2014-07-03 21:35
Pastudijuok šiek tiek ekonomiką (ne keinsizmą ir marksizmą, kuriuos šiandien visur bandoma prakišti kaip ekonomiką) ir atsakymas į klausimą taps akivaizdus. Turtingumas šią dieną, yra ekonominės laisvės netolimoje praeityje pasekmė. O Lietuva juk amžina baudžiauninkų žemė, šimtus metų nėra buvę, ilgesnių nei keliasdešimt metų, laisvės periodų. Beje labai įdomus šaltinis http://www.heritage.org/index/heatmap
mch0lic 2014-07-03 22:32
Hahaha, nusrendė didysis ekspertas paskaitęs stiklinį rutulį ir kaip dera lietuviui be įžeidimų taip pat neapsiėjo...
Simplicity 2014-07-04 01:42
Nesuprantat vieno dalyko. MMA turi būti toks, kad net iki jo nukritus (liga, pasaulinė krizė, darbdavio bankrotas ir pan.) vis tiek būtų įmanoma išgyventi, atsitiesti ir vėl kopti į aukštumas. Toks MMA, koks jis Lietuvoj yra dabar, garantuoja tik skurdą ir vietą prie šiukšlių konteinerio. Sėdęs ant MMA žmogus patenka į skurdo gniaužtus ir gyvena nuo algos iki algos tol, kol antstoliai išmeta iš paveldėto dviejų kambario buto arba kas nors neišveža į Vakarus už vakarietišką MMA padirbėt. Suprantu, kad visi čia gražūs ir protingi, už MMA nedirbantys, tačiau net ir tokius kartais automobiliai partrenkia ar nuo stogo nukritęs varveklis perskelia. Tai va, pabandykit įsivaizduot save tokioj situacijoj, kai dėl vienokių ar kitokių priežasčių nukrentat iki 1000 litų „ant popieriaus“ neapibrėžtam laikui. .
mch0lic 2014-07-04 02:38
, nežinau ar bus naudos, bet vis naudingiau nei liet tulžį komentaruose...
Shinigami 2014-07-04 06:27
Ar aš nesuprantu kas yra MMA ar tu? Kiek aš suprantu MMA yra mažiausias mokamas atlyginimas. Tai dabar man paaiškink koki atlyginimą gauna nedirbantis žmogus (ligonis, per pasauline krize bankrutavus darbdaviui ir pan.)? Man regis, kad tokiu atveju jis gauna ne MMA, o bedarbio pašalpą iš sodros. Tai prie ko čia MMA tokiu atveju? O jei esi geras kažkokios srities specialistas tai neisi dirbti už MMA į Maxima, ieškosi normalios darbovietės pagal savo specialybę ir žinias kuri moka daugiau nei MMA. Nes normali įmonė, kuri gali mokėti daugiau nei MMA net ir pasaulinės krizės metu tau tiek ir mokės. O jei negali mokėti daugiau, tai daryk MMA koki tik nori, darbdavys tau jo nemokės, o tave atleis. O tai tavo nuomone iš kur verslai atsiranda kitiems? Iš dangaus nukrenta? Ar kitiems, norintiems įkurti savo verslą, nėra tokia pati situacija kaip tavo čia aprašyta? Tai jei pats nesugebėtum įkurti verslo net kuris mokėtu dabartinį MMA tai kodėl iš kitu reikalauji, kad jie mokėtu daugiau nei MMA? Ar tai nereiškia, kad taikai dvigubus standartus? Žinoma, kito dirbamas darbas ir dedamos pastangos visada atrodo mažesnės nei tavo. Iniciatyva turi eiti iš viršaus, o ne iš apačios? O tai ką dabar Lietuvoje veikiantiems verslams iniciatyva eina iš viršaus? O tik tau ji eina iš apačios? Tai kodėl kiti turi kurti ir kuria verslus kai inicityva eina tik iš apačios (o iš viršaus ir šonų tik bandymas sužlugdyti) ne tik turi kurti verslus bet ir mokėti didesni MMA?
immortallt 2014-07-04 08:18
Žmonės iš esmės yra idiotai. Pažiūrėti Bear Grylls, ko reikia, kad išgyventi be visuomenės. Gal tada suprasit, kad net turint darbą, palyginus mums nieko daryti nereikia, nes gyvename visuomenėje. Simplicity, nu tu man paaiškink, kaip tu gausi MMA gulėdamas ligoninėje? Jei sugebi mokėti bent 50% didesnę algą nei konkurentai - turėsi geriausius specialistus. Kam tau pakeisti sistemą, jei joje susidariusią situaciją gali išnaudoti? Mąstyk ne kaip socialistas, o kaip verslininkas, arba tiesiog kaip lietuvis. Jų pirštai labai riesti į save ir greiti taikyti dvigubus standartus.
ra2 2014-07-04 10:03
Simplicity 2014-07-04 15:18
Tiesa pasakius, tingiu aš su jumis ginčytis. Jūs matot verslą ir pinigus, o aš matau žmones. Už MMA dirba ne vien alkoholikai ir degradai,— tokio atlyginimo gali tekti griebtis kiekvienam iš mūsų. Galų nesuvedantis verslas gali bankrutuoti, o pinigų maistui ir būtiniausiems poreikiams neturintis žmogus gyvas į žemę neįlįs, skrandžio ant šakos (kaip toj pasakoj) išsiėmęs nepakabins. Vieni eina vogt, kiti bomžaut, o treti susirinkę savo mantą išlekia į užsienius už minimumus dirbt. Dėl vienokių ar kitokių priežasčių už minimalų lietuvišką atlygį dirbantis žmogus dar turi tiesti pagalbos ranką, kad jį valstybė mokesčių mokėtojų pinigais paremtų. p.s. Socializmo Vakarų ir Vidurio Europoje (jau nekalbant apie skandinavus) yra gerokai daugiau, nei jo buvo „prie ruso“. Šalyse, kuriose nėra nustatytas MMA, veikia profsąjungos, kurios pasirūpina nariais ir ne nariais, kad tie gautų pakankamai ir neskurstų. Ir pamirškit jūs tą rusišką socialistinį komunizmą, nes juokingai atrodot. Laiptinių bobutės kaltina Landzbergį, kad tas kolūkius sugriovė, o jūs dėl šiandieninių problemų kaltinat komunistinę sovietų santvarką, kuri prieš gerus 20 metų sugriuvo. (Juokiatės iš runkelių, bet patys mąstot lygiai taip pat )
mch0lic 2014-07-04 20:10
Visokių įmonių yra, tačiau dirbantys už MMA papraščiausiai nesukuria tiek vertės, kad gautų didesnį atlyginimą. Dėl vakarų, ten daug įmonių naudoja pažangesnes technologijas kurios didina darbuotojų efektyvumą, plius manau vyksta ir papildomi apmokymai tų darbuotojų kvalifikacijai kelt, pas mus kaip jau minėjai darbuotojai ypač gaunantys MMA ar 1.5MMA yra visiškai padėję, ir tikėtina kad jie tau pagalius į ratus kiš vietoje to, kad stengtusi dėl įmonės ir rezultatų kas bent jau teoriškai garantuotų bent jau priedą ar pan. Problema yra ne MMA ar pašalpos sumoje, problema yra mentalitete ir sovietiniam mastime, kad visi politikai vagys, o visi verslininkai chamai.
vytautas50 2014-07-04 21:19