Kodėl dirbi užsienyje, kai gali dirbti Lietuvoje?  (2)

„Aš žiūriu į šalies ateitį, jauną kartą su idėjomis, talentingais žmonėmis“, – savo kalbą Prienų rajone esančiame Harmonizacijos parke pradėjo vyras. O jis – tikras „amerikietiškos svajonės“ pavyzdys. Čia, jau trečią dieną vykstančiame Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime, verslininkas Andy Khawaja savo gyvenimo istorija įkvėpė jaunus žmones siekti gyvenimo tikslų ir niekada nenustoti tikėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būdamas septynerių metų jis turėjo palikti karų siaubiamą Libaną ir vykti į Jungtines Amerikos Valstijas. Nors pradžia buvo labai sunki, tačiau dabar vyras ją mena kaip puikų sėkmės pavyzdį.

„Į Ameriką atvykau turėdamas dvidešimt dolerių kišenėje. Dirbau greitojo maisto užkandinėse, prekybos centruose, bet kokį darbą, kad tik galėčiau užsidirbti pinigų maistui“, – pasakojo verslininkas. Savo pastangomis ir dideliu darbu milijardieriumi tapęs verslininkas gyvenime turėjo aiškią viziją. Vizija ir tikslas – tai pagrindiniai dalykai, kuriuos verslininkas iš viso pasaulio susirinkusiems lietuviams ragino turėti.

„Aš buvau jūsų kailyje. Neturėjau nieko, tik idėją. Žmonės, kuriems pasakydavau ką aš noriu daryti, juokdavosi iš manęs. „Tu turi nuostabią svajonę, tačiau neturi pinigų. Kaip tu tai ruošiesi padaryti?“, – klausė manęs draugai. Tai mane skatino dirbti toliau, nes niekas netikėjo mano svajone“, – pasakojo A. Khawaja.

Vyro svajonė buvo sukurti elektroniniuose mokėjimuose tarpininkaujančią įmonę. Jo svajonė išsipildė – jis vadovauja inovatyviai ir vienai pelningiausių kompanijų „Allied Wallet“, kuri per 2013 metus vartotojams padėjo elektroninėje erdvėje atlikti pervedimų už daugiau kaip 55 milijonų litų.

„Aš visiems sakiau, kad tikiu savimi ir man nerūpėjo kaip tai baigsis. Aš atidaviau visą energiją“, – siekti savo tikslų skatino verslininkas. – Aš matau jūsų šalies viziją, todėl atvykau čia“.

Verslininkas džiaugėsi, jog sėkmingų ir darbščių lietuvių galima sutikti visame pasaulyje, tačiau labiausiai jį stebina, kodėl žmonės dirba kitos šalies rinkai, o nesistengia plėsti savąją.

„Aš jų klausiu: „Kodėl tu keli kitos šalies rinką, o ne savo?“. Aš matau Lietuvoje labai daug galimybių įvairiose srityse, tačiau jauniems žmonėms svarbiausia nepasiduoti ir siekti tikslų. Klauskite savęs, kur norite būti po penkerių metų. Bet svarbiausia, kad jums niekas nepadės, nes jūs turite tai daryti patys.

Nebūkite bailūs, kuklūs. Jei galvojate, kad susikirsite, tai aš galiu jums pasakyti, kad aš susikirtau šimtus kartų. Klaidos jus daro tik stipresniais. Tik taip jūs laimėsite“, – kalbėjo verslininkas.

Pasak jo, jauniems žmonėms svarbiausia daryti tai, ką jie nori, bet tai daryti gerai. Keliaudamas po pasaulį jis pastebėjo daug jaunų žmonių, kurie turi savo verslus, o kišenėje jau po keletą milijonų.

„Nedarykite to, kas patiktų jūsų draugams, tėvams, kaimynais. Mes esame tamsos tunelyje, kurio gale dega šviesa. Klausimas: ar jūs tęsite, ar sakysite, kad jame yra per tamsu? Gyvenimas yra išbandymas, o jūs kovotojai. Kovojate kiekvieną dieną, nes kovojate dėl savo ateities, karjeros“, – savo pranešimą „Dangus yra riba“ (ang. „Sky is the limit“)“ tęsė verslininkas.

Vyras juokėsi, jog Lietuva jam – ne tik sėkmingų žmonių, tačiau ir skanių patiekalų kraštas. „Galėčiau valgyti cepelinus kasdien. Tai mano mėgstamiausias patiekalas“, – juokėsi jis.

Užbaigdamas savo pranešimą, A. Khawaja jauniems žmonėms linkėjo svajonių išsipildymo.

„Mano svajonė jau išsipildė, tad tikiuosi, kad išsipildys ir jūsų. Viltis gyvenime yra geriausia, ką jus turite turėti. Darykite ir siekite su dideliu pasitikėjimu“, – linkėjo vyras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(7)
(8)
(-1)

Komentarai (2)