Nukrito į griežto režimo kalėjimą „žolę“ ir telefonus gabenęs bepilotis skraiduolis  (7)

„Turime neatsilikti nuo technologinio progreso ir ieškoti naujų prevencinių priemonių“, - incidentą komentavo griežto režimo įstaigos atstovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujienų agentūra „Reuters“ praneša, kad prie itin saugomo Pietų Karolinos kalėjimo „Lee Correctional Institution“ Bišopvilyje rastas sudužęs bepilotis orlaivis, kuris kaliniams slapta gabendavo telefonus, tabaką, marihuaną.

Manoma, kad tai – pirmas skraiduolis, kuriuo buvo mėginama neteisėtus daiktus pergabenti kitapus kalėjimo sienos. Mobilieji telefonai kaliniams dažniausiai „siunčiami“ tradiciniu būdu – permetant juos virš kalėjimo sienos.

Mobilieji telefonai įkalinimo įstaigose – rimta grėsmė visuomenės saugumui. Nusikaltėliai įsigudrina jais vykdyti ne tik sukčiavimo nusikaltimus, bet ir užsakyti žmogžudystes. Išsiaiškinta, kad tame pačiame JAV kalėjime 2010 m. buvo suplanuotas ir įvykdytas pasikėsinimas į vieną minėto kalėjimo prižiūrėtoją – į jį prie namų buvo šauta šešis kartus, tačiau pareigūnas liko gyvas.

Teisėsaugos organai sulaikė vieną įtariamąjį dėl incidento su skraiduoliu ir ieško kito įtariamojo. Sulaikytasis kaltinamas dėl kontrabandos kalėjime ir psichotropinių medžiagų laikymo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(3)
(20)

Komentarai (7)