Labiausiai paplitę sekso mitai. II d. (N-18, Video)  (6)

Neseniai pasirodžiusios knygos "Don't Put That in There!: And 69 Other Sex Myths Debunked" ("Nereikia kišti, kur nereikia" ir kiti 69 sekso mitai") autorius, daktaras Aaronas Carrollas nusprendė paneigti keletą labiausiai paplitusių sekso mitų. Kaip vaizdo siužete perspės ir pats gydytojas A. Carollas, jei manote, kad tokia informacija apie lytinį gyvenimą jums nepriimtina, šios informacijos neskaitykite ir nežiūrėkite.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-07-15 Labiausiai paplitę sekso mitai. II d. (N-18, Video)  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jaunesni vyrai ejakuliuoja per anksti?

Visai ne. Per ankstyva ejakuliacija vargina 20 proc. 18-29 m. amžiaus jaunuolių, tačiau 32 proc. 30-40 m. amžiaus vyrų ir 28 proc. 40-50 m. amžiaus vyrų ir 32 proc. vyresnių nei 50 m. amžiaus vyrų.

Vyrai apie seksą pagalvoja kas 7 sekundes?

Pramanas. Jei taip būtų, bet kuris vyras negalėtų nei dirbti, nei ilsėtis, nei skirti laiko šeimai, pomėgiams ar kitiems dalykams. Jei vyras apie seksą pagalvotų kas 7 sekundes, per parą susidarytų daugiau kaip 57 tūkst. kartų. Vos ne tiek pat kartų per parą įkvepiame... Daugiau kaip 40 proc. vienoje apklausoje dalyvavusių vyrų prisipažino apie seksą pagalvojantys tik kelis kartus per mėnesį arba keliskart per savaitę. 4 proc. respondentų apie seksą pagalvoja rečiau nei kartą per mėnesį. Mintis, kad vyrų galvoje vien tik seksas – grynas pramanas.

Po santuokos žmonės nebesimasturbuoja?

Taip nėra. Masturbuojasi labai, labai daug susituokusių žmonių. Viena studentų apklausa atskleidė, kad 98 proc. studijuojančių vaikinų masturbuojasi vidutiniškai 12 kartų per mėnesį. 44 proc. studijuojančių merginų masturbuojasi vidutiniškai 5 kartus per mėnesį. Susituokusių žmonių tyrimai atskleidė, kad masturbuojasi 85 proc. vedusių vyrų ir 44 proc. ištekėjusių moterų.

Mirusius vyrus ištinka erekcija?

Ir kam galėjo šauti į galvą tokia mintis? Vis dėlto internete gausu visokiausių istorijų. Vienoje jų pasakojama apie ritualinių paslaugų įmonėje dirbusią moterį, kuri pastojo nuo vieno iš anapilin iškeliavusių klientų. Tai – pramanas. Lygiai toks pat pramanas, kaip ir tai, kad negyvėlius ištinka erekcija. Tai – neįmanoma. Jei vyras mirė ramybės būsenos, nei jo vyriškumo, kaip vyro niekas jau nebeprikels. Tiesa, būna, kad erekcija ištinka mirties akimirką ir išlieka. Dažnai taip yra nutikę virvės kilpoje gyvenimą baigusiems vyrams. Šiaip ar taip, erekcijos ištikto, tačiau jau mirusio vyriškio ejakuliacijos išgauti niekaip nepavyks.

"Šlapi sapnai" vargina tik vyrus?

Ir vyrus, ir moteris. Vadinamieji "šlapi sapnai" yra seksualinio susijaudinimas miegant, kuris baigiasi orgazmu. Buvo atliktas ne vienas tyrimas, bylojantis, kad taip yra nutikę maždaug 40 proc. moterų. Apie 30 proc. moterų atskleidė, kad tokį sapną jos patyrė vos prieš metus. Vyrų populiacijoje skaičiai didesni, bet moterys atsilieka ne taip jau ir smarkiai.

Jei masturbuosies – apaksi?

Kur jau ne. Dar apžels delnai, išbyrės dantys, užkietės viduriai... Po perkūnais, jei tai būtų tiesa, "Youtube" būtų pasmerktas pražūčiai, nes nė vienas lankytojas nematytų filmuotos medžiagos. Tai – visiška netiesa. Tiesa, yra įdomus dalykas. Johnas Harvey'us Kelloggas buvo garsus mitybos specialistas ir intymaus gyvenimo konsultantas. Jis sukūrė daug maisto produktų (taip pat ir garsiuosius kukurūzų dribsnius). Visi jie buvo kuriami kaip produktai, slopinantys lytinį potraukį ir norą masturbuotis. Daktaras A. Carrollas, tiesą sakant, jų efektyvumu smarkiai abejoja.

Dėl kontraceptinių piliulių auga antsvoris?

Netiesa. Kai buvo sukurtos pirmosios kontraceptinės piliulės, jose buvo labai daug estrogeno ir progestino. Tačiau dabartinės piliulės – visiškai kitokios. Jose šių hormonų gerokai mažiau. Net 49 tyrimų metu šios piliulės buvo pakeistos placebu – kitomis piliulėmis, kurios neturi jokio poveikio. Nė vienu minėtu tyrimu negauta patvirtinimo, kad nuo kontraceptinių piliulių storėjama. Žinoma, garantijų nėra, tačiau tukimas jokiu būdu nėra tendencija.

Ar galima parinkti būsimo vaiko lytį?

Kai kurie mano, kad, priklausomai nuo intymaus bendravimo ypatumų, galima pasiekti, kad pastojusiai moteriai gimtų tos lyties kūdikis, kurios labiau pageidauja partneriai. Tai – mitas. Toks dalykas neįmanomas. Yra ir galvojančių, kad X spermatozoidai yra didesni už Y spermatozoidus – juk X chromosomos didesnės už Y chromosomas :) Tad jei Y spermatozoidai atsidurs atokiau vidinių moters lytinių organų nei X spermatozoidai, Y spermatozoidai turės mažesnius šansus "aplenkti" X konkurentus ir apvaisinti kiaušialąstę. Kitaip tariant, jei nori mergaitės – ejakuliuoti reikia giliau, jei berniuko – priešingai.
Kitas mitas – X spermatozoidai yra apsukresni už Y spermatozoidus. Tad jei ejakuliuojama atokiau nuo gimdos kaklelio, X spermatozoidai prie kiaušialąstės suskubs, tikėtina, anksčiau už Y. Pagal šį paaiškinimą, jei norite berniuko – reikia ejakuliuoti giliau, jei mergaitės – priešingai.

Kad būtų paprasčiau susigaudyti, atminkite, kad visos šios teorijos yra juokingos ir laužtos tiesiog iš piršto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(31)
(10)
(21)

Komentarai (6)